Login
Youtube
Get your free website from Spanglefish

 Hier is-t-ie goed te zien, de Aiwa DM 13 dynamische microfoon die we als tweede handsje overkochten van The Counsellors. Eerst gebruikte Timo hem. Toen er later een "Philips-tulp" op de kop werd getikt, schoof de Aiwa door naar Ben. Verderop in 1966 kochten we 3 Sennheiser bolletjes met flexibele hals. Timo stapte daarna over op een Beier, Ben op een Shure. Peter heeft het langst gedaan met zijn "bolleke". 

 

Achtse foto's uit 1966. Daar waar alles pas echt begon!

29-8-1966 Dorpshuis Acht, met techneut Peter Wouters op de achtergrond standby, net als zijn soldeerbout!

Toen in september 1966 onze jaarcontracten begonnen te lopen, schaften we bij van Leest in de Hermanus Boexstraat onze eerste professionele front- en backline aan. Op deskundig advies van Christ van Leest en Wim van de Akker werd het Dynacord-gear plus een Premier drumstel. Inderdaad, goed spul. Goed advies!

Deze foto heeft maandenlang, samen met de 4-op-1-rij-versie in de etalage gehangen van Studio Bakkers aan de Kruisstraat. Ze trokken daar m.n. de belangstelling van de dames van de scholen in de Houtstraat en het Hemelrijken, zo vertelde de fotograaf Harry, die iedere week de vette neuzen van de etalageruit moest poetsen. Er was toen nog geen Glassex...
Glamourfoto's 1966
Glamourfoto's 1966
Uit het materiaal van een fotoshoot bij Studio Harry Bakkers werd de "glamourfoto" gekozen die in hoogglans voor een kwartje te koop was voor belangstellenden. Het werd het 2 staan/2 zitten-plaatje dat hier links naast staat. De eerste 500 echte glansfoto's vlogen eruit. Reden waarom er alsnog zo'n 1000 of zo werden bijgemaakt, deze keer in rasterdruk. En daarvoor hoefde ook niet meer te worden betaald.Ze zijn er als warme broodjes uitgegaan.
Peter's Tromsa-drumstel
Peter's Tromsa-drumstel
Het eerste drumstel van Peer was een geleende Tromsa van The Followers die zich later R&B Beatgroup IMAGE gingen noemen. De naam op het voorvel van de bassdrum werd provisorisch afgeplakt met keukenpapier waarop met een dikke viltstift THE JERSEYS was geschreven.
Beatgirls in Best
Beatgirls in Best
Annie Jongbloed (blond) en Marja Meyer (bruin), zij waren de twee beatgirls die in 1966 het Jerseys-podium in het Jeugdcentrum Best flankeerden.Hun eerste optreden vond een week eerder plaats in een bomvolle "De Paulus".
And the beat goes on...
And the beat goes on...
Reikhalzende blikken van o.a. John v/d Voort en Niek van Veghel vanuit de zaal, niet voor de band maar naar de hupsende beatgirls Annie en Marja.
Repetitie bij boer Keijzers
Repetitie bij boer Keijzers
Zaterdagsmiddags was het repeteren in de schuur van boer Keijzers aan de Woenselsestraat. De orkestbus werd daarvoor even naar buiten gereden om plaats vrij te maken.
TV-uitzending EVO
TV-uitzending EVO
Doorkijkje op de set van de Eindhovense Verplegings Omroep EVO, vlak voor de TV-uitzending van een live optreden vanuit hun studio in het St. Josephziekenhuis.
TV-uitzending EVO
TV-uitzending EVO


Even stemmen, vlak voor de uitzending van het EVO-studio-optreden. De TV-uitzending was live te volgen in zowel het St. Josephziekenhuis, het Binnenziekenhuis, het Diaconessenhuis als de Rijks Psychiatrische Inrichting RPI. Het optreden was n.o.m. ter gelegenheid van het Bevrijdingsfeest rond 18 september.
TV-uitzending EVO
TV-uitzending EVO
Mission completed: inpakken en wegwezen! Later gebruikte soos Batman a GoGo dit TV-optreden om The Jerseys te afficheren als "bekend van radio en TV". Het is maar hoe je het bekijkt...
TV-uitzending EVO
TV-uitzending EVO
Samen kijken naar de Ampexband met opnamen van het TV-optreden.
Sfeerplaatje Dorpshuis Acht begin 1966
Sfeerplaatje Dorpshuis Acht begin 1966
Instuif op zaterdagavond in het Dorpshuis in Acht waar het voor The Jerseys allemaal begon.
Podiumblik Dorpshuis Acht begin 1966
Podiumblik Dorpshuis Acht begin 1966
Daar stonden we dan, met geleende spullen, op het podium waar het voor ons echt begon: het Dorpshuis in Acht.
Huishoudschool en ULNO Hemelrijken
Huishoudschool en ULNO Hemelrijken
Op de bovengenoemde hangplek hoek Kruisstraat/Houtstraat hingen ook altijd meisjes rond die wat verderop op de Huishoudschool en ULNO Hemelrijken zaten. Als Timo of Ben onderweg naar hun school in de Pastoor Petersstraat daar langs kwamen, werden ze vaak nageroepen of -gefloten vanaf de overkant. Mooie memories.
MULO voor meisjes
MULO voor meisjes
Zo zag de Houtstraat er in 1966 uit. Heel wat Jerseys-fans zaten hier op de MULO. Hoek Kruisstraat/Houtstraat was hun vaste hangplek, tegenover Fotostudio Harry Bakkers waar de Jerseysfoto's in de etalage hingen. In januari 2010 nog bevestigde de fotograaf dat ie toen wel erg vaak de etalageruit moest wassen vanwege vette vinger- en neusafdrukken. Niet te geloven!
Huishoudschool Dr. Berlagelaan 17
Huishoudschool Dr. Berlagelaan 17
Aan dit sixtiesplaatje kun je het niet zien. Maar op deze huishoudschool zat een hele grote Jerseys-aanhang, incl de toenmalige verkeringen van Peter de Graaf en Timo Brouns t.w. Mieke en Marjo. Het was vlakbij het van der Puttlyceum, de school waar Peter en Ben elkaar voor het eerst troffen.
van der Puttlyceum
van der Puttlyceum
Ook het van der Puttlyceum herbergde nogal wat Jerseysfans. Het was deze school waar Peter de Graaf en Ben Brekelmans bij elkaar in de klas zaten en waar Peter de Graaf zijn latere vrouw Thea ontmoette.
Thomas van Aquino MULO
Thomas van Aquino MULO
Op de Thomas van Aquino-MULO aan de Pastoor Petersstraat zaten ook nogal wat Jerseys-aanhangers. Timo zat daar 4 jaar op school terwijl Ben er ook nog zo'n 1,5 jaar doorbracht na 3 jaar van der Puttlyceum (zie hiernaast).
Of je nou in Acht of Best was, of in een parochiehuis of patronaat waar dan ook in Eindhoven, als er een dansavond voor de R.K. tieners werd georganiseerd, heette het steevast "instuif". Overigens...niet verwarren met stuif es in, het succesvolle Avro TV-programma voor schoolkinderen, dat van 1968 tot 1985 werd uitgezonden.

sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement