Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

De Zaaltjes


De tiener dansavonden werden gehouden in parochiehuizen en andere niet commerciele buurthuizen.
Hieronder hebben wij voor verschillende zaaltjes wat herinneringen verzameld, klik op de naam:

De Ark
Dorpshuis Acht
Doornakkers De Krans
Monti
Onder Ons
De Paulus
Sancta Maria
De Wielant
't Zoldertje


Heb jij nog foto's of andere memorabilia, stuur ze naar btts.ehv@gmail.com


Wij zoeken nog meer tekst en beeldmateriaal van 't Zoldertje, De Monti, Santa Maria, De Ark, Onder Ons, Dorpshuis Acht en misschien wel anderen die ons even ontschoten zijn. Help ons herinneren en stuur een mail naar btts.ehv@gmail.com

 

Karrespoor.

Hallo webmaster
Mijn vraag is zijn er nog mensen die weten wat het karrespoor was?
Groetjes Nico

 
Stuur je antwoorden naar btts.ehv@gmail.com
 
Vandaag mailde Jan Kneepkens ons het volgende:
"Hoi,

Als antwoord op de vraag betreffende ’t Karrespoor het volgende.

Discotheek ’t Karrespoor is ontstaan uit een gewoon café aan de Geldropseweg. Vooraan was de kroeg en in een achterzaal had je toen een grote racebaan met van die kleine elektrische autootjes zoals je die in een speelgoedzaak kon kopen. Alleen deze waren een formaat groter. Dat trok destijds toch jongelui en je zag steeds meer jongeren in het café komen en tijdens het pilsje of spatje even gingen racen. Op een gegeven moment is de racebaan opgeruimd en was er een ware disco geboren met de draaitafel met diskjockey in het midden. Het was er altijd bere- gezellig tot op het moment de “nozems” ’t Karrespoor gingen ontdekken en er regelmatige knokpartijen waren. Dat was eigenlijk het begin van het einde. De jongeren trokken toen naar een andere locatie nl. de Bliekert in Woensel. Je zag alle jongeren uit ’t Karrespoor toen in de Bliekert.  Ook de Bliekert onderging hetzelfde verhaal als ’t Karrespoor. Veel knokpartijen.  Toen vertrok de hele meute langzaam naar een andere Disco nl de PamPam op de Willemstraat.  Een groep jongeren van destijds trok vooral naar disco’s rondom het centrum. Groet Jan Kneepkens"

Jan, hartstikke bedankt voor jouw informatie, klasse!

Eindhoven, 25 juni 2017

Zaalstempels


Bijgaand wat zaalstempels die ik aantrof op de achterkant van de allereerste Jerseys-foto. Die stempels lieten de meesten op de binnenkant van hun pols planten zodat ze na entree weer naar buiten konden en daarna zonder betalen weer binnen. Wat ze buiten gingen doen heb ik nooit begrepen ;-) Ben Brekelmans.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement