Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Adeziv polistiren utilizat la termoizolatii

by Unknown - 14:07 on 03 April 2015

adeiv polisitiren

Scopul unei bune izolatii de acest gen este, pe langa cel de a obtine un nivel optim de confort termic, si cel de a economisi o parte din energia consumata pentru incalzire.

Adeziv polistiren folosit la aplicarea placilor pe fatade

Atunci cand sunt izolati peretii exteriori, transferul de temperatura din exterior inauntru si invers, este limitat, prin urmare, in timpul iernii caldura se mentine in incaperile casei, fara a se disipa. Se creeaza astfel o ambianta placuta in locuinta, oricat ar fi de geroasa iarna. Izolatia interioara nu este tocmai recomandata, deoarece peretii absorb o parte din caldura si o inmagazineaza, astfel, in momentul in care sursa este intrerupta, temperatura ambientala se mentine o perioada lunga de timp. Daca sunt izolati in interior, ei nu mai inmagazineaza aceasta caldura, iar temperatura din casa scade imediat ce sursa a fost intrerupta. Prin urmare, este preferabila aplicarea placilor cu ajutorul unui adeziv polistiren adecvat pe partea exterioara a zidurilor.

Pe 40% din suprafata placii se aplica adeziv polistiren

In montarea polistirenului exista mai multe etape care trebuie respectate, pentru ca lucrarea sa fie de calitate si sa se obtina rezultatul scontat. Mai intai se pregateste suprafata care se curata bine de praf, se spala cu jet de apa si se asteapta pana este perfect uscata. Daca este foarte absorbanta, se trateaza mai intai cu un grund, astfel incat adezivul sa nu se usuce foarte repede. Acesta se prepara intr-un vas, dupa care se aplica pe marginile placii de polistiren sub forma de fasii de cativa centimetri latime, iar in mijloc se puncteaza de cateva ori cu acest mortar. Practic, cam pe 40% din suprafata placii ar trebui sa fie aplicat adezivul.

Fixare cu adeziv polistiren si dibluri

Pozitionarea placilor se face de la baza peretelui, incepand dintr-un colt spre partea de sus, avand grija de a mentine linia dreapta, iar placile trebuie sa se fixeze foarte bine intre ele. Daca nu adera perfect pentru ca peretii sunt denivelati, se folosesc diblurile pentru a le fixa, care se bat bine cu un ciocan pentru a nu le iesi capetele in afara. Odata tipul de adeziv polistiren uscat de la www.Europlastic.ro , se aplica o plasa de armare, care se acopera cu mortar incepand de la mijloc spre margine, intr-un strat de o grosime de 3-4 cm. Pe marginea zidului se monteaza coltare de metal, pentru a le proteja de lovituri care sa le deformeze si deterioreze. Inainte de a se usca mortarul, se netezeste suprafata cu un burete sau o drisca, indepartandu-se toate denivelarile, pentru a se putea aplica varul sau vopseaua decorativa, dupa uscare.


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement