Login
Youtube
Get your free website from Spanglefish

                                                          1965, EEN ZONDAGMIDDAG-REPETITIE TEN HUIZE VAN DE FAM. DE GRAAF AAN DE ST. JORISLAAN 66

Gitaar hoog!
Gitaar hoog!
Vlnr. een klein stukje Edu Franken, Ben Brekelmans, toen nog zonder basgitaar en Peter de Graaf, op zijn Egmond Airstream.
Gitaar hoog
Gitaar hoog
Links Timo Brouns met Ben's Egmond, midden Edu Franken en rechts Ben op Timo's nep-Fender.
Gitaar hoog
Gitaar hoog
Peter kijkt bedenkelijk de lens in terwijl Ben en Edu heel geconcentreerd doorrepeteren.
Actie in de voortuin
Actie in de voortuin
Links Peter de Graaf met naast hem, in zwarte sixties-cape drummer Edu Franken. Hij wilde weleens een gitaar vasthouden i.p.v. drumstokken. Ben met schiet-gitaar en op het muurtje Timo met bandrecorder-microfoontje.
Recensie Woensels Belang januari 1966
Recensie Woensels Belang januari 1966
Na een jaar lang repeteren op de zolders van de families Brouns en de Graaf en in Herenkapsalon Brekelmans was het dan zover. Getuige de recensie, vond het allereerste podium-optreden van The Jerseys plaats op 14 januari 1966 in zaal Sancta Maria, het parochiehuis van de Sint Antonius Fellenoord-parochie. Het was Edu's eerste en laatste optreden tegelijk. Hij was niet in de wieg gelegd voor het edele drumwerk. Peter van Hout loste hem weldra af. Pikant detail: heel veel jaren later bekende Ben's vader dat hij degene was, die de recensie had ingestuurd. Net als de andere ouders was ie maar wat trots op The Jerseys!
Guyatone LG 70 Kingston
Guyatone LG 70 Kingston
De gitaar waarmee Timo in 1966 het podium beklom, was een bruinzwarte Guyatone LG 70 Kingston, die hij had overgenomen van Roald van der Horst, de slaggitarist van The Phantoms.
Egmond Airstream 3
Egmond Airstream 3
In 1966 had Peter als sologitaar een roodzwarte Egmond Airstream 3, gekocht in 1964. De 3 stond voor de drie elementen die de gitaar had. Hier op het plaatje een rode uitvoering.
Egmond Typhoon
Egmond Typhoon
Ben's basgitaar in 1966 was een Egmond Typhoon, tweedehands gekocht bij de Snuffelzolder in de Gagelstraat in Eindhoven. De gitaar was bekleed met rood en grijs vinyl.
Repeteren ten huize van Peter
Repeteren ten huize van Peter
In 1965 repeteerden we bij toerbeurt bij Peter de Graaf, Timo en Ben thuis. Meestal op zondagmiddagen. Bij Peter thuis zaten we enkele trappen hoog, op de zolder van St. Jorislaan 66.
Repeteren ten huize van Timo
Repeteren ten huize van Timo
Ook bij Timo thuis moesten we de trappen op om daar hoog en droog op de zolder te oefenen, aan de Kruisstraat 62A.
Repeteren ten huize van Ben
Repeteren ten huize van Ben
Bij Ben thuis, op Spinnerstraat 19, repeteerden we in de herenkapsalon van zijn vader. Tussen de knip- en wachtstoelen en De Lach en de Piccolo op het leestafeltje. Natuurlijk kon dat alleen op zondagmiddagen want de rest van de week werd daar geknipt en geschoren.

sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement