Login
Youtube
Get your free website from Spanglefish

ONZE ZAALTJES EN ZALEN

Van 1966 tot en met 1969 traden we zowat overal en met veel plezier op. Eerst voornamelijk in zaaltjes van de diverse Eindhovense R.K. parochiehuizen. Later ook in dancings, zalen die bij een horeca-gelegenheid hoorden. We speelden a.h.w. van Den Bosch (De Haven) tot Boxtel (de Walnoot) tot Valkenswaard ("Bosje") en van Kaatsheuvel (club Elmas) tot Mierlo (Kersenconcours).  In de onderstaande fotogalerij zie je een aantal zalen waar we met enige regelmaat op het podium stonden.  Zalen als bijv. "De Stad van Gerwen" en "De Kers" in Oerle, waar we regelmatig stonden, horen zeker ook in deze galerij thuis. Dat geldt bijv. ook voor De Beurs en de Harmoniezaal in Sint Oedenrode. Helaas hebben we daar geen foto's van. Sinds onze revival op Back to the Sixties Eindhoven, we schrijven 9 december 2007, zijn er voor ons veel nieuwe zalen bijgekomen. Zalen die in onze sixtiesjaren nog niet eens bestonden. Eén zaal heeft voor ons al die jaren doorstaan: 't Dorpshuis in Acht. Dat is nu ook onze "vaste" repetitielocatie geworden. Oude liefde roest niet!

    

 

De Sancta Maria
De Sancta Maria
Gelegen aan de Kruisstraat in Eindhoven, vlakbij ons "stamcafetaria" van Dam! Op 14 januari 1966 maakten wij hier ons podiumdebuut. 's-Zaterdagsavonds was het hier te doen.
't Dorpshuis, Acht
't Dorpshuis, Acht
In 1966 kregen we van 't Dorpshuis in Acht ons eerste jaarcontract aangeboden. Op zaterdagavonden. Basis voor continuiteit en groei.Er werd geinvesteerd in nieuwe instrumenten en nieuwe apparatuur.
"De Paulus"
Eind 1966 tekenden wij bij "De Paulus" ons eerste GROTE jaarcontract. Wij volgden daar op de zondagavonden de bekende bands the Phantoms en the Counsellors op. T/m 1969 speelden we daar op basis van jaarcontracten. "Huisorkest" als het ware.
Bij "Onder Ons", het parochiehuis van de Pastoor van Ars-parochie aan de Alard du Hamelstraat, waren we ook vaak te zien en te horen. Ook daar speelden we op jaarcontract, op zaterdagavonden en heel soms op zondagavond.
De Instuif, Jeugdcentrum Best
De Instuif, Jeugdcentrum Best
En als je regelmatig op Acht speelt, mag je natuurlijk ook in Best aan de bak. Op jaarcontract, enkele jaren achtereen, op zondagavonden. Mickey Finn volgde ons op als "vaste band".
"De Ark"
Ook in Strijp waren we regelmatig te zien en te horen in het parochiehuis van de Sint Trudo-parochie: De Ark.
Volle bak op zaterdagavonden.
Eveneens in Strijp was soos "De Blokhut", in de buurt van de Bredalaan. We speelden er regelmatig op zaterdagavonden.
"De Monti" in Tongelre
Op zondagavonden beklauterden we graag de trappen van het parochiehuis van St. Antonius Villapark om te spelen in de bovenzaal van de Montessorischool, kortweg "De Monti" genoemd. Steevast afgeladen vol.
De Zwaan in Son
De Zwaan in Son
De danszaal van Hotel-café-restaurant De Zwaan in Son was van 1967 tot 1969 een van de vaste speelplekken op de zondagavonden. Beregezellig en tjokvol, daar in hartje Son.
Jongerencentrum Oase Son
Jongerencentrum Oase Son
In Son waren we op de zaterdagavonden nogal eens te zien en te horen in de "Oase", een jongerencentrum dat in 2009 50 jaar bestond.
Soos De Oude Toren
Soos De Oude Toren
In 2006 vierden ze hun 40-jarig bestaan als "Trefcentrum De Oude Toren". Wij speelden daar bij regelmaat op zaterdagavonden. Het heette toen "Soos De Oude Toren". Het podium zag er toen net zo uit als hierboven.
Batman a Gogo
Batman a Gogo
Eerst in "Rozensteijn" aan de Aalsterweg. En later gehuisvest in Animali, soos Batman a Gogo, waardoor we meermaals werden gecontracteerd.
Bij
Bij "Musis"
Eind sixties stonden we een paar keer op het podium van zaal Musis Sacrum aan de Boschdijk. Tegen de achtergrond van een kleurrijk Zwitsers berglandschap!
Zaal Unitas
Zaal Unitas
Met name in 1968 en 1969 speelden we er regelmatig op de zaterdagavonden: zaal Unitas op Vlokhoven, hier verscholen achter de bomen te zien aan de rechterkant. De foto die in augustus 1968 in de zaterdageditie van het Eindhovens Dagblad verscheen, is daar genomen.
Zaal Cintha
Zaal Cintha
Op zondagmiddagen waren we regelmatig te vinden in Zaal Cintha aan de Biesterdwarsweg, onderdeel van Dansschool Gerard Need. Altijd druk.
De Elwi Bar in Geldrop
De Elwi Bar in Geldrop
Ook op zondagmiddagen, ook volle bak, de zaal achter de Geldropse zaak die Elwi Bar heette. We zaten daar ook nog eens samen met de Eindhovense groep Het Ding met drummer Ad Maas
Zaalstempels
Zaalstempels
Wie herinnert ze nog, die stempel die je bij de ingang van het parochiehuis op je pols kreeg gedrukt ten teken dat je entree had betaald? Sommigen maakten de stempel nat om 'm vervolgens over te stempelen op de pols van een vriendin of vriend. Tsja, het is van alle tijden als het om geld gaat.
Zaalstempels
Zaalstempels
Wie herinnert ze nog, die stempel die je bij de ingang van het parochiehuis op je pols kreeg gedrukt ten teken dat je entree had betaald? Sommigen maakten de stempel nat om 'm vervolgens over te stempelen op de pols van een vriendin of vriend. Tsja, het is van alle tijden als het om geld gaat...
Dansstudio Becht
Dansstudio Becht
Op een podium, gebouwd op bierkratjes, speelden we in Studio Becht aan de Jan van Lieshoutstraat in hartje Eindhoven.
Op uitnodiging van de Rolling Stones Fanclub!
Het Oude Raadhuis van Tongelre
Het Oude Raadhuis van Tongelre
In Tongelre speelden we ooit in het monumentale oude raadhuis aan 't Hofke. Het was op een Sinterklaasavond, ergens in de sixties.
De Terp, later Oes Hoes
De Terp, later Oes Hoes
Eigenlijk was het een groot herenhuis, dat jeugdhonk De Terp aan de kop van de Noord Brabantlaan. Later werd de naam veranderd in Oes Hoes. We speelden er slechts een enkele keer.

sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement