Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
25 July 2020
Peter Green (73), gitarist en oprichter Fleetwood Mac, is niet meer

              

Fleetwood Mac-oprichter en stergitarist Peter Green is jl. weekend overleden. ,,Het is met grote droefheid dat de familie van Peter Green laat weten dat hij dit weekend is overleden, vreedzaam in zijn slaap”, klinkt het in de mededeling. Green is 73 jaar geworden.

De populaire band Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht als Londense bluesrockband en scoorde hits met de bluessong Need your love so bad, het instrumentale Albatross en de psychedelische meesterwerkjes Oh well en The Green Manalishi. Na het vertrek van de oprichter Green in 1970 verhuisde de band van Engeland naar Los Angeles, waar Bob Welch de plek innam van de oorspronkelijke zanger/gitaristen Jeremy Spencer en Danny Kirwan. Pas toen kwamen ook de echte hitalbums van de band.

Halverwege de jaren zeventig kreeg Green de diagnose schizofrenie. Hij bracht heel wat tijd door in ziekenhuizen waar hij elektroshocktherapie kreeg. Door z’n ziekte verdween hij ook een tijdje van het toneel. 

Kenmerkend voor Peter Green was zijn gitaargeluid dat het midden hield tussen de karakteristieke geluiden van een Gibson Les Paul en een Fender Stratocaster.  Hij kreeg dat voor elkaar door aan de polariteit van de bedrading van de elementen van zijn Gibson Les Paul te sleutelen. Het leverde hem een unieke sound op.

In 1998 was hij een van de acht leden van Fleetwood Mac die opgenomen werden in de Rock & Roll Hall of Fame, samen met Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan en Jeremy Spencer. En terecht!

(met dank aan de DPG-groep)

 

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement