Login
Youtube
Get your free website from Spanglefish

Zo is het gekomen!

The Jerseys, waarvan de bandnaam is ontleend aan de coltruien die ze destijds droegen, ontstaan in 1965 als schoolbandje. De harde kern van de groep bestaat uit Peter de Graaf (sologitaar/zang), Timo Brouns (slaggitaar/leadvocals) en Ben Brekelmans (basgitaar/zang). Edu Franken zit t/m januari 1966 achter de drums, waarna Peter van Hout de drumsticks overneemt. In het Dorpshuis in Acht begint in 1966 The Jerseys-trein vol op stoom te komen met heel veel optredens in parochie- en danszalen. Voorjaar 1967 wordt Peter van Hout afgelost door Ad van het Hof (voorheen Infact) omdat Peer kiest voor een loopbaan bij de Rijkspolitie. 

 met drummer Edu Franken 

 Strooifoto 1966 met drummer Peter van Hout

 

Strooifoto 1967 met drummer Ad van het Hof

 

 In 1968 lost Peter van Beekveld op zijn beurt Ad van het Hof weer af die a.g.v. zijn werk bij de Koninklijke Luchtmacht naar Arnhem moest verhuizen. Op het repertoire nummers van onder meer The Spencer Davis Group, Them, The Kinks, The Searchers en natuurlijk The Beatles en The Rolling Stones. Op het hoogtepunt van hun populariteit hebben ze een fanclub van ruim 250 betalende leden.
 

 

 

Strooifoto 1968
met drummer Peter van Beekveld

De groep wordt in Eindhoven bekend in zalen als de Paulus, Onder Ons, Unitas, de Ark, de Monti, Sancta Maria, Hide Out, De Blokhut/Wielant, Musis Sacrum en Batman a GoGo. Buiten Eindhoven treedt de band regelmatig op in De Kers in Oerle, De Zwaan en De Oase in Son, De Stad van Gerwen, het Jeugdcentrum in Best, zaal Elwi-Bar in Geldrop, Royal in Valkenswaard. Maar ook zalen in Sint Oedenrode, Boxtel en Den Bosch zien en horen de groep met enige regelmaat. Bij een optreden in zaal El Mas in Kaatsheuvel volgt een complete touringcar vol fans de band. 

 

 

Maatschappelijke carrières zijn in 1969 uiteindelijk de oorzaak van het uiteenvallen van The Jerseys. Om die reden slaat de groep ook een platencontract bij Johnny Hoes (Telstar) af. Peter de Graaf gaat wonen en werken in Amsterdam, Timo vindt zijn kostwinning in de IT-sector, Ad was "beroepsmilitair" geworden bij de KLu Geleide Wapens, Peter van Beekveld wordt postbode in Eindhoven en Peter van Hout aan de slag bij de Rijkspolitie . Ben Brekelmans stapt via loketambtenaar en hypotheekadviseur de staf en het management in bij PTT Post. En zo werd het stil rond The Jerseys...

  

sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement