Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Bands van toen

Omdat we van The Vipers alleen bovenstaande foto hebben, is er hier helaas dus niet meer informatie over deze beatgroep. Voor bijna alle overige Eindhovense bands waarvan we beeldmateriaal hebben, is hieronder een pagina ingeruimd.
Klik hieronder op de naam van de betreffende band en je wordt doorgelinkt.

De 3
Clan Five

 The Cavaliers

Interview met Frits van Antwerpen van de Cavaliers

Frits, ik ben erg blij nu eindelijk iemand van de Cavaliers in levende lijve te mogen spreken! Kun je iets vertellen over je achtergrond, waren jij en je broer Cees met zijn 2’n in het gezin de enige die muziek maakten of kregen jullie het mee in de opvoeding?

Je laat me wel hééél diep in m'n herinneringen graven zeg ! Maar ik doe een poging voor je: Mijn broer Cees en ik waren inderdaad in die tijd de twee enige gezinsleden die muziek maakten bij ons thuis. ( Behalve mijn moeder dan, want die was lid van twee zangkoren en had in haar jeugd ook pianolessen gevolgd.) Mijn ouders hadden een kapperszaak en we woonden daarboven, in de Hooghuisstraat nr. 10 in Eindhoven. Repeteren deden we in de kelder van dat huis want die was groot genoeg voor van alles en nog wat. Voorraad van de zaak, eigen wasserij, stookkelder voor de centrale verwarmingsketel, toen nog op kolen ! , en opslagplaats voor allerlei rotzooi.

We repeteerden op de zondagmorgen en als het lekker weer was stonden de "luisteraars" buiten in de portiek van de kapperszaak te genieten. Mijn vader liep dan met z'n handen aan z'n oren door het huis, te zaniken omdat het soms wat hard ging......................... 

Hoe kwamen de Cavaliers tot de bezetting die de single opnames hebben gemaakt? 

We zijn begonnen als " THE SATELLITES " en later veranderden we die naam in " CAVALIERS ", waarbij er enkele bandleden verdwenen en andere werden toegevoegd, waaronder Dick Stigter en Willy Smit. Dit is de bezetting die de single Assepoes/Claudette heeft gemaakt. Assepoes is een compositie van mijzelf en Claudette van mij en mijn broer Cees. Op de single van Assepoes staat een foto van de band, die toen bestond uit: Cees van Antwerpen, Ton Sprenger, Willy Smit, Dick Stigter en Frits van Antwerpen. We hadden alle vijf een langharige pruik op, want lang haar mocht toen nog niet van onze ouders!! En ik was voor de verzorging van die pruiken altijd  ‘de lul’ omdat ik toen al kapper was.( Sindsdien ben ik, wat dat betreft, ook altijd de lul gebleven, want zelfs tegenwóórdig zeuren ze in de huidige bands nog vaak over hun haren. Gelukkig hoef ik echter géén pruiken meer te verzorgen. Daarbij zijn de meesten  inmiddels ook al behoorlijk kaal ...)

De 2e en derde single weet ik niet precies meer of mijn broer Cees toen nog bij de band zat. Op een gegeven moment is hij na een discussie vertrokken, en keerde dientengevolge de muziek definitief de rug toe. Niet veel later werd hij vervangen door een dijk van een drummer : Emery Hendriks . ( Pas gehoord dat ook hij inmiddels is overleden..). 

Inmiddels was ook Piet Souer bij de band gekomen en hij heeft de 2e en derde single meegemaakt. Piet “kuierde” regelmatig een beetje op en neer tussen THE CAVALIERS en THE VALIANTS, destijds óók een bekende band uit het Eindhovense. Het gevolg was dat hij regelmatig op de repetitie verscheen zónder instrumenten, want die had ie dan de vorige avond bij The Valiants laten staan. Ik heb me daar vaak aan geërgerd en had dan het idee dat Piet “z’n eitje niet goed kon leggen “.( Wat hij echter inmiddels op muzikaal gebied gepresteerd heeft is ronduit fantastisch en we hebben zowaar, na al die jaren , sinds kort weer vluchtig kontakt met elkaar om uiteindelijk, op verzoek van de organisatie van  “BACK TO THE SIXTIES”, te proberen  The Cavaliers weer op het podium te krijgen. Dat zal nog ‘n hele tour worden want Piet wil b.v. niet graag meer met Dick Stigter samenwerken omdat we daar niet erg van opaan kunnen. )

Jij bent hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het schrijven van de nummers, was je in die tijd erg beïnvloed door andere bands? Ik vind de  engelstalige singles  typische nederbeat met af en toe een vleugje “Rubber Soul Beatles” (toevallig mijn favoriete Beatles album). 

We zijn begonnen met het hele " SHADOW " repertoire en ik speelde álle gitaarsolo's, zélf geleerd, want ik heb nooit gitaarles gehad !Later kwamen de BEATLES en de  ROLLING STONES voorbij, want je moest voor optredens natuurlijk wel een actueel programma hebben. Natuurlijk werden we in onze nummers beïnvloed door de toenmalige top-40-bands en als je "Rubber Soul" ontdekt in een van de songs is dat beslist géén toeval. Ook wij waren nogal onder de indruk van de BEATLES en hun creaties en soms deed je je best om het daarop te laten lijken.

Waren de Cavaliers populair, hadden jullie iets van fans?

De populariteit van THE CAVALIERS was enorm!  En we waren dan ook " wereldberoemd in de omgeving van Eindhoven ", maar ook in België hebben we nogal wat succes gehad. Uiteindelijk zijn we na een aantal jaren gestopt.  Ik was met m'n carrière als kapper erg druk en iedereen geloofde het eigenlijk op een bepaald moment wel een beetje.  Het was leuk geweest, maar het had ook lang genoeg geduurd. 

Jij bent na de Cavaliers gaan spelen bij Peter Koelewijn (4PK). Hoe kwam dat zo want Peter was een van DE muziekmannen in die tijd?

Ik ben kort na het uiteengaan van de Cavaliers getrouwd en het toeval wilde datwe gingen wonen in een huis aan de Heezerweg in Eindhoven tegenover het ouderlijk huis van Peter Koelewijn, die ik daar dan ook regelmatig zag en sprak. Toen ik hoorde dat Hans Sanders de band van Koelewijn ging verlaten heb ik als de bliksem gereageerd en me aangeboden als nieuwe gitarist/toetsenman. En zo ben ik dus daarin gerold met als resultaat een voor mij enerverende periode bij The Rockets , in de bezetting:Peter Koelewijn vocals/ gitaar Karel ( Charles) Janssen bassist Jeroen Ophoff drums Frits van Antwerpen vocals/gitaar/toetsen We hebben ons in deze periode óók nog even 4 PKgenoemd. Vraag niet waarom, ik kan het me echt niet meer herinneren. ( Misschien is Peer Koelewijn hierover zélf te raadplegen.) 

Later werd onze band de begeleidingsband van Ronnie Schutte en daar hangt een bijzonder/persoonlijk verhaal aan vast wat begint in mijn tijd als " dienstplichtig groen soldaatje" in de eerste helft van 1965! Ons peloton kreeg op een gegeven moment de opdracht om een nieuwe lichting dienstplichtigen in te schrijven. Je kreeg zo'n "oliebol" dan tegenover je aan een tafeltje en je moest met hem een vragenlijstje invullen over van alles en nog wat..........Op een goed moment was er enige commotie, want er kwam er eentje binnen die zo zat was als honderdduizend man. Hij viel een officier om zijn nek, gedroeg zich verder nogal "homo-achtig", en sloeg de nodige wartaal uit, waarna hij door de MP werd opgepakt en afgevoerd. We hebben hem vervolgens op de kazerne nooit meer gezien. 

Jaren later, ik was inmiddels al een tijdje actief bij Peter Koelewijn en de Rockets, werd er aan de band een “ontdekking van Koelewijn“ voorgesteld in de persoon van ene RONNIE SCHUTTE uit AMSTERDAM. Ik schrok me kapot want ik herkende onmiddellijk die "zátte dienstplichtige" uit mijn diensttijd! Hij zou het nummer BEESTJESgaan zingen en wij, Peter en de Rockets, zouden de opnamen daarvan gaan begeleiden onder de naam Ronnie en de Ronnies ! Omdat ook het nummer: KOM UIT DE BEDSTEE (Egbert Douwe red.) in de GTB -studio's in Den Haag met ons werd opgenomen, werd ook Beestjes daar gemaakt.

Zoals je weet werd het een doorslaand succes met heel veel optredens als gevolg. Nou wou het geval dat deze Ronnie na een tijdje een nogal "warme" belangstelling voor mijn toenmalige echtgenote aan de dag bleek te leggen en het is een aantal malen voorgekomen dat wij, de band dus, voor een optreden stonden te wachten op "de ster van de avond” ( we reisden in die tijd niet altijd samen ) en dat hij gewoon niet kwam opdagen!   Hij liet ons en het publiek dus gewoon barsten, verzon  allerlei smoesjes om zich te vrijwaren, terwijl hij in werkelijkheid “gezellig” bij mijn vrouw vertoefde. Hij en zij liepen daarbij natuurlijk geen enkel risico, ik was immers voor een optreden ver genoeg weg van huis. Nou ja, je begrijpt het wel hè ! ... Grote rotzooi,  heftige ruzie thuis én in de band, scheiding, afscheid van de band, "leuke tijd" waar ik liever niet meer aan wil denken.  

Eigenlijk, en dan bedoel ik het als groot compliment, waren jullie zo allround dat je half fungeerde als sessiemuzikant/sessieband in het kielzog van Peter Koelewijn. Als nabrandvraag. Jij hebt toetsen gespeeld bij het nummer van Egbert Douwe (Rob Out) kom uit de bedstee mijn liefste? Echt een heel karakteristiek geluid…..top!

Ik heb inderdaad toetsen gespeeld tijdens de opnamen van Egbert Douwe's  "Kom uit de bedstee".De riedel bij " De organist die speelt zijn vingers blauw " was er een uit mijn koker en het was natuurlijk aan de techniek te danken dat dat erg "kerkelijk" klonk. Verder heb ik nog meegewerkt aan opnamen van Bonnie St. Clair, maar welke nummers ..........?en ik heb in Brussel nog eens een nummer van Armand begeleid op een Philicorda orgeltje, samen met Jeroen Ophof en onder productie van Harry van Hoof. Veel weet ik daar niet meer van, alleen nog dat we ons kapot hebben gelachen. Het juiste nummer weet ik ook niet meer, maar ik dacht " Ben ik te min ".(Daar ontvang ik tenminste nog steeds Royalty’s van).

 Wat heb je sinds die tijd nog op muziekterrein ondernomen? 

Natuurlijk een tijd niet meer gespeeld door al die toestanden, alles verkocht, maar later tóch weer van alles aangeschaft en geprobeerd om met drummer Pieter van deVoort , bassist Charles Janssen ( beide uit de voormalige Rockets ) , en Wally Souter ( voormalig Phantoms ) een nieuwe band neer te zetten. De volgende namen diep ik nog uit de “stoffige spelonken” van mijn geheugen op :  THE HORSEMAN, LOCOMOTION, 4 PK. Er zijn toen onder regie van Peter Koelewijn nog enkele opnamen gemaakt, maar daar is verder niet veel uitgekomen en na een aantal jaren lag ook deze goed bedoelde poging "op z'n gat" ! 

Zelf speel ik momenteel, als toetsenist, nog steeds bij twee bands, t.w. “EL CID” en “J A S E” en daar heb ik het, buiten mijn werk om ( ik ben nét weer in Veghel met een nieuwe kapsalon begonnen....) razend druk mee.

Ik  ben door de jaren heen, steeds met tussenpozen met muziek actief bezig gebleven en je moet me geloven, .........ik kan gewoon niet zonder! Soms had ik het helemaal gehad maar na een paar maanden begon het dan weer te kriebelen. "Dan ging ie er weer tegenaan" en was er wel weer een band die om een toetsenist verlegen zat, werd er weer van alles aangeschaft en was het weer voor onbepaalde tijd genieten geblazen. EN GENIETEN DOE IK NU DUS NOG STEEDS...............                         

PAGE ADMIN

 

The Counsellors 
Het Ding
Dirty Underwear

The Dynamites: klik: http://indo-rock.jimdo.com/d/the-dynamites-eindhoven/

Eddy and his Explosions


Fashion 66

Formule V


The Gunners


Infact


Influention                                                                                                                         

IMAGE R&B Beatgroup: klik: http://www.imagemusic.nl/   

The Jerseys                                                                                                                               

John Lamers en Cees and his Skyliners

Keesje and his Comets
Mickey Finn
Meet Fashion

Out of Sight

Out of Sight, voortgekomen uit The Rhythm Kids,  met Han, Tom en Rob Collet en Wil van Geloven
Peter and his Blue Arrows
The Phantoms
Question Mark
The Finishing Touch
The Rye Brothers
The Rhythm Kids
The Saints
The Sounds

The Spiders: http://thespiders1962.webnode.nl/
Soul Set Trash / Trash / Molly Mill
Suzy Q
That

The Savoy Jazzmen: http://www.savoy-jazzmen.nl/​
The Valiants
The Vitals
The Waives
The Wizzards

 

Nog meer...

Opzet van ons BttS-feestijn was een reunie van Eindhovense bandjes en hun publiek uit de tienerinstuiven van destijds. Er wordt ons regelmatig fotomateriaal toegespeeld dat daar ons inziens niet helemaal in past. Bandjes die niet optraden in dit circuit, bandjes die een kort leven beschoren waren, bandjes uit de dorpen rondom Eindhoven die hier wel optraden enz.enz. Dit materiaal willen wij je echter niet onthouden. Je vindt het door te klikken op de blauwe naam-links hieronder. Daarnaast vind je achter de fotoalbum-tabjes heel veel plaatjes van onze sixties-feestijnen van de afgelopen jaren. Klik even op het betreffende tabje en je zit er middenin.

The Blue Jeans   (klik op de link voor hun foto's) Bekend en populair, uit Valkenswaard, speelden vnl. daar, maar soms ook in De Krans. Hun bezetting: Hennie Goossens (drums, later o.a. Royal Showband en nu Nightshift) Louis Baeten (slaggitaar, later o.a. Neptune), Jos van den Dungen (sologitaar, later o.a. Fancy en nu countryband Duncan's Deal en Mac Taple), Theo Blokland (basgitaar) en Jos van Rooy. Na de 60's werd de bandsamenstelling gewijzigd en en passant omgedoopt in Impuls Five (later groep Impuls) met een tijdje o.a. Dian Senders als zangeres. 

Double W (dubbel joe) Met dank aan Fred Montijn!  We herkennen ook Sed Ignacio.

The Evergreens en de namen (klik op de link voor foto's)
"Ik heb nog wat gevonden tussen mijn oude schoolspullen. Ik dacht toch echt dat Bertus Borgers een Eindhovenaar was maar toen ik achterop de foto keek zag ik dat de hele club uit Veldhoven/Zeelst kwam. Volgens mij is "de rooie Bertus" nog steeds "wereldberoemd" in Eindhoven en wijde omgeving en is hij nog steeds muzikaal actief. Hij zal jullie zeker niet onbekend voorkomen maar of hij bij onze Eindhovense herinneringen past, weet ik niet.Laat ik dus mooi aan jullie over.Bovendien denk ik dat het een ander genre muziek is geweest al weet ik dat niet helemaal zeker" , aldus Marijke de Groot - Thijssen. Nee Marijke, ook zij speelden covers van o.a. Beatles en Stones, maar ook het ruigere werk van Pretty Things en Kinks. Uniek in hun geluid was natuurlijk de sax van Bertus.

 Hun eerste line-up, hier in  de Beatlejasjes die moeder Borgers voor hen maakte: 
Theo van der Loy - Vocal
Henk Keeris - Sologuitar
Arnold Janssen - Rhythmguitar
Wim Meulenbroeks - Basguitar
Bertus Borgers - Sax
Cor van Delft - Drums

Hun tweede line up: 

Jan Jacobs - Solo
Frans Budding - Rhythm + vocal
Wim Meulenbroeks - Bas + vocal
Cor van Delft - Drums

Peter and his Rockets. De meest bekende Eindhovense band onder leiding van Peter Koelewijn. Met Peter van de Voort,  Harry van Hoof, Charles Janssen en Claus Buchholz.
 
John Lamers  & Cees and his Skyliners . De in de vroege sixties al zo uitermate succesvolle Eindhovense band met zang van John Lamers. Cees and his Skyliners: met Cees Dingen, Harry van de Akker, Tony Wulms en Jack Bierens. 
 
The Cavaliers, vrij naar Frits van Antwerpen (met dank aan www.nederbeat.nl)

Interview met Frits van Antwerpen van de Cavaliers

Frits, ik ben erg blij nu eindelijk iemand van de Cavaliers in levende lijve te mogen spreken! Kun je iets vertellen over je achtergrond, waren jij en je broer Cees met zijn 2’n in het gezin de enige die muziek maakten of kregen jullie het mee in de opvoeding?

Je laat me wel hééél diep in m'n herinneringen graven zeg ! Maar ik doe een poging voor je: Mijn broer Cees en ik waren inderdaad in die tijd de twee enige gezinsleden die muziek maakten bij ons thuis. ( Behalve mijn moeder dan, want die was lid van twee zangkoren en had in haar jeugd ook pianolessen gevolgd.) Mijn ouders hadden een kapperszaak en we woonden daarboven, in de Hooghuisstraat nr. 10 in Eindhoven. Repeteren deden we in de kelder van dat huis want die was groot genoeg voor van alles en nog wat. Voorraad van de zaak, eigen wasserij, stookkelder voor de centrale verwarmingsketel, toen nog op kolen ! , en opslagplaats voor allerlei rotzooi.

We repeteerden op de zondagmorgen en als het lekker weer was stonden de "luisteraars" buiten in de portiek van de kapperszaak te genieten. Mijn vader liep dan met z'n handen aan z'n oren door het huis, te zaniken omdat het soms wat hard ging......................... 

Hoe kwamen de Cavaliers tot de bezetting die de single opnames hebben gemaakt? 

We zijn begonnen als " THE SATELLITES " en later veranderden we die naam in " CAVALIERS ", waarbij er enkele bandleden verdwenen en andere werden toegevoegd, waaronder Dick Stigter en Willy Smit. Dit is de bezetting die de single Assepoes/Claudette heeft gemaakt. Assepoes is een compositie van mijzelf en Claudette van mij en mijn broer Cees. Op de single van Assepoes staat een foto van de band, die toen bestond uit: Cees van Antwerpen, Ton Sprenger, Willy Smit, Dick Stigter en Frits van Antwerpen. We hadden alle vijf een langharige pruik op, want lang haar mocht toen nog niet van onze ouders!! En ik was voor de verzorging van die pruiken altijd  ‘de lul’ omdat ik toen al kapper was.( Sindsdien ben ik, wat dat betreft, ook altijd de lul gebleven, want zelfs tegenwóórdig zeuren ze in de huidige bands nog vaak over hun haren. Gelukkig hoef ik echter géén pruiken meer te verzorgen. Daarbij zijn de meesten  inmiddels ook al behoorlijk kaal ...)

De 2e en derde single weet ik niet precies meer of mijn broer Cees toen nog bij de band zat. Op een gegeven moment is hij na een discussie vertrokken, en keerde dientengevolge de muziek definitief de rug toe. Niet veel later werd hij vervangen door een dijk van een drummer : Emery Hendriks . ( Pas gehoord dat ook hij inmiddels is overleden..). 

Inmiddels was ook Piet Souer bij de band gekomen en hij heeft de 2e en derde single meegemaakt. Piet “kuierde” regelmatig een beetje op en neer tussen THE CAVALIERS en THE VALIANTS, destijds óók een bekende band uit het Eindhovense. Het gevolg was dat hij regelmatig op de repetitie verscheen zónder instrumenten, want die had ie dan de vorige avond bij The Valiants laten staan. Ik heb me daar vaak aan geërgerd en had dan het idee dat Piet “z’n eitje niet goed kon leggen “.( Wat hij echter inmiddels op muzikaal gebied gepresteerd heeft is ronduit fantastisch en we hebben zowaar, na al die jaren , sinds kort weer vluchtig kontakt met elkaar om uiteindelijk, op verzoek van de organisatie van  “BACK TO THE SIXTIES”, te proberen  The Cavaliers weer op het podium te krijgen. Dat zal nog ‘n hele tour worden want Piet wil b.v. niet graag meer met Dick Stigter samenwerken omdat we daar niet erg van opaan kunnen. )

Jij bent hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het schrijven van de nummers, was je in die tijd erg beïnvloed door andere bands? Ik vind de  engelstalige singles  typische nederbeat met af en toe een vleugje “Rubber Soul Beatles” (toevallig mijn favoriete Beatles album). 

We zijn begonnen met het hele " SHADOW " repertoire en ik speelde álle gitaarsolo's, zélf geleerd, want ik heb nooit gitaarles gehad !Later kwamen de BEATLES en de  ROLLING STONES voorbij, want je moest voor optredens natuurlijk wel een actueel programma hebben. Natuurlijk werden we in onze nummers beïnvloed door de toenmalige top-40-bands en als je "Rubber Soul" ontdekt in een van de songs is dat beslist géén toeval. Ook wij waren nogal onder de indruk van de BEATLES en hun creaties en soms deed je je best om het daarop te laten lijken.

Waren de Cavaliers populair, hadden jullie iets van fans?

De populariteit van THE CAVALIERS was enorm!  En we waren dan ook " wereldberoemd in de omgeving van Eindhoven ", maar ook in België hebben we nogal wat succes gehad. Uiteindelijk zijn we na een aantal jaren gestopt.  Ik was met m'n carrière als kapper erg druk en iedereen geloofde het eigenlijk op een bepaald moment wel een beetje.  Het was leuk geweest, maar het had ook lang genoeg geduurd. 

Jij bent na de Cavaliers gaan spelen bij Peter Koelewijn (4PK). Hoe kwam dat zo want Peter was een van DE muziekmannen in die tijd?

Ik ben kort na het uiteengaan van de Cavaliers getrouwd en het toeval wilde datwe gingen wonen in een huis aan de Heezerweg in Eindhoven tegenover het ouderlijk huis van Peter Koelewijn, die ik daar dan ook regelmatig zag en sprak. Toen ik hoorde dat Hans Sanders de band van Koelewijn ging verlaten heb ik als de bliksem gereageerd en me aangeboden als nieuwe gitarist/toetsenman. En zo ben ik dus daarin gerold met als resultaat een voor mij enerverende periode bij The Rockets , in de bezetting:Peter Koelewijn vocals/ gitaar Karel ( Charles) Janssen bassist Jeroen Ophoff drums Frits van Antwerpen vocals/gitaar/toetsen We hebben ons in deze periode óók nog even 4 PKgenoemd. Vraag niet waarom, ik kan het me echt niet meer herinneren. ( Misschien is Peer Koelewijn hierover zélf te raadplegen.) 

Later werd onze band de begeleidingsband van Ronnie Schutte en daar hangt een bijzonder/persoonlijk verhaal aan vast wat begint in mijn tijd als " dienstplichtig groen soldaatje" in de eerste helft van 1965! Ons peloton kreeg op een gegeven moment de opdracht om een nieuwe lichting dienstplichtigen in te schrijven. Je kreeg zo'n "oliebol" dan tegenover je aan een tafeltje en je moest met hem een vragenlijstje invullen over van alles en nog wat..........Op een goed moment was er enige commotie, want er kwam er eentje binnen die zo zat was als honderdduizend man. Hij viel een officier om zijn nek, gedroeg zich verder nogal "homo-achtig", en sloeg de nodige wartaal uit, waarna hij door de MP werd opgepakt en afgevoerd. We hebben hem vervolgens op de kazerne nooit meer gezien. 

Jaren later, ik was inmiddels al een tijdje actief bij Peter Koelewijn en de Rockets, werd er aan de band een “ontdekking van Koelewijn“ voorgesteld in de persoon van ene RONNIE SCHUTTE uit AMSTERDAM. Ik schrok me kapot want ik herkende onmiddellijk die "zátte dienstplichtige" uit mijn diensttijd! Hij zou het nummer BEESTJESgaan zingen en wij, Peter en de Rockets, zouden de opnamen daarvan gaan begeleiden onder de naam Ronnie en de Ronnies ! Omdat ook het nummer: KOM UIT DE BEDSTEE (Egbert Douwe red.) in de GTB -studio's in Den Haag met ons werd opgenomen, werd ook Beestjes daar gemaakt.

Zoals je weet werd het een doorslaand succes met heel veel optredens als gevolg. Nou wou het geval dat deze Ronnie na een tijdje een nogal "warme" belangstelling voor mijn toenmalige echtgenote aan de dag bleek te leggen en het is een aantal malen voorgekomen dat wij, de band dus, voor een optreden stonden te wachten op "de ster van de avond” ( we reisden in die tijd niet altijd samen ) en dat hij gewoon niet kwam opdagen!   Hij liet ons en het publiek dus gewoon barsten, verzon  allerlei smoesjes om zich te vrijwaren, terwijl hij in werkelijkheid “gezellig” bij mijn vrouw vertoefde. Hij en zij liepen daarbij natuurlijk geen enkel risico, ik was immers voor een optreden ver genoeg weg van huis. Nou ja, je begrijpt het wel hè ! ... Grote rotzooi,  heftige ruzie thuis én in de band, scheiding, afscheid van de band, "leuke tijd" waar ik liever niet meer aan wil denken.  

Eigenlijk, en dan bedoel ik het als groot compliment, waren jullie zo allround dat je half fungeerde als sessiemuzikant/sessieband in het kielzog van Peter Koelewijn. Als nabrandvraag. Jij hebt toetsen gespeeld bij het nummer van Egbert Douwe (Rob Out) kom uit de bedstee mijn liefste? Echt een heel karakteristiek geluid…..top!

Ik heb inderdaad toetsen gespeeld tijdens de opnamen van Egbert Douwe's  "Kom uit de bedstee".De riedel bij " De organist die speelt zijn vingers blauw " was er een uit mijn koker en het was natuurlijk aan de techniek te danken dat dat erg "kerkelijk" klonk. Verder heb ik nog meegewerkt aan opnamen van Bonnie St. Clair, maar welke nummers ..........?en ik heb in Brussel nog eens een nummer van Armand begeleid op een Philicorda orgeltje, samen met Jeroen Ophof en onder productie van Harry van Hoof. Veel weet ik daar niet meer van, alleen nog dat we ons kapot hebben gelachen. Het juiste nummer weet ik ook niet meer, maar ik dacht " Ben ik te min ".(Daar ontvang ik tenminste nog steeds Royalty’s van).

 Wat heb je sinds die tijd nog op muziekterrein ondernomen? 

Natuurlijk een tijd niet meer gespeeld door al die toestanden, alles verkocht, maar later tóch weer van alles aangeschaft en geprobeerd om met drummer Pieter van deVoort , bassist Charles Janssen ( beide uit de voormalige Rockets ) , en Wally Souter ( voormalig Phantoms ) een nieuwe band neer te zetten. De volgende namen diep ik nog uit de “stoffige spelonken” van mijn geheugen op :  THE HORSEMAN, LOCOMOTION, 4 PK. Er zijn toen onder regie van Peter Koelewijn nog enkele opnamen gemaakt, maar daar is verder niet veel uitgekomen en na een aantal jaren lag ook deze goed bedoelde poging "op z'n gat" ! 

Zelf speel ik momenteel, als toetsenist, nog steeds bij twee bands, t.w. “EL CID” en “J A S E” en daar heb ik het, buiten mijn werk om ( ik ben nét weer in Veghel met een nieuwe kapsalon begonnen....) razend druk mee.

Ik  ben door de jaren heen, steeds met tussenpozen met muziek actief bezig gebleven en je moet me geloven, .........ik kan gewoon niet zonder! Soms had ik het helemaal gehad maar na een paar maanden begon het dan weer te kriebelen. "Dan ging ie er weer tegenaan" en was er wel weer een band die om een toetsenist verlegen zat, werd er weer van alles aangeschaft en was het weer voor onbepaalde tijd genieten geblazen. EN GENIETEN DOE IK NU DUS NOG STEEDS...............                         

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement