Login
Youtube
Get your free website from Spanglefish
   

...THE BEAT GOES ON, SINDS 2007...

"Het kan verkeren", zei Bredero destijds al. En zo is het ook. Na onze definitieve stop in 1969 hebben we "op veler verzoek" in 1987 samen met The Saints nog een keer een optreden van twee sets gedaan tijdens het derde 30-Plusfeest in het Eindhovense Karregat. Omroep Brabant sponsorde dit feest. The Phantoms, The Valiants en The Counsellors, gerenommeerde Eindhovense sixtiesbands, waren ons in 1985 en 1986 voorgegaan.

Onze try out speelden we "voor eigen publiek" in het ons zo vertrouwde Jeugdcentrum in Best. Ad van het Hof zat achter de drums. Peter van Beekveld zag het niet zitten en Peter van Hout waren we uit het oog verloren.  Na dit eenmalige optreden werd het opnieuw stil.... Tot augustus 2006!

Zie in chronologische volgorde de fotoverhaaltjes hieronder. Klik op de plaatjes om ze te vergroten. Jazeker: the beat goes on!               

 

The Jerseys are back in town
The Jerseys are back in town
Vanuit Amsterdam, Son en Breugel en Helmond kwamen ze aangestoven. En op 27 augustus 2006 troffen ze elkaar weer voor het eerst sinds jaaaaaaren: vlnr Timo Brouns,Peter de Graaf, Peter van Beekveld en Ben Brekelmans. Ze spraken met name over de (on)haalbaarheid van een revival op het allereerste Eindhovense Back to the Sixties op 10 december 2006.
Smeermiddel
Smeermiddel
Natuurlijk was voomalig manager Lucien Brouns als smeermiddel uitgenodigd om de band te bewegen, weer het podium op te gaan. In december 2007 was het zover!
Back to the Sixties 2007
Back to the Sixties 2007
"Pertinent niet", was een van de eerste reacties op de vraag om een revival in 2006. Die stellige uitspraak sloeg op de veel te korte voorbereidingstijd tussen augustus en BttS 2006 in december. Dus werd het BttS 2007! So happy together...en niet alleen op het podium, ook de grote aanhang in de zaal genoot volop mee. Zie ook www.spanglefish.com/sixties
Soundchecken op zijn verjaardag
Soundchecken op zijn verjaardag
Ben tijdens de BttS- soundchecks op 8 december 2007, zijn 59ste verjaardag.Timo en Ben maken als mede-oprichters vanaf het begin deel uit van de werkgroep die in Eindhoven het "Back to the Sixties" organiseert.
Timo tijdens een repetitie voor BttS 2007
Timo tijdens een repetitie voor BttS 2007
Samen soundchecken
Samen soundchecken
Wat in de sixties hoogst ongebruikelijk was, is nu heel normaal: soundchecken voorafgaand aan een optreden. Hier op het podium van BttS 2007 in het Stadspaviljoen.
Summer in the Sixties 30 augustus 2008
Summer in the Sixties 30 augustus 2008
Big fun tijdens het openlucht-optreden op de Wim van Doorne Muziekkiosk tijdens Summer in the Sixties. Drummer Albert Rooijakkers verving Peter i.v.m. ziekte.
Summer in the Sixties
Summer in the Sixties
Het grootste podium waar The Jerseys tot nu toe ooit op hebben gestaan. Een geweldige happening: Summer in the Sixties in Eindhoven, 30 augustus 2008.Samen met nog 5 andere gerevivalde Eindhovense sixtiesbands.
Valkenhorst, 15 maart 2009
Valkenhorst, 15 maart 2009
Peter de Graaf op basgitaar, Ben op twaalfsnarige gitaar en bluesharp, samen met Timo op tambourijn en Peter met brushes in een Beatles-medley. Nooit eerder gedaan! Ook nooit meer doen ;-)
Valkenhorst 15 maart 2009
Valkenhorst 15 maart 2009
Een semi-akoestische Beatles-medley door The Jerseys. Premiere in zalencentrum Valkenhorst in Eindhoven. Achteraf bleek dit het laatste optreden met Peter van Beekveld die i.v.m. tijdgebrek andere keuze's moest maken.
Allereerste repetitie na 42 jaar!
Allereerste repetitie na 42 jaar!
Op 30 mei jl. repeteerden The Jerseys na 42 jaar weer voor het eerst met Peter van Hout achter zijn gloednieuwe drumstel. Het klonk heel vertrouwd!
Ook Lucien was erbij, natuurlijk.
Ook Lucien was erbij, natuurlijk.
Natuurlijk was manager van het eerste uur Lucien Brouns bij die allereerste repetitie op 30 mei jl. En net als toen, schoot ie plaatjes.
Orkestbus
Orkestbus
De orkestbus van The Jerseys was in de sixties een citroengele Renault Estafette met verhoogd dak (zie ook rechts). De bandnaam stond sinds een glanzende spuit- en opknapbeurt prominent op de flanken en op de kop van het dak. En dat allemaal dankzij Charles Brouns, de vader van Timo en Lucien, die toen als verkoper werkzaam was bij Renaultdealer Pierre Jonkers aan de Boutenslaan in Eindhoven.
De originele orkestbus
De originele orkestbus
Een 1967-plaatje, tableau de la troupe bij de toenmalige orkestbus, net voordat ie een grondige opknap- en spuitbeurt kreeg bij de Renaultgarage van Pierre Jonkers.
Music was my first love
Music was my first love
Van alle Jerseys is Ben de enige die sinds de 60's steeds muziek is blijven maken. Na The Jerseys was het, op aandringen van Ad van 't Hof, het allround "Sextet Wim Vlemmix" waarin Timo ook nog een klein jaartje meespeelde. Toen volgde vanaf 1980 24 jaar lang onafgebroken feest met de succesvolle Eindhovense formatie Fancy. Toen ruim 4 jaar lang in wat rustiger vaarwater met de 14-koppige maxiband Timeless. Nu dus opnieuw The Jerseys. Daarnaast is Ben de "regular stand in-bassplayer" bij de Engelse Scorpions (ja, die van Hello Josephine) waarmee hij is te horen op 3 tracks van hun nieuwste CD "The end of the tail". Nee, na zowat 50 jaar is hij het muziekmaken in een band nog lang niet moe, integendeel...! Om met John Miles te spreken: Music was my first love, and it will be my last...!
Peter de Graaf, multi-instrumentalist
Peter de Graaf, multi-instrumentalist
Ook Peter de Graaf is na The Jerseys nog enige tijd muzikaal actief geweest. Eerst even niet, maar later nam hij in zijn woonplaats Amsterdam de muzikale draad weer op, totdat het werk begin 90's de combinatie met spelen in een band onmogelijk maakte. Peter speelde niet meer als sologitarist maar als toetsenman en later ook nog als basgitarist. Dat eerste wisten we nog wel, want ook in de Sixties waren het zowel snaren als toetsen. Maar plukken aan een basgitaar, da's toch wel wat anders! Komt wel goed uit, want nu kunnen Peter en Ben desgewenst van instrument wisselen. Soms wordt een nummer aangevuld met Ben's bluesharp waardoor er in dit millenium alsnog een dimensie is toegevoegd aan het Jerseys-geluid van toen.
Amsterdamse briefing voor Summer in the Sixties 2008
Amsterdamse briefing voor Summer in the Sixties 2008
Eind augustus 2008 vond op de Wim van Doorne Muziekkiosk in Eindhoven een groots Summer in the Sixties plaats met zes originele Eindhovense sixtiesbands w.o. The Jerseys. De werkgroep Back to the Sixties, waarvan Timo en Ben deel uitmaken, had het geslaagde evenement georganiseerd.Ofschoon er maar 1 set werd gespeeld, moet het wel even goed doorgsproken worden. En om Peter de Graaf tegemoet te komen, reden Timo, drummer Peter en Ben deze keer naar het huis van Peter en Thea in Amsterdam.
Peter van Beekveld
Peter van Beekveld
Hier Peter van Beekveld tijdens het optreden van 15 maart 2009. Daags erna haakte Peter af bij The Jerseys omdat het drummen zich moeilijk liet combineren met zijn andere vrijetijd-bestedingen. Gelukkig was Peter van Hout nog diezelfde dag bereid, de stokken over te nemen. En niet zomaar! Er werden meteen drumlessen gevolgd en een gloednieuw Sonor drumstel aangeschaft. Dat zegt alles over Peer's muziekmotivatie. We zijn er blij mee!
Peter van Hout, drummer
Peter van Hout, drummer
Hier Peter van Hout achter zijn gloednieuwe Sonor. In de sixties had ie een witte Premier. Peer doet het zogezegd weer op z'n eigen houtje.
Timo Brouns, slaggitaar/zang
Timo Brouns, slaggitaar/zang
Net als de beide Peter's tastte ook Timo in de buidel om de revival van The Jerseys kracht bij te zetten. Hier met zijn toen nieuwe Epiphone-gitaar.
Jerseys-repertoire anno 2009
Jerseys-repertoire anno 2009
Timo legt uit dat er buiten het toenmalige Jerseys-repertoire nog heel veel sixtiesnummers zijn die anno 2009 niet zouden misstaan in de Jerseys-playlist. Zo af en toe een nog niet eerder gespeeld nummer, daar is toch niks mis mee, zo vinden ook de overige Jerseys. Waarom ook niet, toch?!
Tsja, waarom ook niet?!
Tsja, waarom ook niet?!
Ingegeven door Timo begon Ben spontaan door zijn muziekgeheugen te scrollen. Hier speelt ie Mr. Tambourine Man voor, een voorbeeld van zo'n nummer dat best wel zou staan in het Jerseys-repertoire anno 2009. Wel effe uitzoeken en stemmen verdelen, natuurlijk. En Peter op basgitaar? Zou zomaar kunnen!
Ook hij speelt de bas!
Ook hij speelt de bas!
Het leuke is dat The Jerseys na hun revival ook af en toe van instrument kunnen wisselen. Hier speelt Peter op de bas! (25 juli 2009)
Hij speelt deze keer eens niet de bas
Hij speelt deze keer eens niet de bas
M.n. Peter en Ben wisselen nu af en toe van instrument. Hier pingelt Ben op zijn 12-snarige gitaar. (250709)
Serieuze zaak!
Serieuze zaak!
Dat muziekmaken een serieuze zaak blijft, blijkt uit deze foto van Peter in opperste concentratie tijdens de maandelijkse repetitie, 25 juli 2009.
Fun is het allerbelangrijkst!
Fun is het allerbelangrijkst!
Als er geen lol wordt beleefd aan muziekmaken, is er geen muziek. Citaat Ben: "de muziek zit tussen de noten!". Aan deze foto van Peter zie je dat hij het ook zo beleeft. (250709)
Timo's all time favourite
Timo's all time favourite
Voor de revival van The Jerseys, BttS 2007, schafte Timo Brouns o.a. een nieuwe Epiphone solid body gitaar aan. Maar zijn oude liefde blijft zijn Framus TV-gitaar uit 1963, semi hollow-body en lekker licht. Mooi transparant geluid. Timo nam 'm in 1966 over van slaggitarist Roald van der Horst van The Phantoms. Een echt collector's item dus. Nooit meer wegdoen, Timo! Hij koestert 'm dan ook in zijn huiskamer.
Jingle jangle-sound van een 12-snarige gitaar
Jingle jangle-sound van een 12-snarige gitaar
In de sixties gebruikte Peter de Graaf een tijdje een 12-snarige EKO-gitaar voor bepaalde nummers. En sinds de Jerseys-revival in 2007 klinkt opnieuw dat typische jingle jangle-geluid dat zo herkenbaar is in de sound van bijv. The Byrds en The Searchers. Ook The Cats en The Beatles gebruikten veelvuldig zo'n instrument. Hier de Motion TV05 van Ben.
Voor het uitversterken van de gitaar gebruikte Ben een Fishman-element dat in het klankgat wordt bevestigd.Totdat hij de Indie ontdekte.
Basgitaren zijn niet zomaar basgitaren
Basgitaren zijn niet zomaar basgitaren
Ben's eerste echte basgitaar was een 2e hands Egmond Typhoon, bekleed met rood/grijs vinyl, in 1965 gekocht bij de Snuffelzolder voor ƒ 150,--. Een jaar later werd ie ingeruild op een nieuwe Hagstrom Concord bas met semi hollow body. ƒ 415,-kostte die toen. Bij The Jerseys gebruikt hij nu af en toe zijn metalic rode, in 2004 voor € 1299,-nieuw aangeschafte USA Fender Jazzbass met zgn. S1-switch voor meer sounds. Toch gaat Ben's voorkeur uit naar zijn echte sixties-bas: de 1968 sunburst Fender Precision Bass. "Die knort zo lekker", aldus Ben.
Toch maar electrisch...
Toch maar electrisch...
Ondanks het versterken met een zgn. element, bleef het regelvermogen van Ben's 12-snarige Richwood toch beperkt. Toen ie in de recentste Feedback-folder deze Indie 12-string, een Rickenbacker-imitatie zag, was ie verkocht, letterlijk en figuurlijk. Net zoveel jingle-jangle als die dikke akoestische alleen nu beter hoorbaar en bespeelbaar door de smallere hals. Vooral Peter gebruikt deze gitaar vaak voor het "kleuren" van bepaalde nummers.Inmiddels is deze gitaar "het geheime wapen" geworden in de sound van The Jerseys.
Verkocht!
Verkocht!
Geinspireerd door de nieuwe 12-snarige van Ben togen Timo, Ben en Peter na afloop van de augustus-repetitie naar Feedback om o.v.v. Peter voor hem naar een semi hollow body gitaar met tremolo-arm te gaan kijken. Ben tipte 's-morgens al een Gretsch. En jawel hoor, toen Peter dat mooie zwarte instrument eenmaal in zijn handen had gehad, was ie verkocht: zowel Peter als die Gretsch!Officieel heet ie Gretsch G5120BK Electromatic Hollow Body! Peter's gitaar...totdat ie de Godin ontdekte!
Alsof ie het toen al wist...
Alsof ie het toen al wist...
Alsof ie toen al wist dat ie een maand later een nieuwe Gretsch plus Shure Beta-microfoon zou kopen! Hier Peter breedlachend op zijn Squier-gitaar en achter zijn AKG-microfoon tijdens de juli-repetitie van The Jerseys.

Vanwege de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid gebruiken The Jerseys nu uitsluitend Shure-microfoons. In de Sixties zong Timo nog door een Beier, Peter door een Sennheiser en Ben... door een Shure. Over trouw gesproken!
De 1966-foto, opnieuw, in 2010
De 1966-foto, opnieuw, in 2010
De allereerste promo-foto, 1966, is "op speciaal verzoek" opnieuw gemaakt op 7 januari 2010. Dezelfde Jerseys, in dezelfde opstelling. Zoek de verschillen met de originele foto op de home-page ;-o)
Peter speelt op het randje
Peter speelt op het randje
Na 40 jaar haalde Peter de Graaf hem weer uit zijn gitaar: La Comparsa, een populair instrumentaal zwemnummer van ZZ & De Maskers, way back in the Sixties. Zittend op de rand van het podium van 't Sonse Vestzaktheater zette hij heel relaxed zijn vingers op de goede posities. Een klaterend applaus was zijn deel!
Peter van Hout, drums
Peter van Hout, drums
Ben Brekelmans, basgitaar/zang
Ben Brekelmans, basgitaar/zang
Timo Brouns, slaggitaar/zang
Timo Brouns, slaggitaar/zang
Peter de Graaf, sologitaar/toetsen/zang
Peter de Graaf, sologitaar/toetsen/zang
Combi-Concert 9 januari 2010
Combi-Concert 9 januari 2010
Voor het eerst weer met Peter van Hout,na 43 jaar. In 't Vestzaktheater in Son en Breugel, samen met onze muzikale vrienden van The Sixties Tribute Band die speciaal daarvoor door the Jerseys waren uitgenodigd. Jammer dat Peer niet op dit plaatje staat.
Combi-Concert 9 januari 2010
Combi-Concert 9 januari 2010
Hier onze muzikale gasten: The Sixties Tribute Band. Vlnr: Francois van Tuijl, Wim Guns, Johan van Tuijl en Piet Vingerhoets. 't Vestzaktheater in Son en Breugel was the place to be.
Podiumversterker Peter de Graaf
Podiumversterker Peter de Graaf
Bij onze revival schafte Peter de Graaf o.a. een nieuwe gitaarversterker aan. Het werd een Fender FM 212 DSP. In de sixties betaalde je voor een Fender-combinatie al gauw ƒ 2.500, -- Dankzij de gunstige dollarkoers ben je nu voor $ 479,99 de man. Heb je toch mooi een 100 Watt-er achter je broek staan met 2x12” speakers, een zgn. Frontman Combo Amp met ingebouwde DSP effecten en footswitch-bediening.
Podiumversterker Ben Brekelmans
Podiumversterker Ben Brekelmans
Jarenlang had Ben een Fender BXR 300C.Tegenwoordig is ie dik tevreden over zijn Fender Bassman 150 Watt tiltback combo. Voor een Bassman betaalde je in de '60's een dikke 2500 piek. Nu $ 749,99, dankzij de lage dollarkoers. Heeft 'n 12" Fender SD Eminence USA PRO speaker + compression driverhorn. Semi-parametric mid range equalizer-controls plus een aparte contour control. Compressor is ingebouwd. Kortom, een compacte echte Fender Bassman. Op www.musiciansfriend.com is-t-ie gewaardeerd met "Great bang for the buck" plus 5 sterren. Isdawa!
Podiumversterker Timo Brouns
Podiumversterker Timo Brouns
Ook Timo schafte voor onze revival een nieuwe gitaarversterker aan. Het werd een Roland Cube 60 COSM. In de sixties had je dit merk nog niet. Nu mooi een compacte 60 Watt-er met 1 x 12” speaker, met 9 ingebouwde versterkerkarakters plus effecten zoals delay, reverb, chorus en flanger. En dat voor pakweg € 295,--.
De drumkit van Peter van Hout
De drumkit van Peter van Hout
Voor zijn muziekrevival schafte Peter van Hout een gloednieuw drumstel aan. Het werd een Sonor Force 507. In de sixties betaalde hij voor zijn witte Premier met bekkens nog zo'n ƒ 2.500, -.
Incl. Zildjian bekkens, hi hats en hoezen zit je nu rond de € 800,--. Daarvoor heb je dan een 22" x 16" Bassdrum,een 12" x 9" Tom plus een 13" x 10" Tom, een 16" x 16" Floor Tom, een 14" x 5,5" Snaredrum plus een Snare Stand, een Hi Hat Stand, een Bass Pedal
en een Cymbal Stand. Een degelijk, mooi en goed drumstel!
Long time, no seen
Long time, no seen
Bijna op de dag af 44 jaar na het allereerste optreden van The Jerseys liepen ze elkaar weer tegen het lijf: Jan van Gemert en Ben. Jan was in de Sixties de "hoofdjeugdleider" bij de Sancta Maria waar The Jerseys op 14 januari 1966 hun publieke debuut maakten. Jan is maar weinig veranderd. Zo heeft ie nog steeds dezelfde schoenmaat als toen!
Waar het allemaal begon...
Waar het allemaal begon...
Op 14 januari 1966 maakten The Jerseys hun debuut in gebouw Sancta Maria.Het was een besloten optreden voor jeugdleid(st)ers. Maar al snel zouden de zaterdagavond-instuiven volgen die daar door o.a. Toon Olieslagers en Jan van Gemert werden georganiseerd. Het gebouw bestaat nog steeds maar staat op de nominatie voor een andere bestemming. Voor meer zaaltjes: kijk op www.spanglefish.com/sixties
Let there be drums!
Let there be drums!
Op uitnodiging van zijn kleindochter gaf trotse opa Peter van Hout op 4 maart 2010 een drumclinic aan een Nuenense klas. Een enthousiast publiek plus een mooie herinnering was zijn deel. Jong geleerd, oud gedaan! Da's nog eens maatschappelijk verantwoord ondernemen, Peer!
Reunie scholen Paulus-parochie
Reunie scholen Paulus-parochie
De Jerseys-repetitie van 27 februari jl. werd bezocht door de organisatoren van de grote reunie van de toenmalige lagere scholen uit de Paulusparochie. Hier op de foto Dorien Albers en Mari Kieneker, die samen met Sjan v/d Wiel, Wilma Meyer en Henri Grandia de organisatie vormen. Zaterdag 6 november 2010 was het zover, in de wintertuin van Sofitel Cocagne in Eindhoven. Met The Jerseys!

Slecht nieuws op 18 april 2010
Slecht nieuws op 18 april 2010
Helaas moest Ben the Jerseys verontschuldigen. Ze konden op 18 april 2010 helaas niet optreden omdat Peter de Graaf op een Spaans vliegveld was blijven steken a.g.v. een IJslandse vulkaan-aswolk. Shit happens.
Werkeloze Jerseys op 18 april 2010
Werkeloze Jerseys op 18 april 2010
Door de afwezigheid van Peter de Graaf bleef er voor Ben, Peter van Hout en Timo niks anders over dan werkeloos toezien in een volle zaal die voor een belangrijk deel voor the Jerseys was gekomen. Shit happens.
Samen met The Rhythm Kids
Samen met The Rhythm Kids
Op 30 mei 2010 lukte het alsnog, samen met onze muzikale vrienden van The Rhythm Kids in "de Valkenhorst" op onze uitnodiging een combi-optreden te verzorgen dat eerder op 18 april door vulkaan-as de mist in ging.
Spelen in zalencentrum Valkenhorst
Spelen in zalencentrum Valkenhorst
Op 30 mei 2010 speelden we in zalencentrum Valkenhorst, samen met The Rhythm Kids. Beide bands repeteren regelmatig in deze gastvrije accommodatie aan de Oirschotsedijk.
The Jerseys op Zinderend Acht
The Jerseys op Zinderend Acht
Vierenveertig jaar na onze start weer in hartje Acht, tijdens Zinderend Acht op 20 juni 2010. Nu op de Achtse muziekkiosk, toen in het Dorpshuis tijdens de zaterdagavond-instuif. Daartoe uitgenodigd door The Jerseys speelde the Sixties Tribute Band daar die middag ook.
The Jerseys op Zinderend Acht
The Jerseys op Zinderend Acht
Hoewel de foto's niet de allerhoogste kwaliteit hebben, zijn we wel blij met deze unieke plaatjes van Paula en Joop Tielemans, all time fans. Jawel, van de naaimachinewinkel hoek Woenselse Markt waar ook wij ons naaigerei halen!
Drummers doen het op hun eigen houtje
Drummers doen het op hun eigen houtje
Door een wonderlijke speling der natuur wisselde de drumbezetting bij The Jerseys nogal eens. Niet door ruzie's gelukkig maar a.g.v. prioriteiten op het gebied van werk en/of studie. Kloksgewijs van boven naar beneden Edu Franken, Peter van Beekveld, Peter van Hout en Ad van 't Hof. En inmiddels loste Peter van Hout dit jaar alweer Peter van Beekveld af, die sinds de Jerseys-revival op BttS 2007 de stokken weer had opgepakt. Tsja, gitaristen doen het op de gevoelige snaar, drummers doen het op hun eigen houtje!

Albert Rooijakkers, nieuwe Jerseys-drummer
Albert Rooijakkers, nieuwe Jerseys-drummer
Even voorstellen, Albert Rooijakkers, nieuwe Jerseysdrummer per zomer 2010. Albert heeft per juli 2010 Peter van Hout afgelost. Albert (61), neef van Ben, kent The Jerseys al uit de sixties waar hij als trouwe Paulus-ganger de band vaak zag optreden. Meer dan 30 jaar achtereen stonden Ben en hij naast elkaar op het podium bij o.a. de Eindhovense feestformatie Fancy. Albert, ook wel Appie genoemd, neemt naast zijn drumpartijen ook een deel van de backing vocals voor rekening. Je ziet dat hier op dit plaatje tijdens zijn Jerseys-invalbeurt op Summer in the Sixties 2008.
Naadloos ingevoegd
Naadloos ingevoegd
Zaterdag 7 augustus 2010 repeteerde Albert voor het eerst mee. Naadloos werden zo'n 40 nummers doorgespeeld, incl. de koortjes. Wat een routine!
De nieuwe line up
De nieuwe line up
Zo ziet het podiumplaatje eruit met Albert achter de drums. Lucien maakte deze foto tijdens de eerste repetitie.
Ben's all time favourite: zijn Fender Precision Bass
Ben's all time favourite: zijn Fender Precision Bass
Ben "zweert", ondanks dat ie ook een nog jonge 2004 Fender Jazz Bass (J-bass, zie boven) heeft, bij zijn 1968 Fender Precision. Het is een echte "werk-bas". En om 'm nog meer "attack" te geven, heeft Ben de chromen kappen eraf gehaald. Ook je type snaren (DR, dikte 105), je plectrumvorm en -dikte en de demping met je rechterhand (muting) bepalen je "sound". Ben keek het af van zijn idool, de bassiste Carol Kaye van "the wrecking crew", topstudiomuzikanten uit de VS.
Timo's Epiphone Les Paul
Timo's Epiphone Les Paul
Een beetje gitarist heeft al gauw twee gitaren op het podium, al was het alleen al om snel te kunnen switchen als er onverhoopt een snaar knakt. Voor Timo was die tweede even deze zwarte Epiphone Les Paul, zoals op dit plaatje.
Appie's Tama
Appie's Tama
Merk: TAMA, Uitvoering: Superstar Kleur: Maple Mat, Gekocht: in april 1981 bij Musica
Dat is het drumstel dat Albert Rooijakkers alweer jaren tot volle tevredenheid gebruikt. Bespannen met Remo pinstripe "olievellen" en omringd door Paiste en Zildjian cymbals.

Peter's Squier Stratocaster
Peter's Squier Stratocaster
Even overwoog Peter, deze Squier in te ruilen voor een nieuwe andere gitaar. Zijn muziekzaak raadde het hem af omdat deze Squier uit de eighties er eentje is van een heel goede serie. Dus deed ie nog volop mee...totdat Peter eerst de Gretsch en even later de Godin ontdekte: a man's got to do what a man's got to do;-)
Wij zijn allemaal van 48...
Wij zijn allemaal van 48...
Timo, 23 oktober 2010
Wij zijn allemaal van 48...
Wij zijn allemaal van 48...
Peter, 23 oktober 2010
Wij zijn allemaal van 48...
Wij zijn allemaal van 48...
Ben, 23 oktober 2010
Albert  (ook van '48) en zijn Silver Star
Albert (ook van '48) en zijn Silver Star
Op 27 maart 2011 had Albert hem voor het eerst bij zich, zijn zilverkleurige TAMA-drumstel, speciaal en uitsluitend opgetuigd voor optredens met The Jerseys. Het kostte hem nog enige moeite om voor het voorvel van zijn bassdrum het juiste lettertype te vinden. We wilden nl. precies dezelfde letters als die, die Peter van Beekveld in 1969 op zijn Ludwig had zitten. En ja hoor, het is Appie gelukt, kijk maar!
Vestzaktheater 23 oktober 2010
Vestzaktheater 23 oktober 2010
Superduo, zo noemde het Sonse Vestzaktheater ons combi-optreden van 23 oktober 2010. The Vitals deden het op onze uitnodiging samen met ons. Altijd leuk, samen het podium delen.
Long time, no seen (2)
Long time, no seen (2)
Daar was-t-ie dan: Theo Hageman, destijds hoofdjeugdleider van "De Paulus". Theo was op 6 november 2010 helemaal vanuit zijn woonplaats Beekbergen gekomen voor de reunie van de Paulusscholen in Cocagne. Tegenwoordig woont Theo in Spanje.
Jerseys on stage
Jerseys on stage
Op het Cocagne-podium bij de reunie van de Paulusscholen, 6 november 2010. We hebben daar vele bekenden na jaren weer mogen ontmoeten, kei-leuk dus.
The Jerseys featuring Paul Kazan
The Jerseys featuring Paul Kazan
Stond ie in de sixties als manneke-in-korte-broek nog vol bewondering te luisteren op Jerseys-repetities, op 27 maart 2011 trad Theo Jaskolkowsky onder zijn artiestennaam Paul Kazan als gastmuzikant met The Jerseys op in zalencentrum Valkenhorst. Met vier nummers zette dit muzikale Engelse neefje van Timo en Lucien, in de loop der jaren in Spanje uitgegroeid tot een begenadigde beroepsmusicus, de zaak compleet op zijn kop met o.a. Angels, Let it be en Hey Jude. "Mucho mas, mucho mas" riep de enthousiaste aanhang. Wie weet, als Theo weer eens vanuit woonplaats Barcelona het vliegtuig pakt.
Timo in actie
Timo in actie
't Vestzaktheater in Son, 8 oktober 2011
(met dank aan Lida Calis voor de foto)
Ben in actie
Ben in actie
't Vestzaktheater Son, 8 oktober 2011
(met dank aan Lida Calis voor de foto)
Peter's Godin
Peter's Godin
Peter schafte tegen wat inruil een gloednieuwe Godin gitaar aan voor nog meer mogelijkheden. Een zgn. “3-voice-gitaar” (electric, acoustic en synth sounds in 1 gitaar). Een duur instrument dat de mogelijkheid heeft, direct aan een Roland GR/VG Synth of andere synthmodule aangesloten te worden. Ze onderscheiden zich door de aanwezigheid van een 13 pins uitgang en zijn binnen het Godin-programma te onderscheiden door de aanduiding SA (Synth Access) in de modelnaam. Mooi ding, mooi geluid. Veelzijdig, net als Peter zelf!
Roland Jazz Chorus JC 120
Roland Jazz Chorus JC 120
Sinds 2011 gebruikt Peter niet meer zijn Fender 212 maar een Roland Jazz Chorus JC-120 als gitaarversterker. De repu-tatie van de Roland Jazz Chorus JC-120 is reeds lang gekend door de cleane klank met de pure chorus sound. Deze legendarische Roland Jazz Chorus heeft twee afzonderlijke versterkers(2x60Watt) plus speakers voor de gekende Roland Chorus Sound. Twee 12 inch speakers met de klassieke zilveren Conus Look. Twee input kanalen (Normal/Effect). Reverb, Distortion, instelbare vibrato en de "true" chorus sound. Drie-bands EQ, effects loop met stereo send/stereo return. Voetschakelaar ingangen voor externe controle. Kortom: een beul van een gitaarcombo van 28 kg.
Timo's Richwood
Timo's Richwood
Voor een voller naturel geluid schafte Timo onlangs een Richwood-gitaar aan. Een mooi afgewerkt Nederlands product in naturel zgn. jumbo-uitvoering. Kom maar eens luisteren naar zijn warme klank!
Peter's Yamaha MO8
Peter's Yamaha MO8
Polyfone synthesizers bestonden er in de sixties nog niet. Wij deden het toen met een dubbelklavier's Solina orgel plus een Hohner Cembalet voor de piano-geluiden. Loodzwaar was dat spul. Zeker ook door Peter's zelfgemaakte lesliebox. Sinds onze revival in 2006 gebruikt Peter een Yamaha MO8. Productspecificaties:
• 88 aanslaggevoelige toetsen
• AWM 2 tone generator
• 64-stemmig polyfoon
• 16-voudig multi timbral
• 175MB (1859 golfvormen)
• 896 klanken
• 97 drumkits
• 256 performances
• 18x filter, 20x reverb, 49x chorus, 116x drie blokken insert (A,B)
• 687 preset phrases, 255 gebruikers phrases per pattern, 64 songs
• 1787 +256 (gebruikers) arpeggio
• 240x64 dots LCD
• 2 USB sloten: USB naar apparaat en USB naar host
• S/PDIF in- en uitgang (cinch)
Oortjes
Oortjes
Sinds de Jerseys-revival op BttS 2007 gebruikt Ben een zgn. in-ear-monitor. Aanvankelijk een bekabelde Behringer-unit en sinds 2010 een draadloos zend-/ontvangsysteem van dB-Technologies, de IEM 500. Na frequentiestoringen door het 4G-netwerk is het nu een Samson S-monitor mixer. Met Shure 215 SE "oortjes". Ben houdt hiermee controle op zijn eigen stem terwijl hij ook de zang en instrumenten van de andere Jerseys hoort. Hij gebruikt maar 1 dop. Zijn andere oor houdt hij vrij voor gehoor op het zaalgeluid. "Allemaal voor een zekerder gevoel. Ik ben net als Ringo, niet zo toonvast", aldus Ben. "Lend me your ears and I'll sing you a song, and I'll try not to sing out of key...♪♪"
Down by the riverside (1)
Down by the riverside (1)
The Jerseys live on stage tijdens het Riverside Festival, 10 juni 2012 in Son.
Een leuk festijn in een grote tent aan de oever van de Dommel waar 5 bands optraden: The Sixties Tribute Band, Old Fashion, Peter and his Blue Arrows en Old, Grey and Restless. En wij dan. Helaas waren onze muzikale vrienden van Mickey Finn a.g.v. ziekte verhinderd.
Down by the riverside (2)
Down by the riverside (2)
The Jerseys live on stage tijdens het Riverside Festival, 10 juni 2012 in Son.
Fancy verleden (1)
Fancy verleden (1)
"Jullie zaten eerst toch samen bij Fancy, die populaire Eindhovense feestformatie?" Albert en Ben kregen die vraag opnieuw op 2 september jl. in Son. "Ja"is dan het volmondige antwoord van de twee "neven van moederskant". Allebei van december 1948. Ze kennen elkaar dus al heel lang en zongen als mennekes al samen tussen de schuifdeuren van hun Tongelrese opoe.
Fancy verleden (2)
Fancy verleden (2)
Dik twintig jaar bestond het muzikale leven van Albert en Ben uit spelen bij de populaire en bekende Eindhovense partyband FANCY. In 2010 kwamen alle Fancy-bezettingen van door de jaren heen, eenmalig bij elkaar voor het 30-jarig Fancy-jubileum van sologitarist Jos van den Dungen. Ze waren er allemaal op twee na: zangeres Natasja Poels en gitarist-zanger Henk Huiberts waren helaas verhinderd. Eerste zangeres Dian Senders was bij het knippen van deze foto alweer onderweg naar een optreden met Jody's Singers en Rob de Nijs.
Bandbreedte
Bandbreedte
Over de volle breedte, op een wat ongelukkig plekje tijdens de Jaarmarkt Son op zondag 2 september 2012. Dankzij foto's van Marijke de Groot-Thijssen en Lucien Brouns houden we het beeld vast van samen in de tent. Nou ja, tent? Tentje! We speelden daar op uitnodiging van 't Vestzaktheater, samen met onze muzicollega's van Peter and his Blue Arrows. Zo'n open lucht optreden is altijd wel apart, vooral omdat akoestiek ontbreekt en het geluid daardoor met name in het laag moet worden verzwaard. Daarom klinkt het buiten doorgaans minder mooi en warm dan in een zaal. Tsja, je kunt niet alles hebben...
Muzicollega's
Muzicollega's
Tsja, en als The Jerseys dan op het podium staan voor hun set, kunnen Peter and his Blue Arrows even bijkomen en bijpraten, samen met hun dames. Zoals hier op 2 september 2012 tijdens de Sonse Jaarmarkt waar zij op uitnodiging van The Jerseys een combi-optreden verzorgden. De bands kwamen elkaar voor het eerst tegen in 1966 in zaal Sancta Maria aan de Kruisstraat.
Shure Beta 58A
Shure Beta 58A
In de sixties waren we qua microfoonkeuze niet zo eensgezind als nu. Toen had Timo een Beier en Peter een Sennheiser. Ben had al wel een Shure, toen van het model Unisphere, met stofkapje. Nu hebben we alle vier een Shure Beta 58A met zijn kenmerkende blauwe bies over de microfoonkop. Een echte super cardioïde microfoon met een zgn. nier-karakteristiek waardoor rondzingen maximaal wordt beperkt. Daardoor moet je er wel dicht tegenaan zingen. So what, het is toch je eigen microfoon. Voor pakweg € 180,-- koop je ze, incl. microfoonhouder. Goei ding!
Peace Party op Bevrijdingsdag 2013
Peace Party op Bevrijdingsdag 2013
Niet omdat wij in ons eentje als band geen volledig programma zouden kunnen volspelen, zoals sommige zogenaamde muziekcollega's beweren. Nee hoor, nummers zat! Wij vinden het gewoon leuk en leerzaam om het podium te delen en zo samen te genieten van sixtiesmuziek. En als dat dan neerkomt op een lagere gage per persoon, nou ja, en...?
Wij hebben genoten van een fijne middag, samen met "IMAGE".
Samen met IMAGE op 5 mei 2013
Samen met IMAGE op 5 mei 2013
Peace Party op 5 mei 2013 met IMAGE: leuk!
Peace Party op Bevrijdingsdag 2013
Peace Party op Bevrijdingsdag 2013
Samen met IMAGE spelen op Bevrijdingsdag.
Jerseys Valkenhorst 220913
Jerseys Valkenhorst 220913
Zondagmiddag-optreden Zalencentrum Valkenhorst 22 september 2013
(foto Tatyana, met dank!)
Willem Bartels, Geluid & Licht
Willem Bartels, Geluid & Licht
Op 22 september 2013 deed Willem Bartels weer eens ons geluid en licht. Opnieuw keigoed! Bedankt, Willem!
QUATRE BRAS 3 NOVEMBER 2013
QUATRE BRAS 3 NOVEMBER 2013
Vooral geinitieerd door oud-Bestenaar Timo vond er op 3 november 2013 voor het eerst een 60's-matinee plaats bij Quatre Bras in Best. Met The Jerseys, als oude bekenden in Best. Hier op de foto met gastmuzikant Ruud Wegman, mister Bluesharmonica (zie www.bluesharmonica.nl)
And the beat goes on...
And the beat goes on...
Toon Vogels maakte deze groepsfoto tijdens de allereerste And the beat goes on-matinee bij Quatre Bras in Best. We schrijven 3 november 2013. Het was weer als vanouds in Best!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Appie op zijn eigen houtje! Dankzij Bennie van der Duin (o.a. zanger Mickey Finn) hebben we gelukkig de plaatjes nog van ons "schouder-aan-schouder-optreden" d.d. 15-12-2013 in café 't Vonderke. Bennie, bedankt!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Ben is Basmann...how low can you go!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Mister Keyboard Peter de Graaf!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Timo: It's the singer, not the song!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
"Confessin' the Blues" met gastmuzikant Karel de Jong van The Savoy Jazzmen!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Samen met gastgitarist Ed Verstappen (Meet Fashion) op de Route 66!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Dit "tableau de la troupe" werd gemaakt door Henk Karsmakers, destijds gitarist Question Mark. Bedankt, Henk!
VONDERKE LIVE
VONDERKE LIVE
Dit plaatje: "It's a mixed up, muddled up, shook up world... except for Lola".
After the Jerseys in 1970
After the Jerseys in 1970
Dankzij het hernieuwde contact met fanclubbestuurders Gerard en Ria Princen op 6 april 2014 hierbij een paar uiterst zeldzame foto's van de after the Jerseysperiode 1970. Ad, Ben en Timo speelden toen even samen in het Sextet Wim Vlemmix, waaronder op de bruiloft van Gerard en Ria. We schrijven 18 september 1970!
After the Jerseys in 1970 (2)
After the Jerseys in 1970 (2)
Dankzij het hernieuwde contact met fanclubbestuurders Gerard en Ria Princen op 6 april 2014 hierbij een paar uiterst zeldzame foto's van de after the Jerseysperiode 1970. Ad, Ben en Timo speelden toen even samen in het Sextet Wim Vlemmix, waaronder op de bruiloft van Gerard en Ria. We schrijven 18 september 1970: samen buurten met de bruidegom.
Ad & Ben als basis
Ad & Ben als basis
Hier in de Stadsschouwburg Eindhoven vormden Ad en Ben samen tijdens het Federatiebal weer een solide basis, nu bij het Sextet Wim Vlemmix. We schrijven 1972.
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
Deze fotocollage geeft een impressie van ons optreden in Quatre Bras in Best op zondag 6 april 2014. Alweer een leuk optreden, met veel nieuwe nummers!
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
Geinspireerd door onze muzikale gasten Rob en Theo gingen we op de Franse tour met "La ballade des gens heureux" en "Pour un flirt". Keileuk, Jerseys met de Franse slag!
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
Wij vinden het altijd weer leuk, tijdens een optreden ruimte te geven aan gastmuzikanten. Zo ook op 6 april 2014. Toen was het duo "All Round Music" onze gast met leuke muzikale intermezzo's tijdens onze pauze's. Rob en Theo, merci beaucoup pour votre contribution!
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
Wij vinden het altijd een hele eer als bevriende muzicollega's van andere 60's-band ons optreden bezoeken. Hier Hans Banken (Mickey Finn@LL) en Ed Verstappen (Meet Fashion)die ons kwamen supporten. En omdat Ed er was, was zijn vrouw Lida er ook. Zij maakte al deze Quatre Bras-foto's. Met onze hartelijke dank, Lida!
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
QUATRE BRAS 6 APRIL 2014
Ook toetsenman Uco Egmond (The Waives) was er op 6 april 2014 om ons met zijn sympathieke aanwezigheid te steunen. Hier samen op de foto met Ed Verstappen (Meet Fashion). Waarover zij praten? Over muziekmaken natuurlijk!
Ben's bluesharp
Ben's bluesharp
Een bluesharp is een veelgebruikt instrument in de sixtiesmuziek. Bijv. Bob Dylan, Donovan en Armand kleurden er vaak hun nummers mee in. Sinds er nummers van Bob Dylan en Armand in de Jerseys-playlist voorkomen, blaast Ben de bluesharp-partijen op zijn Hohner.Het is een diatonische mondharmonica die standaard 10 gaatjes heeft. Het bereik is drie octaven en 19 noten, waarvan 10 'draws' (zuigen) en 9 'blows' (blazen) met één zelfde toon op 2 draw en 3 blow. Ben leerde mondharmonica spelen in de 5e klas van de lagere school: op een Hohner Bravo. Zijn vader was hierbij zijn grote voorbeeld.
SUMMER IN THE SIXTIES 14-9-2014
SUMMER IN THE SIXTIES 14-9-2014
Eindhoven liep weer massaal uit voor Summer in the Sixties. Met The Spiders, Meet Fashion, Mickey Finn. En natuurlijk The Jerseys, waarvan Timo en Ben in de organisatie zaten.
SUMMER IN THE SIXTIES 14-9-2014
SUMMER IN THE SIXTIES 14-9-2014
Jerseys on stage, live open air 2014
SUMMER IN THE SIXTIES 14-9-2014
SUMMER IN THE SIXTIES 14-9-2014
Fred Bijnen. 5-sterren-geluidsman, deed ons geluid tijdens SitS 2014 weer perfect. Fred, bedankt!
Remember September 20-09-2014
Remember September 20-09-2014
Opnamen voor de live TV-uitzending van Studio 040: the Jerseys kamerbreed. Kijk naar de beelden op ons YouTube-kanaal The Jerseys Eindhoven of achter het tabje: Filmpkes.
Remember September 20-09-2014
Remember September 20-09-2014
Eindhoven viert 70 jaar Bevrijding op het Stadhuisplein o.a. met The Jerseys. De live TV-beelden zie je achter het tabje "Filmpkes" of op ons YouTube-kanaal The Jerseys Eindhoven.
Remember September 20-09-2014
Remember September 20-09-2014
Podiumview vanaf het Stadhuisplein. De live TV-beelden zie je achter het tabje "Filmpkes" of op ons YouTube-kanaal The Jerseys Eindhoven
Jong geleerd, oud gedaan!
Jong geleerd, oud gedaan!
In 1961 stonden ze al samen op een podium, toen nog in korte broek! Hier Albert op de trom en Ben uiterst rechts op de gitaar die hij voor zijn Plechtige Heilige Communie kreeg. Allebei van 1948, hier allebei 12 jaar
Jerseys in carnavalssferen
Jerseys in carnavalssferen
Verrassend om na 45 jaar weer eens op een carnavalspodium te staan. En dan ook nog eens in 't Dorpshuis in Acht waar het voor ons in 1966 allemaal pas echt begon! Het zal ons een biet zijn: The beat goes on!
Lampegatse Boerenavond
Lampegatse Boerenavond
The Jerseys, terug in 't Dorpshuis in Acht voor de Lampegatse Boerenavond, we schrijven 25 oktober 2014. Druk en verrekkes gezellig, met vele bekende gezichten.Dit cultuur-historisch onderdeel van de Lampegatse Carnavalsviering vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag van de maand oktober.
De Hangar
De Hangar
Een van de nieuwste zalen in Eindhoven: eetcafé De Hangar in Meerhoven. Het is daar goed toeven met een helder glas en een lekkere hap! Ook Karel de Jong blies weer eens met ons mee, keileuk!
Johans Sound and Light Producties
Johans Sound and Light Producties
Johan van Veelen van Johans Sound and Light Producties deed op 301114 bij De Hangar ons geluid. Niet te hard, niet te zacht, op een prettig niveau. En zo hoort het ook! Johan, bedankt voor je goeie werk!
Het zit wel snor met Appie
Het zit wel snor met Appie
Albert in Den Herd Bladel, we schrijven 24 januari 2015. Breedlachend achter zijn gepimpte TAMA-kit, compleet met nieuwe belettering. Chique!
Lexicon MX 400 Sound-on-Sound- processor
Lexicon MX 400 Sound-on-Sound- processor
Het was deze Lexicon MX 400 die we op aangeven van Peter als eerste aanschaften in de verbeterslag die we in 2014-2015 wilden maken in ons frontgeluid. Zie voor onze overige nieuwe frontgear de plaatjes hiernaast en hieronder. Allemaal professioneel spul, made in the USA by Harman.

Met deze Lexicon MX 400 dubbele effecten-processor zijn alle parameters van ieder van de 223 ingebouwde settings bereikbaar via elk VST/AU compatibel programma. Met de bijbehorende MX-Edit Librarian Software roep je simpel één van de 223 settings op en slaan we op. En met liefst 17 Lexicon effecten, waaronder reverbs, delays en modulatie-effecten, samen met de bekende DBX compressingtechnologie, kleuren we zo ons geluid precies zoals wij het willen hebben: the sound of the sixties!

Soundcraft Spirit M12 mengpaneel
Soundcraft Spirit M12 mengpaneel
Onze Soundcraft Spirit M12 12 kanaals PA/studio mixer is een mengtafel met twaalf mono kanalen. Logisch ingedeeld met de verschillende functies die allemaal hun eigen kleur kregen waardoor je in één oogopslag ziet hoe de instellingen staan. Niet alleen geschikt voor live gebruik maar staat ook in een studio zijn mannetje, dankzij de zeer lage ruisverhouding en de digitale uitgang die een signaal zonder verlies naar een recorder kan sturen. De mengtafel kan het signaal via de direct out's naar een versterker of recorder te sturen en hierdoor zal de mixer de klank van bijv. een gitaar-versterker in stand houden. Erg belangrijk voor het bepalen van onze eigen sound of the sixties. Made in the USA by Harman.
Procab Stageblock
Procab Stageblock
De Procab MSB12.4 12x XLR female & 4x male stageblock (30 meter) staat bekend om zijn zeer flexibele kabels die worden gemaakt met zowel de hoogwaardige Neutrik connectoren als met normale connectoren. Dit maakt deze combi van hoogwaardige kabel plus hoogwaardige connectoren tot een ultieme kabel voor de meest zware omstandigheden. Gemaakt van zeer stevig metaal en uitgerust met twaalf XLR female en vier XLR male chassisdelen. Aan de box zit een kabelboom met precies omgekeerd, twaalf male en vier female connectoren die zorgen voor de uitlijning van zowel onze instrumenten als onze Shure Beta-microfoons (zie elders hierboven). Made in The Netherlands.
Monitor ELECTRO VOICE ZLX  12P
Monitor ELECTRO VOICE ZLX 12P
De compacte, lichtgewicht ZLX-12P is ontworpen om je vermogen en prestatie te geven die boven andere kleinformaat luidsprekers uit gaat, waardoor het o.a. ook een uitstekende keuze is voor podium-monitoring. Geen enkele andere speaker van hetzelfde 12”-formaat komt in de buurt van de prestaties van deze ZLX-12P. Specificaties: 1000 Watt (klasse D); 126 dB max SPL; 50 Hz - 20 kHz
; 12" woofer en 1,5" hoge frequentie titanium compressiedriver; eigen gewicht 15,6 kg. Ook made in the USA.
Subwoofer ELECTRO VOICE ELX 118P
Subwoofer ELECTRO VOICE ELX 118P
De Electro Voice ELX 118P actieve subwoofer 1 x 18 inch uit de Live-X serie van Electro Voice, ontwikkeld voor professioneel gebruik op het podium. De kasten zijn gemaakt van hout, dus licht en duurzaam. Mede door de houten constructie is de klank van deze subwoofers zeer muzikaal. De ELX 118P is de actieve variant en heeft een versterker die 700 Watt kan leveren. Ruim voldoende voor volle, warme en strakke lage tonen zonder dat daarvoor irritant hoge volumes aan te pas komen. Ook made in the USA
Topspeakers ELECTRO VOICE ZLX 12P
Topspeakers ELECTRO VOICE ZLX 12P
De Electro Voice ZLX-12P 12 inch tweeweg actieve luidspreker is speciaal geschikt voor geluidsversterking in niet al te grote ruimten. Voldoet ook uitstekend als monitor op het podium. Wij gebruiker twee van deze ZLX-12P als topboxen-op-statief. Ze zijn uitgerust met een 12 inch woofer en een 1000 Watt digitale versterker. Met maar zo'n 15,5 kg eigen gewicht is het een uitstekende speaker voor muzikanten zoals wij, die een hekel hebben aan zwaar sjouwen maar toch veel verwachten van een draagbare luidspreker.Ook made in the USA.
SUMMER IN THE SIXTIES 2015
SUMMER IN THE SIXTIES 2015
Mooie kamerbrede foto van Lucien.
SUMMER IN THE SIXTIES 2015
SUMMER IN THE SIXTIES 2015
SUMMER IN THE SIXTIES 2015
SUMMER IN THE SIXTIES 2015
"De Hangar" 29 november 2015
Alweer 1 jaar verder sinds Albert met zijn nieuw gepimpte bassdrum op het podium kwam. Jawel: bij "De Hangar"
"De Hangar" 29 november 2015
Omdat we daar 5 sets moeten spelen, zijn optredens in "De Hangar" ware marathon's
"De Hangar" 29 november 2015
Liefde op het eerste gezicht, sinds ons Hangar-optreden van 2014: The Jerseys en mevr. Henny van Empel-Lathouwers.
Saints 50-jubileum Vestzaktheater 23-01-2016
Saints 50-jubileum Vestzaktheater 23-01-2016
Het Vestzaktheater was the place to be
Het Vestzaktheater was the place to be
The Jerseys waren de 2e band in de line up, na Molly Mill en voor de jubilerende Saints. Voor alle drie bands was het 50 jaar geleden dat zij hun eerste podiumoptreden verzorgden. Voor The Jerseys was dat op 14 januari 1966 in de Sancta Maria. Time flies...
150 jaar Eindhovense sixtiesbands op 1 podium
150 jaar Eindhovense sixtiesbands op 1 podium
Nadat de bands ieder een eigen set hadden gespeeld, werd het 50-jarig Saintsjubileum collectief afgesloten met eerst GLORIA, de herkenningstune van de Saints-website. En daarna een "ameezing" "Hey Jude" waarbij de zaal volop meedeed.
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Ons memorabele optreden bij Lucky in Rijssen tijdens het Brommers Kieken 2016. We stonden daar op het podium, samen met The St. John's Family en The Swinging Blue Jeans (zie elders op deze site)
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Ons memorabele optreden bij Lucky in Rijssen tijdens het Brommers Kieken 2016. We stonden daar op het podium, samen met The St. John's Family en The Swinging Blue Jeans (zie elders op deze site)
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Ons memorabele optreden bij Lucky in Rijssen tijdens het Brommers Kieken 2016. We stonden daar op het podium, samen met The St. John's Family en The Swinging Blue Jeans (zie elders op deze site)
Peter Pucht
Peter Pucht
Peter pucht nog een keertje, voorafgaand aan ons optreden tijdens het Brommers Kieken in Rijssen.
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Een impressie van onze eigen kleedkamer bij Brommers Kieken in Rijssen. Compleet met toilet en douche. En eeen gevulde koelkast!
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Brommers Kieken 01042016 Rijssen
Johannes Wassenaar, hoffotograaf van Lucky in Rijssen, maakte ook deze mooie opname tijdens het Brommers Kieken 2016.Johannes, bedankt voor je mooie plaatjes!
Muziek door de jaren heen
Muziek door de jaren heen
We waren zeer vereerd, door Dubbel Sikx te zijn uitgenodigd om samen muzikaal de viering van hun 35-jarig bestaan op te luisteren. Het werd een memorabele middag, daar in het afgeladen volle Ketelhuis van complex De Grote Beek.
Muziek door de jaren heen
Muziek door de jaren heen
Met Dubbel Sikx hebben wij toch een wat bijzondere band doordat onze drummer Albert tevens slagwerker is bij DS. Daarnaast speelde Ben bij diverse invalbeurten de baspartijen in de DS-line up. Zoals op deze foto tijdens Koninginnedag 2006 op de Markt in Eindhoven. Appie en Ben koukleumend op 30 april.Brrrr...
Muziek door de jaren heen
Muziek door de jaren heen
De PR-machine heeft goed werk gedaan, getuige de volle bak bij aanvang van de muzikale matinee van 22 mei 2016 bij het jarige Dubbel Sikx.

(http://www.fotofilmbrouns.nl/)
Muziek door de jaren heen
Muziek door de jaren heen
De 35-jarige bigband Dubbel Sikx, na al die jaren still going strong, tijdens hun eerste set van hun jubileumconcert op 22 mei 2016 in Het Ketelhuis. Ze kunnen nog minstens 35 jaar mee! Wel jammer dat onze eigen Appie op deze foto aan het gezicht wordt onttrokken door een lichtmast.

(http://www.fotofilmbrouns.nl/)
Muziek door de jaren heen
Muziek door de jaren heen
Al ver voor het begin van het DS-concert was de zaal flink gevuld zodat DS ons vroeg,alvast een set te spelen. Zo gezegd, zo gedaan, maar dan komen we in het tweede deel van ons optreden wel een set tekort. Hier de drie oer-Jerseys die een extra set in elkaar zetten terwijl Albert bij DS achter zijn drumstel zit te zweten. (http://www.fotofilmbrouns.nl/)
Muziek door de jaren heen
Muziek door de jaren heen
Een leuke ambiance maakt een optreden een stuk gemakkelijker, getuige dit plaatje van de aftrap van onze laatste set: Turn, turn, turn. Ook het recentste filmpke op ons YouTube-kanaal The Jerseys Eindhoven tekent de fijne sfeer die er was in Het Ketelhuis.

(http://www.fotofilmbrouns.nl/)
Summer in the Sixties 2016
Summer in the Sixties 2016
Summer in the Sixties 2016
Summer in the Sixties 2016
Summer in the Sixties 2016
Summer in the Sixties 2016
Na al die jaren weer in Geldrop (1)
Na al die jaren weer in Geldrop (1)
Na onze sixtiesjaren bij zaal Elwi waren we op 30 september 2016 weer eens terug in Geldrop. Bij café Bij van Dijk. Het was weer net zo gezellig als toen met meelevende, meezingende en meedansende Geldropsen. Toon Vogels van "Toon Vogels Reportagefotografie" maakte dit mooie sfeerbeeld. Bedankt, Toon!
Na al die jaren weer in Geldrop (2)
Na al die jaren weer in Geldrop (2)
Na onze sixtiesjaren bij zaal Elwi waren we op 30 september 2016 weer eens terug in Geldrop. Bij café Bij van Dijk. Het was weer net zo gezellig als toen met meelevende, meezingende en meedansende Geldropsen. Toon Vogels van "Toon Vogels Reportagefotografie" maakte dit mooie sfeerbeeld. Bedankt, Toon!
Na al die jaren weer in Geldrop (3)
Na al die jaren weer in Geldrop (3)
Na onze sixtiesjaren bij zaal Elwi waren we op 30 september 2016 weer eens terug in Geldrop. Bij café Bij van Dijk. Het was weer net zo gezellig als toen met meelevende, meezingende en meedansende Geldropsen. Toon Vogels van "Toon Vogels Reportagefotografie" maakte dit mooie sfeerbeeld. Bedankt, Toon!
Boerenavond 221016 Dorpshuis Acht
Boerenavond 221016 Dorpshuis Acht
De Boerenavond 2016 moest volgens het draaiboek hier en daar worden ingevuld met achtergrondmuziek. Dat ziet er dus zo uit!
Boerenavond 221016 Dorpshuis Acht
Boerenavond 221016 Dorpshuis Acht
Na de bekendmaking van het a.s. boerenbruidspaar werden we opgespeld door Marie van Pelt, boerenbruid 2017.
Boerenavond 221016 Dorpshuis Acht
Boerenavond 221016 Dorpshuis Acht
Je zou het niet verwachten als je met een draaiboek werkt. Maar op zo'n avond is het een voortdurend aanpassen van je playlist. Hier werkoverleg van Peter en Ben.
TOV-gebouw in Helmond
TOV-gebouw in Helmond
Helaas moesten we in 2015 door ziekte ons daar geplande optreden cancellen, maar in december 2016 was het zover: The Jerseys in het TOV-gebouw aan de Azalealaan in Helmond. Wat een mooie zaal, wat een fijn podium en wat een fijn publiek. Geweldige bediening door al die vrijwilligers die onder de bezielende leiding van Tonnie Driessen hun benen onder de kont lopen. Voor U, voor ons, ervaar het zelf maar eens!
Plectrum met supergrip
Plectrum met supergrip
Ja hoor, ze bestaan echt: plectrums met supergrip. Peter fabriceerde er een, speciaal voor Timo, die daar behoefte aan had. En het werkt! Eigenlijk is het een simpele oplossing tegen het uit de vingers glippen: een stukje fijn schuurpapier aan beide kanten. En ook nog handig als je onderweg wat te schuren hebt: altijd papier bij de hand!
Dat treft: Het Trefpunt in Eindhoven
Dat treft: Het Trefpunt in Eindhoven
Altijd weer leuk en spannend als we in een voor ons nieuwe zaal gaan spelen. Binnenkort is het zover: dan staan we in Het Trefpunt aan het Belgiëplein 20 in Eindhoven. Ruime zaal, prima dansvloer, ruim podium en gratis entree: wat wil je nog meer. En volgens Albert en Ben, die daar al eerder speelden met "Fancy" (zie boven), is de akoestiek ook prima. Dat treft!
Trefpunt 26 maart 2017 een voltreffer
Trefpunt 26 maart 2017 een voltreffer
Onze eerste keer in 't Trefpunt aan het Eindhovense Belgieplein was een voltreffer: volle bak, massaal dansend en meezingend publiek. En na het "we want more" ook nog eens in polonaise op de maten van Obladi Oblada. Wat wil je nog meer? Lucien Brouns legde ons vast op deze foto.
Trefpunt 26 maart 2017 een voltreffer (2)
Trefpunt 26 maart 2017 een voltreffer (2)
...en Albert roerde de trom!
Trefpunt 26 maart 2017 een voltreffer (3)
Trefpunt 26 maart 2017 een voltreffer (3)
Peter treffend in beeld gebracht door Lucien Brouns!
Ruud Wegman: Mr. Bluesharmonica
Ruud Wegman: Mr. Bluesharmonica
Zondag 21 mei 2017 stond hij opnieuw met ons op het podium bij Quatre Bras: Ruud Wegman. Hij speelde met zijn bluesharmonica wat nummers mee die met Ruud's geluid erbij een heel nieuwe dimensie kregen. Groot is Ruud niet, maar groots is-t-ie wel. De muzicollega's van The Scorpions noemen hem niet voor niets "the harmonicaking"! En die speelt dus gewoon mee met the Jerseys! Wij zijn vereerd!! Klik op de foto voor meer info.
Ruud Wegman: Mr. Bluesharmonica
Ruud Wegman: Mr. Bluesharmonica
Ben en Ruud kennen elkaar al jaren via de wederzijdse contacten met Graham Lee, zanger/gitarist van The Scorpions UK. Ze speelden allebei mee op een aantal tracks van de Scorpions-CD "The End of the Tail" die in 2011 uitkwam.
(Zie ook achter het tabje in de linker kantlijn "The Jerseys meet The Scorpions".) Met deze foto, genomen op 21 mei 2017 bij Quatre Bras Best,feliciteerden ze Graham die 22 mei, de dag van de aanslag in de Manchester Arena,jarig was.
Ruud Wegman: Mr. Bluesharmonica
Ruud Wegman: Mr. Bluesharmonica
Ruud kan niet alleen uitstekend uit de voeten met een mondharmonica. Ook op een Fender Strat staat hij zijn (weg)mannetje. Hier op de foto met de Graham Lee Band, een gelegenheidsformatie met twee vrienden van de bluesband Flavium en uiteraard Graham Lee. Klik op de foto voor meer info.
Wijkcentrum 't Slot 28 mei 2017
Wijkcentrum 't Slot 28 mei 2017
Bij 't Slot deden we op verzoek van Peter een aparte soundcheck op ons eigen monitorgeluid. Het was nl. pas ons 2e optreden daar, in dat gezellige wijkcentrum aan het Kastelenplein. En we wilden we ook eens ons eigen podiumgeluid perfect afregelen, ook al was het dan 32 graden! Vandaar extra checken. En het hielp!
Wijkcentrum 't Slot 28 mei 2017
Wijkcentrum 't Slot 28 mei 2017
Appie hield het hoofd koel, daar achterin het podium. Zijn oud-collega Ad Verleg, tevens "regulateur" van deze muziekmiddag in het wijkcentrum, legde het allemaal vast. Bedankt, Ad!
Wijkcentrum 't Slot 28 mei 2017
Wijkcentrum 't Slot 28 mei 2017
Ook Ben en Timo probeerden ondanks de 32 graden zomerhitte het hoofd koel te houden. Behoudens wat zweetdruppeltjes lukte dat heel aardig, ook al omdat er toch nog wel wat Jerseysfans naar 't Slot waren gekomen! En da's altijd hartstikke cool, natuurlijk.
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
En wij? Wij waren er weer bij!
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
En wij? Wij waren er weer bij!
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
En wij? Wij waren er weer bij! En superfan Henny van Empel en rasmuzikant Leo van Nunen ook. En nog veeel meer...
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Superfan Henny in haar speciale Jerseys-outfit, compleet met Jerseys-tattoo! Summer in the Sixties was voor ons niet compleet zonder haar. En toen stuurde ze ons de bedankkaart die hiernaast staat!
Henny, ook jij bedankt!
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Henny's hartverwarmende bedankje aan ons!
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Summer in the Sixties Eindhoven 2017
Henny's hartverwarmende bedankje aan ons!
Boerenavond
Boerenavond
Wij waren er weer bij, op 28 oktober 2017 tijdens de Boerenavond in Acht. En opnieuw volle bak en hartstikke gezellig, daar in het Dorpshuis!
Boerenavond
Boerenavond
Dat Peter ons regelmatig verrast, is breed bekend. Maar dat hij dat soms ook doet met zijn carnavaleske touch, da's een ander verhaal. Hij doet dat al sinds de sixties. Kijk maar eens bij die jaren!
Monitor THE BOX PA 110 A
Monitor THE BOX PA 110 A
Omdat Appie's monitor tijdens ons optreden in het TOV-gebouw plotseling brommend de geest gaf, moest er een nieuwe komen. Deze is het geworden: een The Box PA 110A met o.a. een 10” Woofer plus hoorn met 90 x 60 afstraalhoek.
Vermogen: 80 W Bass + 50W Treble. 2-Bands EQ-Control. Gewicht: 13,2 kg.
Albert gebruikte hem voor het eerst tijdens de Boerenavond 2017. Dik tevreden met dit nieuwe hulpstuk!
When 60's meet Pop Classics (2)
When 60's meet Pop Classics (2)
Helaas moest Ben door ziekte dit optreden aan zich laten voorbijgaan. Maar gelukkig was er Peter Geels om ons uit de brand te helpen. En dat deed hij met verve! Peter, reuzebedankt!!!
When 60's meet Pop Classics (3)
When 60's meet Pop Classics (3)
Helaas moest Ben door ziekte dit optreden aan zich laten voorbijgaan. Maar gelukkig was er Peter Geels om ons uit de brand te helpen. En dat deed hij met verve! Peter, reuzebedankt!!!
Bevrijdingsdag 2018 bij 't Perron in Heeze
Bevrijdingsdag 2018 bij 't Perron in Heeze
Op 5 mei 2018 was het onze premiere in dat mooie Dorpshuis 't Perron in Heeze. Grote zaal, dito podium en enthousiast publiek. Wij speelden daar dankzij de bemiddeling van muzicollega Ad Voets, gitarist bij Molly Mill. Bedankt, Ad!
Bevrijdingsdag 2018 bij 't Perron in Heeze
Bevrijdingsdag 2018 bij 't Perron in Heeze
Omdat Peter niet op het vorige plaatje paste, nu dan een aparte Perron-Peter. In karakteristieke houding achter zijn twee instrumenten.
Bevrijdingsdag 2018 bij 't Perron in Heeze
Bevrijdingsdag 2018 bij 't Perron in Heeze
De een vindt het keileuk, de ander tenenkrommend. Superfan Henny verraste ons in Heeze met haar speciaal gelakte Jerseys-tenen!
't Trefpunt 15 juli 2018
't Trefpunt 15 juli 2018
Zelfs op die hete zondagmiddag van de WK-finale waren onze trouwe fans naar 't Trefpunt in Eindhoven gekomen voor een middagje "Enjoy the Sixties". Grote klasse!
't Trefpunt 15 juli 2018
't Trefpunt 15 juli 2018
Warm was het er wel maar we konden lekker doorspelen voor een vol Trefpunt met vele bekende gezichten en twee grootbeeldschermen achter ons om de finale van het WK Voetbal 2018 te kunnen volgen.
't Trefpunt 15 juli 2018
't Trefpunt 15 juli 2018
Met een schuin oog zagen we dat Frankrijk wereldkampioen was gewonnen door met 4-2 te winnen van Kroatie.
Summer in the Sixties 2018
Summer in the Sixties 2018
Summer in the Sixties, 9 september 2018 met onze muzicollega's van The Vitals 2.0, The Jumping Whirlwinds en Mac Taple. Het was weer een "fijnfisjenie"?!
Summer in the Sixties 2018
Summer in the Sixties 2018
Summer in the Sixties, 9 september 2018 met onze muzicollega's van The Vitals 2.0, The Jumping Whirlwinds en Mac Taple. Het was weer een "fijnfisjenie"?!
Summer in the Sixties 2018
Summer in the Sixties 2018
Summer in the Sixties, 9 september 2018 met onze muzicollega's van The Vitals 2.0, The Jumping Whirlwinds en Mac Taple. Het was weer een "fijnfisjenie"?!
Boerenavond Acht 27-10-2018
Boerenavond Acht 27-10-2018
Jaja, we waren er weer bij op de jaarlijkse Boerenavond in 't Achtse Dorpshuis Altijd weer leuk om daar te spelen!
Boerenavond Acht 27-10-2018
Boerenavond Acht 27-10-2018
The beat goes on, ook tijdens de Boerenavond 2018 in Acht
Boerenavond Acht 27-10-2018
Boerenavond Acht 27-10-2018
Samengepakt op dit Boerenavondplaatje. Wel sneu dat er voor Appie weinig plaats is.
Toppers in 't Trefpunt 18 november 2018
Toppers in 't Trefpunt 18 november 2018
Na een geweldig leuk optreden in het Pieter Eiffhuis stonden we 1 week later tussen de toppers tijdens ons zondagmiddagoptreden in 't Trefpunt. Gastartiesten, waarvan Harry Saxofony Eykemans (84!) met ons de aftrap verrichtte. Drie nummers speelden we, ongerepeteerd, maar wel met volle overgave. Het werd beloond met een geweldig applaus van het enthousiaste publiek. En Harry? Hij glunderde van oor tot oor. En terecht. Het was prima! Harry, BEDANKT!!!
Toppers in 't Trefpunt 18 november 2018
Toppers in 't Trefpunt 18 november 2018
Vanuit het principe "alle goede dingen in drieen" speelden we daar in 't Trefpunt met Harry Saxofony Eykemans (84!) drie nummers. Ongerepeteerd, maar wel met volle overgave. Het werden de instrumentaaltjes Spanish Eyes en Ella. En als toetje Buena Sera van Louis Prima met een virtuoze saxsolo van Harry. Het werd beloond met een geweldig applaus van het enthousiaste publiek. En Harry? Hij glunderde van oor tot oor. En terecht. Het was prima! Harry, BEDANKT!!!
Toppers in 't Trefpunt 18 november 2018
Toppers in 't Trefpunt 18 november 2018
Het kon niet op, daar in 't Trefpunt. Na een glansoptreden van Harry Saxofony was het podium voor Mark Elbers, een fantastische zanger uit Nuenen, gespecialiseerd in vooral Elvis-repertoire. Een kanjer van een stem, prima orkestbanden en een innemende persoonlijkheid deden hun werk, met als resultaat een topoptreden! Hij ging "volle bak" in de volle bak die Trefpunt heet. Mark, BEDANKT daarvoor. Klasse!
Vol!
Vol!
Het stond er echt, op de voordeur van wijkcentrum 'T Slot aan het Kastelenplein in Eindhoven. De zaal was afgeladen met liefhebbers van een gezellige sixtiesmiddag. Dus kwam dit bordje op de voordeur. Het moet niet gekker worden...!
Premiere D'n Brouwer Mariaheide
Premiere D'n Brouwer Mariaheide
Mooi geafficheerd voor onze premiere bij D'n Brouwer in Mariaheide, 2 december 2018. Het werd een leuke eerste ervaring voor een dankbaar middelgroot publiek. Het zal niet bij deze ene keer blijven.
Premiere D'n Brouwer Mariaheide
Premiere D'n Brouwer Mariaheide
Willeke wilde wel! Wij ook. En zo hadden we in Mariaheide een onverwacht gastoptreden van zangeres Willeke die met ons drie nummers uit de vroege 60's deed. Leuke ervaring, zo ongerepeteerd!
Xmas Party 2018 met Maxiband Timeless
Xmas Party 2018 met Maxiband Timeless
Afgaande op het succes zullen wij ons er niet over verbazen als dit combi-optreden met Maxiband Timeless een jaarlijks terugkerende traditie wordt!
Xmas Party 2018 met Maxiband Timeless
Xmas Party 2018 met Maxiband Timeless
Afgaande op het succes zullen wij ons er niet over verbazen als dit combi-optreden met Maxiband Timeless een jaarlijks terugkerende traditie wordt!
Xmas Party 2018 met Maxiband Timeless
Xmas Party 2018 met Maxiband Timeless
Afgaande op het succes zullen wij ons er niet over verbazen als dit combi-optreden met Maxiband Timeless een jaarlijks terugkerende traditie wordt!
Vestzaktheater 19 januari 2019
Vestzaktheater 19 januari 2019
Met goede herinneringen aan de altijd fijne, gastvrije contacten namen we op 19 januari 2019 afscheid van het bestuur en vooral de beheerders Henny en Hans Merks van het Sonse Vestzaktheater. Hans en Henny, nogmaals onze grote dank voor jullie goede zorgen!
Vestzaktheater 19 januari 2019
Vestzaktheater 19 januari 2019
Dat een afscheid ook een feestje kan zijn, bewees ons optreden met Aris Weel. Op zo'n Sons feest mag hij natuurlijk niet ontbreken, dus vroegen we hem om samen met ons wat nummers te doen. En jawel hoor: Het dak ging er zowat af. Aris, ook jij bedankt!!!
Vestzaktheater 19 januari 2019
Vestzaktheater 19 januari 2019
Jarenlang deelde Aris in de partyband Fancy (zie boven) het podium met Albert en Ben. Dat oude liefde niet roest, bewees het muzikale weerzien in het Sonse Vestzaktheater. Ongerepeteerd! Grote klasse!
Back bij De Instuif in Best
Back bij De Instuif in Best
Negen februari 2019, terug bij De Instuif in Best. In het voormalige Jeugdcentrum dat nu Zalencentrum de Prinsenhof heet. Meer dan 50 jaar geleden speelden we daar o.b.v. een van onze eerste jaarcontracten. Good to be back!
Back bij De Instuif in Best (2)
Back bij De Instuif in Best (2)
Omdat de herstart van de Bestse Instuif de nieuwsgierigheid wekte van het Eindhovens Dagblad, stuurde die journaliste Wilma Vervoort langs voor een sfeerimpressie. Met foto's erbij van Fotopersburo v/d Meulenhof. Kijk voor het artikel op: https://www.ed.nl/best-meierijstad-en-son/back-to-the-sixties-in-prinsenhof-best~a9bcb654/
E.D. en Wilma: Bedankt daarvoor!
Back bij De Instuif in Best (3)
Back bij De Instuif in Best (3)
Wij op de achtergrond, op het podium. Net als toen. Tsja, toen waren we allemaal nog jong en knap. Nu alleen nog maar knap ;-) Niks mis mee!
(Met dank aan Wilma Vervoort van het E.D. en Fotopersbureau v/d Meulenhof).
Hulpstukken
Hulpstukken
Timo gebruikt 'm al een tijdje en is er dik tevreden over: zijn Samsung-tablet waarmee hij zijn papieren tekstboek verving. Beter leesbaar, behalve bij open luchtoptredens in de volle zon. Tsja, je kunt ook niet alles hebben...
Hulpstukken (2)
Hulpstukken (2)
Ben stuurt zijn in-ear-monitor nu aan met dat kleine blauwe kastje dat op zijn basversterker staat. Een zgn. Samson S-monitor, made in the U.S.A., waarmee hij onafhankelijk van elkaar zijn eigen stem en het overige geluid kan regelen. Een eigen mix dus. Draadloos was te storingsgevoelig geworden sinds de uitrol van het 4G-netwerk. " Dat was balen maar dit bevalt me ook prima", aldus Ben. Zo'n in-ear-monitor bespaart ook ruimte: je hebt geen zgn. monitor wedge nodig op het podium: "Elk nadeel hep zijn voordeel"
Hulpstukken (3)
Hulpstukken (3)
Omdat Ben niet zo toonvast is met zijn stem, heeft hij een TC Helicon C1 Voicetone-switch aangeschaft om hem een handje te helpen. Made in Denmark. Het is een zgn. voicepitch-control die automatisch de zang corrigeert als dat nodig is. "...and I will try not to sing out of key.." Ringo gaat 'm ongetwijfeld ook gebruiken, let maar op!
't Trefpunt 24 februari 2019 (1)
't Trefpunt 24 februari 2019 (1)
Het was weer eens gezellig druk i.p.v. bomvol bij 't Trefpunt. PSV-Feyenoord had wat fervente Trefpunters weggezogen. Dus nu mooi plaats om een dansje te wagen. Velen maakten er gebruik van!
't Trefpunt 24 februari 2019 (2)
't Trefpunt 24 februari 2019 (2)
Het werd weer een bijzonder optreden, deze keer met "harmonica king" Ruud Wegman als gastmuzikant. Gedreven en virtuoos als altijd liet Ruud ons o.a. genieten bij de Stonesversie van de Muddy Waters-compositie "Confessin' the Blues". Zes andere nummers completeerden zijn optreden. Ruud, bedankt, mede namens het Trefpunt-publiek.
't Trefpunt 24 februari 2019 (3)
't Trefpunt 24 februari 2019 (3)
De snoet van Ruud Wegman zit meestal verborgen achter twee handen voor zijn gezicht die stevig 'n bluesharp + microfoon omklemmen. Daarom dit plaatje van Ruud, in de pauze met een bakske koffie.
Café De Koens, 24 maart 2019
Café De Koens, 24 maart 2019
Terug in hartje Woensel, bij café De Koens op ons kamerbrede podium. Altijd weer leuk om daar zoveel bekenden te ontmoeten!
We bedanken Marijke de Groot-Thijssen voor deze plaatjes! Klik er even op om ze te vergroten.
Café De Koens, 24 maart 2019
Café De Koens, 24 maart 2019
Terug in hartje Woensel, bij café De Koens op ons kamerbrede podium. Altijd weer leuk om daar zoveel bekenden te ontmoeten! Sommigen zie je alleen van achteren.
Café De Koens, 24 maart 2019
Café De Koens, 24 maart 2019
Terug in hartje Woensel, bij café De Koens op ons kamerbrede podium. Altijd weer leuk om daar zoveel bekenden te ontmoeten! Met deze keer als gastartiest drummer Frank de Louw, bekend van That, The Savoy Jazzmen en de Ixie Dixie Jazzband.
Frank, bedankt!!
50 Jaar De Hoeksteen
50 Jaar De Hoeksteen
Dat leuke, succesvolle optreden bij de "Gouden Hoeksteen" werd prominent aangekondigd bij de entree van dat Woenselse wijkcentrum! Proficiat, Hoeksteen! Tot over 5 jaar of zo!!
50 jaar De Hoeksteen in de pers
50 jaar De Hoeksteen in de pers
Jaja, ook in Groot Eindhoven dus!
50 jaar De Hoeksteen
50 jaar De Hoeksteen
Lucien kwam ook nog even langs bij De Hoeksteen!
Summer in the Sixties 2019
Summer in the Sixties 2019
Omdat we dit jaar als eerste optraden, mochten wij als enige band een soundcheck doen. En ondanks een goede soundcheck ging het alsnog fout door "overspraak" op de "Voicetone C1-pedaal" van Ben waardoor zijn stem door het apparaat werd afgebogen naar beneden. Vals dus, ja, ECHT vals was Ben hierdoor. Gotverdegotver....
Summer in the Sixties 2019
Summer in the Sixties 2019
Gelukkig gingen andere nummers wel goed en waren de mensen, getuige hun reacties tevreden met de aftrap van The Jerseys.
Achteraf bleek dat het "out of tune"-zingen van Madonna tijdens het Eurovisie Songfestival werd veroorzaakt door hetzelfde technische euvel. Het kan dus de beste overkomen. Weer wat geleerd....
Summer in the Sixties 2019
Summer in the Sixties 2019
Gewoontegetrouw deze SitS-collage die je kunt vergelijken met die van vorige SitS-edities.Tsja, vroeger waren we jong en knap, nu alleen dus nog knap ;-)
Muziek verbroedert!
Muziek verbroedert!
Dat muziek verbroedert, bewijst dit plaatje. Op de foto de klasgenoten die elkaar al kennen vanaf de kleuterschool: Albert Rooijakkers, Cor de Laat, Jos van Dommelen, Ben Brekelmans en Joop Tielemans.We schrijven 22-12-2019 bij Gasterij De Harmonie.
Muziek verbroedert (2) !
Muziek verbroedert (2) !
Dat muziek verbroedert, bewijst dit plaatje. Op de foto de klasgenoten die elkaar al kennen vanaf de kleuterschool: Albert Rooijakkers, Cor de Laat, Jos van Dommelen, Ben Brekelmans en Joop Tielemans.We schrijven 22-12-2019 bij Gasterij De Harmonie.
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Dankzij Lucien Brouns, onze manager in de 60's, hebben we deze mooie plaatjes van een memorabele muziekmiddag in 't Trefpunt, met geweldige gastoptredens van Harry "Saxofony" Eijkemans en Wally "the Weeper" Rijks. Super bedankt!
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Dankzij Lucien Brouns, onze manager in de 60's, hebben we deze mooie plaatjes van een memorabele muziekmiddag in 't Trefpunt, met geweldige gastoptredens van Harry "Saxofony" Eijkemans en Wally "the Weeper" Rijks. Super bedankt! Op dit plaatje zie je de swingende sax van Harry (85!). Keigoed!
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Dankzij Lucien Brouns, onze manager in de 60's, hebben we deze mooie plaatjes van een memorabele muziekmiddag in 't Trefpunt, met geweldige gastoptredens van Harry "Saxofony" Eijkemans en Wally "the Weeper" Rijks. Super bedankt, ook natuurlijk ons altijd enthousiaste en meezingende publiek!
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Jerseys live at 't Trefpunt 291219
Harry Saxofony met volle blaas in actie tijdens zijn Buona Sera-saxsolo in 't Trefpunt Eindhoven, 29 december 2019.
Het stond als een huis! Harry, bedankt!!

sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement