Login
Get your free website from Spanglefish

Nieuws van de werkgroep 

Back to the Sixties Eindhoven

Zodra wij sixtiesnieuws hebben, publiceren we het hieronder.

Heeft u zelf iets toe te voegen klik hiernaast op "Stuur een bericht", zet iets in het gastenboek of stuur ons een mail. Per nieuwsbericht kan in beginsel één foto worden geplaatst.                                                                        

KIJK OOK OP DE HOMEPAGINA VOOR NIEUWS EN RAADPLEEG REGELMATIG ONZE FOTOSITE-TAB VOOR NIEUWE PLAATJES. 

HEEFT U ZELF NOG FOTO'S UIT DE SIXTIES, MAIL ZE EVEN, WE PLAATSEN ZE GRAAG!   

--------------------------------------------------------------------------------------

12 August 2020Trini Lopez (83) overleden aan corona

Zanger/gitarist Trini Lopez is op 83-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse zanger van Mexicaanse afkomst, die een grote hit had met het nummer If I Had a Hammer, overleed gisteren in een ziekenhuis in Palm Springs in Californië. Dit meldt Variety. Volgens zijn collega en zakenpartner Joe Chavira is Lopez overleden aan Covid-19.

Onder de naam Trinidad López III groeide hij in Texas op als zoon van Mexicaanse immigranten. Hij werd ontdekt door zanger Frank Sinatra die hem een platencontract bezorgde. Met zijn versie uit 1963 van het nummer If I Had a Hammer haalde hij een nummer 1-hit in 25 landen, waaronder de Nederlandse hitlijst Tijd voor Teenagers Top 10. Lopez had ook nog hits met onder meer This land is your land, America, Cielito Lindo,  Lemon Tree en La Bamba.

Lopez speelde ook in verschillende films, zoals in The Dirty Dozen uit 1967 naast Lee Marvin en Charles Bronson. Hij trad tot op hoge leeftijd op. In 2013 was hij te gast in de zomerconcerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.

(Bron: ED, met dank)

25 July 2020Peter Green (73), gitarist en oprichter Fleetwood Mac, is niet meer

              

Fleetwood Mac-oprichter en stergitarist Peter Green is jl. weekend overleden. ,,Het is met grote droefheid dat de familie van Peter Green laat weten dat hij dit weekend is overleden, vreedzaam in zijn slaap”, klinkt het in de mededeling. Green is 73 jaar geworden.

De populaire band Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht als Londense bluesrockband en scoorde hits met de bluessong Need your love so bad, het instrumentale Albatross en de psychedelische meesterwerkjes Oh well en The Green Manalishi. Na het vertrek van de oprichter Green in 1970 verhuisde de band van Engeland naar Los Angeles, waar Bob Welch de plek innam van de oorspronkelijke zanger/gitaristen Jeremy Spencer en Danny Kirwan. Pas toen kwamen ook de echte hitalbums van de band.

Halverwege de jaren zeventig kreeg Green de diagnose schizofrenie. Hij bracht heel wat tijd door in ziekenhuizen waar hij elektroshocktherapie kreeg. Door z’n ziekte verdween hij ook een tijdje van het toneel. 

Kenmerkend voor Peter Green was zijn gitaargeluid dat het midden hield tussen de karakteristieke geluiden van een Gibson Les Paul en een Fender Stratocaster.  Hij kreeg dat voor elkaar door aan de polariteit van de bedrading van de elementen van zijn Gibson Les Paul te sleutelen. Het leverde hem een unieke sound op.

In 1998 was hij een van de acht leden van Fleetwood Mac die opgenomen werden in de Rock & Roll Hall of Fame, samen met Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan en Jeremy Spencer. En terecht!

(met dank aan de DPG-groep)

 

 

View All Stories

Click for Map
site map | cookie policy | privacy policy | accessibility statement