Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Foraje puturi

by Marius ro - 15:01 on 19 July 2016

foraje puturiPentru a ne asigura ca optatam pentru firma cea mai buna din Bucuresti, care e specializata si care are costuri ce pot sa justifice lucrarea, este bine sa stim unele amanunte.

Firma cu care ne decidem sa facem forajul putului, este important sa poata avea ca si colaboratori sau angajati, niste ingineri geologi specializati in acest domeniu al hidrogeologiei. Daca nu lucram cu cei care sunt printre cei mai buni specialisti, putem risca sa obtinem niste solutii care sa fie prost alese, ce se dovedesc costisitoare si care au durata functionarii redusa si deasemenea au calitatea slaba a apei.

Sapaturile pentru puturi e important sa fie facute pana la maxim 50 m, sa poata avea diametrul final de circa 280 mm si deasemenea tubarea cu PVC sa poata avea diametrul de 140 mm. Numai in acest fel, volumul pe care il detine spatiului inelar o sa fie  cu circa 204 % mai mare, respectiv de circa 46 l/m.

Tubarea facuta cu filter Johnson se va face pe o suprafata activa care e cuprinsa intre 17 si pana la 25% . In cazul in care nu se intampla acest lucru, atunci debitul cel mai mic al apei si viteza mai mare cu privire la curgere antreneaza nisipul, asta deoarece apa o sa curga cu turbulente si in acest caz se depun cruste pe fante.

Firmele ce sunt specializate in foraje puturi din Bucuresti de exemplu, utilizeaza pietris margaritar care e de 1 pana la maxim 3 mm, cu 7 cm/raza. In cazul in care nisipul e prea fin, el nu este filtrat, nu se va forma filtrul natural, pentru ca asta face ca apa care e pompata sa poata avea nisip sau aceasta sa nu fie una limpede.

Cel mai bine e sa lucram cu niste firme ce folosesc 3 pana la 4 centori utilizti in cazul pozitionarii cat mai bune a tubulaturii din PVC cand e montata intr-o gaura de sonda. Daca nu se utilizeaza, in cazul acesta, tubulatura PVC se lipeste de un perete care din gaura si pietrisul nu va forma o raza egala de jur – imprejurul acestei tubulaturi.

E importanta inclusiv izolarea starurilor care sunt de adancime fata de acele straturi care sunt la suprafata, iar  izolare nu trebuie sa fie facuta cu orice fel de materiale speciale cum este compactonita, un material care e importat din Italia.

Atunci cand se fac forari de puturi, bine este sa se faca o liftare folosind un compresor si avand capacitatea acestuia de 500 l/min., debitul ce e pompat dintr-un foraj care e de 1,5 l/sec.

Liftarea este foarte  bine sa fie facuta cuun debit ceva mai mare decat acela care e exploatat, cu circa 50%. Alta caracteristica ce e considerata importanta e reprezentata de pomparea ce se face folosind pompa submersibila de presiune, care are debit mare, facand masuratori atat la nivel dinamic dar si static, folosind electronivelmetre si senzori autorizati.

Detalii pe www.foraje-puturi-de-apa.ro.


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement