Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

De 3

1965 Nadat Ferry Donkers (sologitaar) de viermansformatie  "The Satellites" heeft verlaten, onstaat als vanzelfsprekend DE 3. Vlnr  Rob Erkelens (zang guitar), Frans Westreenen (drums) en Wim Jansen (Basguitar). Een vervanger voor sologitarist Ferry met zijn unieke stijl, was niet te vinden. Eerder aangegane verplichtingen gaan gewoon door. Zaal /dancing uitbaters, in zuid-Nederland en een grote groep vaste fans maakte van "DE 3" een gewilde band met spectaculaire optredens.

Kan je je voorstellen dat deze 3 mans formatie Leonard Bernstein's "WestSide Story" ten gehore kan brengen? Reken maar van Yes............bewapend met de snerpende fluitjes van de "Jestsong", het gevinger-knip in "Something Coming" wordt het  60er jaren epos ten gehore gebracht. "Maria" gevolgd door "I Like To Be In America". Voor Rob alleen "Tonight" en in de finale zonder instrumenten...... maar 3-stemmig a capella .....  "Somewhere".

Optredens van De 3 zijn spectaculair te noemen. Rob, die met zijn volle, warme en duidelijk articulerende stem met gemak Jim Reeves ten gehore brengt. Ook het soul-gedoe met James Brown en Ben E King nummers zijn geen probleem. Nog gekker wordt het als Rob, staande alleen op het podium, het Ave Maria van July Rogers zingt. Er wordt niet gedanst maar  bewonderend geluisterd. In Hapert "Kuil" wordt het zelfs stil. Vooral vrouwelijke vaste "fans" liggen aan zijn voeten. Drummer Frans, staande achter zijn drumstel, dwingt veel bewondering af. Vooral collega-drummers willen weten hoe basdrum en hihat bediend worden. Het antwoord van Frans is altijd het zelfde: "Ja-a-a-a-a-a-............."' !!! Oftewel....... even zelf uitzoeken. Omdat  met 3 man de mogelijkheid van instrumentbezetting redelijk beperkt is, leer ik, Wim, mezelf aan met een (linker)hand de basgitaar te bespelen. Met de vrijgekomen rechterhand bespeel ik klavier (orgel). Op een aparte standaard had ik een mondharmonica en microfoon gemonteerd die, waar nodig, gebruikt worden. Vanzelfsprekend wordt de hihat van Frans' drumstel ook door mij bediend. Je hebt tenslotte twee benen...nietwaar??

Wim Jansen

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement