Login
Get your free website from Spanglefish

Nieuws van de werkgroep 

Back to the Sixties Eindhoven

Zodra wij sixtiesnieuws hebben, publiceren we het hieronder.

Heeft u zelf iets toe te voegen klik hiernaast op "Stuur een bericht", zet iets in het gastenboek of stuur ons een mail. Per nieuwsbericht kan in beginsel één foto worden geplaatst.                                                                        

KIJK OOK OP DE HOMEPAGINA VOOR NIEUWS EN RAADPLEEG REGELMATIG ONZE FOTOSITE-TAB VOOR NIEUWE PLAATJES. 

HEEFT U ZELF NOG FOTO'S UIT DE SIXTIES, MAIL ZE EVEN, WE PLAATSEN ZE GRAAG!   

--------------------------------------------------------------------------------------

28 September 2018De Top40 van 040 in De Effenaar

Dit jaar vindt op 5 oktober voor de tweede keer in de geschiedenis de TOP40VAN040 plaats. Net zoals de vorige edite in 2017, is de Effenaar the place to be! Een echt 040-muziekfeest met muzikanten uit allerlei genres die samen of alleen, onder leiding van Eindhovense ras-cover-band Betty Blue, nummers van zichzelf en van andere 040-artiesten gaan spelen. Vorig jaar waren onder anderen Bertus Borgers, Melissa Janssen, Björn van der Doelen en Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock)van de partij en ook dit keer belooft het weer een prachtige mix van uiteenlopende stijlen te worden, met de nodige verrassingen...

Bertus en Melissa ontvingen vorig jaar bovendien de eerste exemplaren van de Harry van Hoof-awards. Bertus voor zijn oeuvre en Melissa voor haar aanstormende talent. Dit jaar is Harry wederom van de partij om in persoon beide awards aan de winnaars te overhandigen.

Internationaal bekende tot en met regionaal bekende zangers, zangeressen en ook een rapper komen deze avond hun kunsten vertonen. Zo prijken Lenny Kuhr en Josée Hoebee (LUV’) op het lijstje artiesten. Met een schiplading hits en gouden platen behoeven deze dames geen introductie. Zowel in binnen- en buitenland vierden beide dames grote successen. En nog steeds treden ze op met bestaand en nieuw repertoire.

Naast deze grote madammen komen de volgende verrassende muzikale parels voorbij op het podium om de meest uiteenlopende nummers uit 040 ten gehore te brengen:

August Boers was zanger van The Flyin’ Spiderz, een Eindhovense punkband die in de jaren ’70 als eerste band in dat genre in Nederland een eigen plaat maakten. The Spiderz speelden in het voorprogramma van diverse wereldacts. Quintijn Lohman is een grote naam in de Eindhovense artistieke wereld. Quintijn is hét gezicht van Tigre Blanco. Een Eindhovense band die echte eigen typische rauwe “Tarantino-muziek” maken met Spaanse, gypsy soul invloeden.

En dan Joyce Deijnen, artiestennaam Camilla Blue, een zangeres, schrijver en pianiste. Joyce schrijft de nummers, teksten en bedenkt de arrangementen. Het repertoire bestaat uit ‘bluesy popsongs met een jazzy inslag’, een mengeling van modern, klassiek, donkere jazz en pop. 20 mei jongstleden stond Camilla Blue nog op de Parade in Den Bosch op het hoofdpodium van Jazz in Duketown. Kiki Mettler is een Singer Songwriter met persoonlijke luisterliedjes, die niet bang is om haar kwetsbare kant te laten zien en je graag meeneemt in haar muziek. Deze jonge Brabantse schone stond afgelopen mei nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Het is echte poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst - misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant. Haar tweede CD “Spreken met suiker” werd lovend ontvangen in Nederland en België en door muziektijdschrift OOR. Als laatst Dada, die een melancholische brief verpakt in een romantische envelop. De mix van Hiphop, Indie en sferische instrumentals, maakt van Dada een originele verassing uit het zuiden. Deze laatste zal overigens extra aandacht vragen voor de Stichting Toekomstgeluid, een stichting die door de TOP40VAN040 een warm hart wordt toegedragen.

Ook elders in de Effenaar komt deze stichting tijdens deze avond volop in de aandacht.

Later dit jaar volgt het boek TOP40VAN040, waar nu nog volop aan wordt gewerkt. Een naslagwerk met daarin aandacht voor de groten achter de 040-muziekscene, zoals Peter Koelewijn, Piet Souer en Ruud van Rijen. En natuurlijk komen de 40 grootste TOP40-hits die een link hebben met regio Eindhoven voorbij. Een must voor iedere muziekliefhebber met een warm 040 hart!

Een kaartje kost €20,00, inclusief servicekosten. De grote zaal van de Effenaar gaat open vanaf 19.30 uur.

Na alle activiteiten op het podium wordt de zaal overgenomen door de DJ die ook weer voornamelijk 040-muziek voorbij zal laten komen tot 02.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.top40van040.nl  of volg onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Top40van040. Voor de Stichting Toekomstgeluid kan je kijken op www.toekomstgeluid.nl.

 

 

19 September 2018Xmasparty met Maxiband Timeless en The Jerseys

18 September 2018Ad Voets (Molly Mill) geeft lezing over popmuziek

Op woensdagavond 21 november a.s. geeft Ad Voets, tegenwoordig onderdeel van het duo Jee&Vee en voorheen gitarist bij Molly Mill, een interessante lezing over popmuziek. Hierin deelt hij zijn ervaringen, ontmoetingen, anekdotes en enkele fraaie liedjes met de geinteresseerde toeschouwer. Als je verrassende, maar zeker ook herkenbare situaties uit o.a. de sixties wilt tegenkomen, alleszins de moeite waard om dit mee te maken. En je kijk op de sixties en popmuziek in het algemeen, weer eens vanuit een ander standpunt belicht te zien.

Lokatie is de koepelzaal van het "Heerenhuys 23" aan de Heuvel 23 te 

5664 HL Geldrop. Aanvang: 20.30 uur  Entree: gratis

17 September 2018Boerenavond Dorpshuis Acht met The Jerseys

16 September 2018Anneke Grônloh (76) overleden

De Eindhovense sixtieszangeres Anneke Grönloh (76) is helaas overleden. Dat heeft haar management vandaag bekendgemaakt. Ze woonde in Frankrijk.

Grönloh werd vooral bekend door haar hit Brandend Zand. Wereldwijd verkocht ze 30 miljoen platen!

Anneke Grönloh werd geboren in Indonesië en bracht de eerste jaren van haar jeugd door in een jappenkamp. Na de oorlog verhuisde ze naar Eindhoven, waar ze begon met optreden. 

Brandend Zand zong ze voor het eerst op het Knokkefestival, in 1962. Daarna volgden hits als Paradiso, Soerabaja en Cimeroni. In 1963 kreeg ze zelfs een vermelding in het Guinness Book of Records omdat ze in 10 maanden tijd vijf gouden platen kreeg voor evenzoveel hits.

In 1964 vertegenwoordigde ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het nummer Jij bent mijn leven. Ze werd tiende.

Halverwege de jaren zestig trad ze ook steeds vaker op in het theater, onder meer met de Snip en Snap revue. Ook werkte ze mee aan een show van Ramses Shaffy.

In 2002 kwam Anneke Grönloh negatief in het nieuws in een tv-programma van Paul de Leeuw, voor de NCRV. Daar werd ze neergezet als een aan lager wal geraakte, seksverslaafde alcoholiste. De zangeres noemde die periode later "afschuwelijk". Uiteindelijk werd afzeiker De Leeuw ontslagen en kreeg Grönloh terecht een  forse schadevergoeding.

In 2009 vierde de zangeres haar 50-jarig artiestenjubileum. Ze stond daarna nog regelmatig op het podium, maar kreeg in 2016 zware longembolie. Vanaf die tijd was ze afhankelijk van een zuurstofapparaat, ook tijdens haar concerten.

Vorig jaar trad ze voor het allerlaatst op in Weert. Dat was tijdens een concert ter herdenking van het 100e geboortejaar van Johnny Hoes. Hij schreef Brandend Zand voor haar. R.I.P. Anneke, je hebt het heel goed gedaan!

12 September 2018Meisjes van 70

Geinspireerd door Summer in the Sixties van jl. zondag schreef Dorothée Foole als "Loes van de Stadsgracht" in het Groot Eindhoven van vandaag het volgende stuk dat je ook via onderstaande link kunt lezen. Tismardaggutwit!

 

View All Stories
Click for Map Ships and Harbours Image Library
site map | cookie policy | privacy policy