Login
Get your free website from Spanglefish

Nieuws van de werkgroep 

Back to the Sixties Eindhoven

Zodra wij sixtiesnieuws hebben, publiceren we het hieronder.

Heeft u zelf iets toe te voegen klik hiernaast op "Stuur een bericht", zet iets in het gastenboek of stuur ons een mail. Per nieuwsbericht kan in beginsel één foto worden geplaatst.                                                                        

KIJK OOK OP DE HOMEPAGINA VOOR NIEUWS EN RAADPLEEG REGELMATIG ONZE FOTOSITE-TAB VOOR NIEUWE PLAATJES. 

HEEFT U ZELF NOG FOTO'S UIT DE SIXTIES, MAIL ZE EVEN, WE PLAATSEN ZE GRAAG!   

--------------------------------------------------------------------------------------

26 November 2020Willem van Wageningen (The Gunners/Afterbeat) is helaas niet meer

Vanmorgen lazen wij in het E.D. het trieste bericht van het overlijden van de bevlogen en virtuoze sologitarist Willem van Wageningen, The Gunners en Afterbeat.

Willem was medeoprichter van Afterbeat, de ca. 30 jaar geleden opgerichte coverband als opvolger van de 1961 opgerichte Eindhovense sixtiesband The Gunners. In The Gunners was Willem drummer, maar via de klassieke gitaar kwam hij uit op de electrische gitaar. Hij ontpopte zich als een virtuoze, veelzijdige sologitarist, van Shadows tot Jimi Hendrix. Hoogtepunt in Willem's optredens was steevast zijn gitaarsolo in Russian Spy and I van The Hunters, waarin hij de Sabeldans en flarden van het Jan Akkerman-repertoire tot een opzwepend harmonisch geheel speelde (klik op onderstaande link).

 We gaan hem missen!

Wij wensen zijn familie, vrienden en bekenden en vooral zijn muzicollega's van Afterbeat veel sterkte bij het verwerken van dit smartelijke verlies.

Willem, thank you for the music!

(Met dank aan Wiebe de Haan van Afterbeat.)

 

Werkgroep Back to the Sixties Eindhoven

 

 

06 November 2020Ferry Donkers is helaas niet meer

Gisterenavond bereikte ons het droevige bericht dat begaafd multi-instrumentalist en zanger Ferry Donkers (74) die ochtend is overleden na een medische ingreep ten gevolge van die vreselijke k-ziekte.

Een echte sixtiesmuzikant die vele stijlen beheerste, w.o. Indorock en Country & Western. Fer speelde in vele bands w.o. The Satellites, Cimarron en recentelijk nog bij The Nightriders. Samen met zijn muzikale vrienden van The Rhythm Kids stond hij op het podium van onze Back to the Sixties-editie 2009 waar hij de sterren van de hemel speelde in hun versie van het Tielmannummer 18th Century Rock (klik link hieronder voor filmpke).

Met Ferry is een begenadigd muzikant en bovenal een fijne vent heengegaan. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Ferry, thank you for the music, rest in peace!

 

Werkgroep Back to the Sixties Eindhoven

 

20 October 2020Spencer Davis (81) overleden

Spencer Davis, multi-instrumentalist en oprichter van The Spencer Davis Group, is maandag op 81-jarige leeftijd overleden, zo meldt Birmingham Live dinsdag. Volgens de krant belde Pete York, de voormalige drummer van de band, dinsdag met zijn beste vriend Jim Simpson (de eerste manager van Black Sabbath) om te vertellen dat Davis maandag in Californië is overleden.

De in Wales geboren muzikant had in de jaren zestig met The Spencer Davis Group, waarvan Steve Winwood destijds de leadzanger, was meerdere wereldwijde hits, waaronder Keep On Running, Gimme Some Lovin' en I'm A Man.

Gimme Some Lovin' werd gebruikt voor de soundtrack van hitfilms als The Blues Brothers en Notting Hill. Het nummer Keep On Running is in veel advertenties gebruikt.

Davis raakte in zijn tienerjaren geïnspireerd tot het maken van muziek door een optreden van een Amerikaanse rhythm-and-bluesband in zijn geboorteplaats Swansea. In 1963 richtte hij The Spencer Davis Group op.

De bandleden stopten er in 1969 mee. Davis en York vormden in 1973 een andere formatie, die in 1974 werd beëindigd. Verschillende opvolgers van de band hebben in de afgelopen jaren getourd onder leiding van Davis.

RIP, Spencer en thank you for the music!

(Met dank aan NU.nl)

View All Stories

Click for Map
site map | cookie policy | privacy policy | accessibility statement