Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
07 July 2017
Ad Maas (67) is niet meer

In het Eindhovens Dagblad van vandaag lazen we het droevige bericht dat Ad Maas gisteren op 67-jarige leeftijd is overleden. We wisten wel dat Ad al enige tijd kampte met een ongenadige ziekte. Helaas heeft hij die strijd niet mogen winnen.

Wij kennen Ad, Adje voor de intimi, al sinds de sixties toen hij als drummer deel uitmaakte van de Eindhovense "pop-art/beat- R&B-band" Het Ding. Getuige zijn stijl van toen was hij een groot fan van Keith Moon, drummer van The Who. Ad was een van de eerste drummers die het voorvel uit zijn bassdrum schroefde en zijn bekkens op de hoogste stand plaatste. 

Later kwamen we Ad als toetsenman tegen in de line up van Molly Mill, de band waarmee hij in 2011 revivalde tijdens ons Back to the Sixties van dat jaar. In 2015 stond Ad met Molly Mill op het podium van Summer in the Sixties (zie foto hierboven).

Dat Ad een begenadigd muzikant was, daarvan getuigen zijn vele muziekprojecten, o.a. van Stofhappers via Ameezing Eindhoven tot "Maas". Stadscomponist van Eindhoven, muziekdocent die velen enthousiast heeft gemaakt voor zijn grote liefde: muziek♪!

Met Ad verliezen we "unne hille goeie", maar bovenal een heel fijne muziekcollega. Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden veel sterkte bij het verwerken van dit veel te vroege afscheid van Adje.

 

Marijke, Timo, Ben

werkgroep Back to the Sixties Eindhoven

 

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement