Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Rezectie apicala - Tinka Smile

by Marius ro - 09:21 on 03 February 2017

rezectie apicala

Ne putem pune intrebarea: de ce e necesară o astfel de procedură

În acest fel poate sa fie salvat un dinte ce are ca singura alternativă,  extracția. Unde metodele avansate ale unui tratament endodontic ce pot sa stopeze formarea de chisturi  determina procesul acesta de vindecare pentru os nu pot sa fie aplicate, iar rezecția este practic o soluție considerata convenabilă.

Medicul fiecaruia dintre noi procedeaza la aceasta rezecție apicala când s-a infectat țesutul ososului din jurul unui apex radicular preferăndu-se abordarea in mod direct în detrimentul unei abordări clasice, facute prin rădăcină: la tratamentele de canal care au fost eșuate datorita  unor particularități de tip anatomic, asa  cum este de exemplu prezența canalelor radiculare atipice, in momentul in care accesul la canal este posibil sa compromita rezistența lucrării protetice asa cum e spre exemplu coroana dentară, atunci când canalele se blocheaza de corpi străini ca acele de canal care se rup, sau materiale dentare,  etc. ori in cazul in care infecția poate sa fie rezolvata medicamentos.

Desfășurarea operației

Medicul va începe prin a  administra pacientului un anestezic, dupa care desprinde un mic fragment din gingie, ca sa descopere osul.

Imediat ce a fost identificat, acel țesut inflamat o sa fi apoi îndepărtat. In unele cazuri este necesară si o  biopsie ca sa  stabilim cu maxima precizie natura pe care o are țesutul extirpat. O astfel de procedură presupune incluisv  înlăturarea facuta apexului radicular , acea porțiune care se gaseste la extremitatea rădăcinilor, dupa care urmeaza ca bontul ce rezulta să fie obturat.

Gingia e dupa aceea repoziționată și apoi este suturată, adica e cusută. Medicul o sa  prescrie ulterior un tratament care trebuie sa fie urmat de catre pacient acasă si după circa o săptămână pot sa fie  scoase ațele.

Indicațiile care sunt unele postoperatorii sunt in mod  asemănătoar cu recomandările ce se fac la   extracțiile care sunt  mai dificile. Cu siguranta medicul o sa-si informeze pacientul în detaliu.

Mai tarziu, se  face o vizită aproximativ la câteva luni , adica 6 maxim 12 luni, ca sa fie facuta verificarea dacă este refăcut in mod corespunzător osul.

Sunt folosite in acest proces de regula tehnologii moderne.

Mai nou chiar, există anumite tehnologii cunoscute ca fiind de reconstrucție osoasă care sunt bazate pe o plasmă ce  e bogată în acei factori de creștere ce se obțin din sângele fiecarui pacient,  în timpul executiei operației, prin diverse metode care sunt specifice si de laborator. Zona care a fost afectată la rezecție se umple cu cheagul care a fost  obținut prin prelucrarea plasmei activate iar asta va duce la formarea unui os care va fi  mult mai rapid și va avea o calitate net superioară. www.chirurgie-orala.ro

Acest tratament va reduce durata specifica de așteptare pentru a face vizita de control undeva  la circa 3 - 6 luni.


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement