Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
10 December 2021
Michael Nesmith (78) overleden aan hartstilstand

Michael Nesmith, die bekend werd als zanger en gitarist van The Monkees, is op 78-jarige leeftijd overleden. De band verkocht wereldwijd ruim 75 miljoen albums en is daarmee een van de succesvolste groepen aller tijden.

De vier bandleden van The Monkees, Mike Nesmith, Peter Tork, Davy Jones en Mickey Dolenz, begonnen hun loopbaan in 1965 in een televisieserie over de belevenissen van een fictieve popgroep. Nesmith, die toen al muziek maakte, deed ook auditie en werd aangenomen. Hij was destijds de enige echte muzikant van het stel.

Aanvankelijk mochten de vier bandleden alleen zingen in de tv-show; de nummers werden door andere artiesten geschreven en gespeeld. Later ging de band ook zelf liedjes schrijven en live optreden buiten de studio.

Na The Monkees startte Nesmith The First National Band, een countryrock groep, waarmee hij een hitje had met (Standing in the lonely light of the) Silver Moon (klik op link hieronder). Met Mickey Dolenz (drummer) was hij momenteel in de USA bezig met een Monkees farewell tour. 78 jaar was hij. 

 

 

 

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement