Login
Get your free website from Spanglefish

Nieuws van de werkgroep 

Back to the Sixties Eindhoven

Zodra wij sixtiesnieuws hebben, publiceren we het hieronder.

Heeft u zelf iets toe te voegen klik hiernaast op "Stuur een bericht", zet iets in het gastenboek of stuur ons een mail. Per nieuwsbericht kan in beginsel één foto worden geplaatst.                                                                        

KIJK OOK OP DE HOMEPAGINA VOOR NIEUWS EN RAADPLEEG REGELMATIG ONZE FOTOSITE-TAB VOOR NIEUWE PLAATJES. 

HEEFT U ZELF NOG FOTO'S UIT DE SIXTIES, MAIL ZE EVEN, WE PLAATSEN ZE GRAAG!   

--------------------------------------------------------------------------------------

24 August 2021Charlie Watts (80) overleden

Rolling Stones-drummer Charlie Watts is op 80-jarige leeftijd overleden. ‘Hij is vredig en in het bijzijn van zijn familie in een ziekenhuis in Londen ingeslapen’, meldt de BBC bij monde van zijn manager.

Onlangs werd bekend dat Watts niet mee zou gaan op tournee vanwege een medische ingreep. ‘Ik ben hard aan het werk om fit te worden, maar heb moeten accepteren dat dit wel even kan duren’, zei de drummer begin augustus.

Charlie Watts zat sinds de oprichting in 1962 achter de drumkit bij de Stones, met Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman en de reeds overleden Brian Jones. Charlie is na de gitarist het tweede Stones-lid dat overlijdt.

In 2004 werd bij Watts een milde vorm van keelkanker ontdekt, waarvan hij goed genas. In tegenstelling tot kettingroker Keith Richards stopte Charlie Watts begin jaren 80 met het roken van sigaretten.

In het najaar van 2017 speelde Charlie Watts voor het laatst in Nederland met de Stones. In 1964 stond de groep voor het eerst in Nederland, tijdens de legendarische show in Kurhaus, Scheveningen. 

Samen met Ringo Starr van The Beatles (on Ludwig drus) is gentleman Charlie (on Gretsch drums) misschien wel de meest onderschatte drummer uit de popgeschiedenis. Zijn timing en techniek waren evenwel van grote klasse! We're gonna miss him! (zie link hieronder)

(met dank aan Oor.nl)

22 August 2021Don Everly (84) overleden

Don Everly, het laatst overgebleven lid van The Everly Brothers, is overleden. Hij was 84. Samen met zijn broer Phil (overleden in 2014) vormde hij het meest invloedrijke zangduo uit de popgeschiedenis.

De zoons van het C&W-echtpaar Ike en Margaret Everly, waren acht jaar toen ze voor het eerst optraden op de radio tijdens The Everly Family Show. Later trokken Don en broer Phil naar Nashville, waar ze via Chet Atkins voet aan de grond kregen in de muziekindustrie.

De samen met Atkins opgenomen single Bye Bye Love (1957) betekende hun wereldwijde doorbraak, gevolgd door onder meer Wake Up Little Susie, All I Have To Do Is Dream en Message To Mary. De meeste van hun vroege hits werden geschreven door het songwritersechtpaar Felice en Boudleaux Bryant.

In 1968 beleefden Don en Phil een opleving met het door countryrock geïnspireerde album Roots, dat gezien mag worden als hun artistieke hoogtepunt. Toen Phil in 1973 zijn gitaar tegen het podium van attractiepark Knott’s Berry Farm smeet, na jaren van onderlinge ruzies, viel het duo uit elkaar.

Door de jaren heen brachten de broers nog talloze soloplaten uit en sinds 1983 werkten ze weer regelmatig samen op het podium en zelfs in de studio, onder meer in samenwerking met Paul McCartney (die de hit On The Wings Of A Nightingale schreef) en Paul Simon (als achtergrondzangers op Graceland). (zie link hieronder)

Vooral hun samenzang was van grote inspiratie op bands als The Beatles, The Beach Boys, The Bee Gees en Simon & Garfunkel. Doorgaans zong Don de lage baritonpartij, terwijl Phil de hogere tenorstem voor rekening nam.

De doodsoorzaak van Don is niet bekend gemaakt. Hij laat zijn stokoude moeder Margaret, zijn vrouw Adela en zijn vier kinderen achter.

Thank you for the music, Don!

(met dank aan Oor.nl)

View All Stories

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement