Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
03 June 2021
Herman Stok (93), sixties-DJ en TV-presentator overleden.

Herman Stok, die in de jaren zestig het tv-programma Top of Flop en ook het radioprogramma Tijd voor Teenagers presenteerde, is woensdag 2 juni jl.  op 93-jarige leeftijd overleden. Populaire en inmiddels historische programma's waarmee de sixtiestieners opgroeiden.

Vorige maand waren bij hem kwaadaardige plekjes op zijn ingewanden geconstateerd. In een interview dat onlangs  is verschenen, zei Stok niet bang te zijn voor de dood. Ook verwachtte hij niet dat er enige aandacht aan zou worden besteed, ook niet bij de VARA. "Niemand kent mij daar nog."

Top of Flop, het eerste jongerenprogramma dat op de Nederlandse televisie kwam, had grote invloed op Stoks leven. "Dat televisieprogramma had meer impact dan de rest van mijn radio- en televisieprogramma's. En ik heb zo'n zeventig programma's gepresenteerd. Kenmerkend voor Top of Flop was de begintune: 36-24-36 van The Shadows (klik op de link hieronder)

Stok groeide door het programma uit tot een idool van meisjes. De presentator was homoseksueel, maar dat was aanvankelijk niet publiekelijk bekend. Hij was bijna zeventig jaar samen met Kees van Maasdam, die hij bij de VARA had leren kennen. Van Maasdam is twee jaar geleden overleden. RIP, Herman.

(met dank aan NU.nl)

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement