Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

The Rhythm Kids

Historie van The Rhythm Kids, door Wil Brouwer.The Rhythm Kids werd in 1961 opgericht. Eerst werd er een beetje geoefend met de gebroeders Collet (Robby en Tommy) en Willy Brouwer. Direct daarna werd de groep uitgebreid met de gebroeders Westerbeek (Jos en Coen), Ton de Kok en zanger Benny Wijman. Destijds allemaal nog scholieren dus kon er alleen op zaterdagmiddag geoefend worden. Dit gebeurde altijd in huize Collet in het Genderdal. Na diverse nummers ingestudeerd te hebben (zowel vocaal als instrumentaal) werd er meegedaan aan de Talentenjachten in Eindhoven, Geldrop en elders buiten Ehv.  Diverse malen zelfs hoog geëindigd.
Het repertoire werd al spoedig uitgebreid (Country, Rock & Roll etc.) en het eerste optreden in 1962 werd een feit. Als proef vond het eerste optreden plaats in zaal Cyntha te Eindhoven, waar maandelijks een Indo-dansavond georganiseerd werd door Frans Sauerbier (†).
Zodra de vaste band pauze nam speelden The Rhythm Kids bij wijze van proef in de pauze.  De gage bestond destijds uit consumptiebonnen
Het optreden werd een succes en The Rhythm Kids werden maandelijks gevraagd, om nu naast de vaste band te staan en niet zoals bij het 1e optreden tegenover de vaste Indo band aan de andere zijde van de dansvloer. De vaste Indo band was destijds The Gendervalley Guys. Later werd deze vaste band ook wel vervangen door The Hot Jumpers, en andere Indo bands.
Nu The Rhythm Kids bekendheid kreeg werder er contracten afgesloten o.a. in regio Eindhoven, Kegelpaleis te Heerlen en Keulen.

1961 Coen Westerbeek verliet de band maar werd niet vervangen.
1961. Benny Wijman verliet de band en werd vervangen door Frans van de Moosdijk

1962. Begin 1962 verliet Ton de Kok de band maar werd niet vervangen.
          Jos Westerbeek verliet de band en Han Collet kwam voor hem in de plaats.
          Frans van de Moosdijk verliet de band en werd vervangen door  Eddy Zandstra (oud basgitaris/zanger van de Jumping Tigers) die veel in Valkenswaard optraden in dancing “Passage”. (Geen foto beschikbaar).

1964. Eddy Zandstra en Willy Brouwer verlieten de band en hiervoor in de plaats kwamen Oscar Remeeus (Zang) en Danny Saras (Bas). Zie foto elders op de site  1964.
 


1962   Eerste optreden van “The Rhythm Kids” (als 2e band) in zaal Cyntha  met de volgende bandleden:
Van links naar rechts Jos Westerbeek (begeleidingsgitarist), Tommy Collet (drummer), Benny Wijman (zanger),Willy Brouwer (sologitaris/bassist), Robby Collet (bassist/sologitarist) en Ton de Kok (begeleidingsgitarist).
Onze geluids-tecnicus was destijds Henk Pot (niet op de foto).De versterkers waren eigenbouw.Van links naar rechts: Tommy Collet, Robby Collet,
Jos Westerbeek en Willy Brouwer


Van links naar rechts: Tommy Collet, Willy Brouwer,
Robby Collet en Jos Westerbeek.In de huiskamer van de familie Collet met van links naar rechts:
Tommy Collet, Willy Brouwer, Robby Collet en Jos Westerbeek.

Voor de bovengenoemde foto "Elders op de site 1964" klik hier.

 

Onderstaand plaatje, met zanger Frans van de Moosdijk (met trofee).

1967 met Rob en Han Collet en uiterst rechts Tommy Collet. Maar wie is die blonde muzikant?

 


 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement