Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
24 August 2021
Charlie Watts (80) overleden

Rolling Stones-drummer Charlie Watts is op 80-jarige leeftijd overleden. ‘Hij is vredig en in het bijzijn van zijn familie in een ziekenhuis in Londen ingeslapen’, meldt de BBC bij monde van zijn manager.

Onlangs werd bekend dat Watts niet mee zou gaan op tournee vanwege een medische ingreep. ‘Ik ben hard aan het werk om fit te worden, maar heb moeten accepteren dat dit wel even kan duren’, zei de drummer begin augustus.

Charlie Watts zat sinds de oprichting in 1962 achter de drumkit bij de Stones, met Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman en de reeds overleden Brian Jones. Charlie is na de gitarist het tweede Stones-lid dat overlijdt.

In 2004 werd bij Watts een milde vorm van keelkanker ontdekt, waarvan hij goed genas. In tegenstelling tot kettingroker Keith Richards stopte Charlie Watts begin jaren 80 met het roken van sigaretten.

In het najaar van 2017 speelde Charlie Watts voor het laatst in Nederland met de Stones. In 1964 stond de groep voor het eerst in Nederland, tijdens de legendarische show in Kurhaus, Scheveningen. 

Samen met Ringo Starr van The Beatles (on Ludwig drus) is gentleman Charlie (on Gretsch drums) misschien wel de meest onderschatte drummer uit de popgeschiedenis. Zijn timing en techniek waren evenwel van grote klasse! We're gonna miss him! (zie link hieronder)

(met dank aan Oor.nl)

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement