Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Puturi de apa, solutii econome pentru orice gospodarie

by Marius ro - 13:21 on 11 October 2016

foraje puturi

Despre puturi de apa si straturi acvifere subterane

Inainte de a va orienta spre puturi de apa, e bine sa cunoasteti cat mai multe informatii in aceasta directie. Astfel, e bine de stiut cate ceva si despre straturile acvifere subterane. Stratul freatic de pilda este primul strat de apa intalnit in pamant. Acesta se formeaza prin acumularea apei din precipitatii. In aceeasi masura, trebuie sa spunem ca este si cel mai supus poluarii, considerand substantele chimice folosite in agricultura si in egala masura si dejectiile care pot sa se infiltreze in el.

Mai exista apoi si straturi acvifere care au o adancime medie, care implicit se vor afla la adancimi mai mari, chiar mai mari de 40 metri. Acestea vor fi alimentate de regula pe la capetele stratului. Aici apa este de nivel ascendent. Exista chiar situatii in care  e de nivel foarte ridicat. In acest sens, nivelul sau poate sa devina chiar artezian daca se strapunge roca de deasupra.

In ceea ce priveste straturile acvifere de adancime mare, acestea pot sa ajunga la o adancime de peste 70 metri. Apa care va fi la o adancime mai mare de 300 de metri poate sa aiba si temperatura mai ridicata din cauza gradientului termic al scoartei terestre. Apa de la aceste adancimi e clar mai greu de folosit deci, poate fi si foarte bogata in saruri minerale si trebie racita inainte de utilizare.

Mai multe tipuri de puturi de apa

Puturile de apa trebuie deci sapate la adancimi specifice, astfel ca interventia unei echipe de specialisti este necesara fara indoiala: www.foraje-puturi-de-apa.ro. Puturile de apa pot sa fie la randul lor de mai multe feluri, anume puturi sapate, forate, puturi infipte sau batute.

Cele sapate sunt sapate in stratele de adancime mai mica, de pana la 25 de metri, fiind formate dintr-un material granular fin. Cele forate sunt cele mai intalnite si utilizate, folosindu-se metode mecanizate pentru captarea de apa. Se realizeaza la adancimi diferite si se folosesc  viteze de lucru ridicate. Este nevoie sa se apeleze pentru executarea lor la echipe de specialisti, www.foraje-puturi-de-apa.ro, iar metodele de forare pot fi manuale cand vorbim de adancimi mici de 15-20 metri sau pot fi mecanice.

Puturile infipte sau batute se vor folosi doar la extragerea apei de la adancime de doar 5-6 metri aproximativ, in locatiile unde se regaseste un strat sub presiune.

Optati pentru foraje de puturi de calitate deci, acestea va aduc o serie de avantaje in gospodarie fara indoiala, fie ca le utilizati pentru apa potabila sau pentru udarea plantelor, etc. 


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement