Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
02 December 2020
Peter van Breemen (drummer The Spiders) is helaas niet meer

Vanmiddag bereikte ons het trieste bericht van het corona-overlijden van Peter van Breemen, drummer van The Spiders.

Peter begon eind jaren 50 op zijn 18e als drummer bij de Rock Specials met o.a. Hans Vermeulen en Wim van der Aa, later aangevuld met Piet Mink. Veel optredens toen in Eindhoven e.o.

Piet Mink werd later afgelost door Heinz van Tuyl en de band werd omgedoopt in The Valents waarmee ze o.a. nog voor het Eindhovens Vacantiecomite op dat grote open lucht-podium op het Frederik van Eedenplein stonden. Platenproducer Tony Vos stelde voor, een paar singles op te nemen onder de meer zeggende naam The Spiders. Dat werden Christina en Oze Wieze Woze (klik op onderstaande link voor live beelden met o.a. een drumsolo van Peer)

Jarenlang volgden optredens in zowel heel Nederland als Belgie en West Duitsland waar ze o.a. speelden in de Hamburgse Starclub, bekend van The Beatles. Na een prachtige tijd besloot de band in 1967 te stoppen.

Peter trad toen toe tot de band van zanger John Lamers en het ging weer even als vanouds.

Nadat Hans Vermeulen hem enthousiast had gemaakt, nam Peer rond 2013 zijn stokken weer op om sixtiesmuziek te laten herleven met de hernieuwde Spiders. En als vanouds beleefde Peter de sfeer en lol en de vriendschap van de nieuwe groep medemuzikanten. Het bracht hem op het podium van onze Summer in the Sixties-editie 2014 op de Wim van Doornekiosk.

Tot nu.....

Onze welgemeende condoleances gaan uit naar familie, vrienden en bekenden en vooral zijn muzicollega's van toen en nu.

Thank you for the music, Peter, en rest in peace!

Werkgroep Back to the Sixties Eindhoven

(Met dank aan Hans Vermeulen en Peter Michiels)

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement