Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Suzy Q


Op deze foto (1966-1969) v.l.n.r. Theo Hoek (solo gitaar/zang), Martin van Osch (basgitaar/zang), Harrie Hofmans (drums/zang), Jos Wijnhoven (zang), Tiny v.d. Wouw (gitaar/zang).

Martien van Osch schreef:

We begonnen in 1964 als The Sparrows, in de bezetting: Ad van den Hurk (zang/sologitaar), Theo hoek (gitaar), Martin van Osch (basgitaar) en Louis Stofmeel (drums).
Begin 1965 is Ad van den Hurk (later in Clovis en solo als Andy de Witt) vertrokken en kwamen Tiny v.d. Wouw (gitaar) en Jos Wijnhoven (zang) erbij, en werd de naam veranderd in Suzy Q, naar een nummer dat op een LP van de Rolling Stones stond (Jos, Theo en Martin waren echte Rolling Stones fans).
In de loop van 1966 stopte Louis Stofmeel ermee en werd Harrie Hofmans onze nieuwe drummer. Harrie was ook een goeie zanger. In 1968 is Jos Wijnhoven weggegaan en nam Harrie de leadzang over. Jos zat toen op de "kweekschool" en werd daar voor de keuze gesteld: òf stoppen bij Suzy Q òf van de opleiding af. Men vond daar dat hij, als hij in een band bleef zingen, zijn stem vernaggelde en geen goeie onderwijzer kon worden. In de voorgaande bezettingen hadden we 1 à 2 optredens per week. We speelden in: De Blokhut - Sancta Maria - De Ark - De Wasscherij (Eindhoven), de Schammert (Leende), Royal (Valkenswaard), Napoleonstrand (Overpelt), de Höllekes (Steensel), de Lindeboom (Schijndel) en vele andere plaatsen.
In 1969 Is Martin gestopt en werd de nieuwe bassist Bennie van Maanen. Later werd Tiny van de Wouw vervangen door Alty van Luijt (toetsen). Deze bezetting heeft bestaan tot 1973 en was zeer succesvol met optredens in o.a. Doornroosje (Nijmegen), Exit (Rotterdam), Paradiso (Amsterdam) en Sarasani op Textel.


Op de foto (1969-1973) v.l.n.r. Alty van Luijt (toetsen), Theo Hoek (gtiaar/zang), Bennie van Maanen (basgitaar/zang), Harrie Hofmans (drums/leadzang).

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement