Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Construirea unei structuri de rezistenta

by Unknown - 09:45 on 26 May 2015

adrian ruja

Adrian Ruja defineste o structura de rezistenta ca fiind o parte importanta a unei constructii care are rolul de a oferi stabilitate si rezistenta, asa cum ii spune si numele.

In general cele mai uzuale  materiale care se folosesc pentru a construi o structura de rezistenta sunt betonul armat, metalul si lemnul. Adrian Ruja spune ca desi la prima vedere construirea unei structuri de rezistenta nu pare a fi ceva complex totusi daca este sa trecem in revista toate etapele ajungem la concluzia ca acestea trebuie sa respecte anumite reguli pentru a fi coforme si sa ofere siguranta pentru orice tip de constructie. 

In primul rand se realizeaza o carcasa din armatura pentru stalpi iar aceste carcase sunt formate din bare longitudinale si etrieri. Adrian Ruja ne-a explicat ca etrierii sunt ramele confectionate din fier, otel beton care imbraca barele din fier striat si ajuta la construirea stalpilor de rezistenta sau a grinzilor iar de regula constructorii confectioneaza acesti etrieri manual sau cu ajutorul unei masini speciale de fasonat. Adrian Ruja spune ca in general masurile etrierilor sunt trecute separat in proiectul de constructii. 

A doua etapa pentru a construi o structura de rezistenta este aceea sa se monteze carcasele de armare pe stalpi. Urmatoarea etapa este trasarea peretilor din caramida, lucru care se realizeaza trasand cu creta sau cu firul de ata delimitarile. Dupa aceasta etapa se realizeaza hidroizolatia pentru primul nivel pentru a nu patrunde apa sau umezeala de la fundatie la pereti. 

Practic dupa aceasta etapa se construieste zidaria cu caramida si mortar si se va verifica in mod constant daca peretii sunt drepti.

Adrian Ruja spune ca este foarte important sa se acorde o atentie deosebita fiecarei etape intrucat in acest punct nu este importanta calitatea materialului utilizat ci modul in care se realizeaza constructia cu ajutorul lor pentru ca un singur pas gresit poate sa compromita constructia.

Dupa ce s-au realizat verificarile pentru a asigura corectitudinea realizarii fiecarui pas, se cofreaza stalpii din beton armat, se betoneaza stalpii, se cofreaza placile pentru grinzi, apoi se realizeaza armarea grinzilor de la nivelul placii de beton armat, se armeaza placile din beton armat, se curata placile in vederea betonarii. La final se toarna beton armat in placa iar in acest fel veti obtine structura de rezistenta a cladirii. 

Adrian Ruja mentioneaza ca pentru a obtine o structura de rezistenta de calitate nu trebuie sarita nici o etapa. Trebuie verificat in mod constant fiecare etapa si sa se intervina cu corectii acolo unde nu este perfect. 

Si cam acestea sunt mai pe scurt etapele care trebuie realizate pentru construirea unei structuri de rezistenta fara de care o cladire nu ar mai fi sigura si ar fi expusa in mod constant pericolelor. Adrian Ruja recomanda ca oricat de moderna sau de atractiva ar fi o idee de constructie pe care vreti sa o puneti in practica nu trebuie sa renuntati la structura de rezistenta de dragul esteticii. 


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement