Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Rulou gazon

by Marius ro - 14:21 on 02 June 2016

rulou gazon

Tratamentul rulourilor de gazon are pretul in functie de care sunt cantitatile de material ce se adauga si in acelasi timp, in functie de suprafata care e tratata, fertilizarea gazonului facuta in sol. Pentru fertilizare se foloseste fosfor, dar si azot si potasiu la acestea putand sa se adauge si magneziu, dar si sulf sau calciu. Rolul azotului e cel de a ajuta dezvoltarea ierbii, rolul fosforului e de suport pentru radacini ca sa se dezvolte frumos si rolul potasiului e de imbunatatire a capacitatii privind hibernarea.

Aplicarea fertilizarii va duce ulterior la minimalizarea riscul arderii si asta deoarece substantele nutritive se vor eliberera lent, folosindu-se procedurile reglate de catre microorganismele din  sol. Componenta substantelor nutritive poate fi obtinuta dupa cum sunt necesitatile pe care le are gazonul. Fertilizarea  nu o sa induca o crestere maxima, datorita modului descompunerii lente ale substantelor nutritive.

Fertilizarea are inclusiv rolul de favorizare a formarii radacinilor adanci, iar apa nu o sa fie retinuta iar tratamentul nu e poluant.

Tunderea gazonului - inaltimea potrivita pentru gazon, respectiv pentru iarba este de maxim 4 - 8 centimetrii fiind ceva mai scurta in timpul perioadelor calde si ceva mai lungi pe timpul perioadelor reci, asta in cazul in care e irigat corespunzator. Inaltimea mica a gazonului o sa duca la scaderea vitalitatii si rezistententei ierbii, in timp ce o inaltime mare duce la scaderea masei pe care o au radacinile, acest lucru expunand-o la deshidratare. In felul acesta, daca nu e tus in mod corespunzator gazonul o sa apara goluri in gazon, acesta o sa devina sensibil cand apar buruienile si in acelasi timp o sa faca fungi si boli.

Tunderea gazonului este bine sa se faca doar cand e vremea uscata, si folosind o viteza mare pentru masina de tuns. Ina celasi timp, lamele masinii de tuns trebuie sa fie ascutite tot timpul, astfel incat sa nu se poate rupe firul ierbii, deoarece in felul acesta, iarba o sa fie predispusa la diverse imbolnaviri si la deshidratare.

Un aspect important ce trebuie de retinut e ca la tuns nu trebuie redusa mai mult de jumatate din lungimea initiala a acestuia. In perioadele aferente lunilor martie-aprilie este important sa fie facuta tunderea, macar o data pe luna. In perioada lunilor mai pana in luna septembrie, tunderea se face de cel putin 4 ori intr-o luna, respectiv o data pe saptamina. In lunile octombrie-noiembrie se tunde gazonul cel putin o data pe luna.


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement