Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Hidroizolatii pe intelesul tuturor

by Unknown - 09:15 on 05 February 2015

hidroiolatii

Apa este elementul esențial al vieții și mai mult decât atât o regăsim în organismul uman în proporție de aproximativ 70%. Ce se întâmplă însă dacă apa nu se mulțumește să facă parte din corpul nostru, ci dorește să facă parte din căminul nostru – la propriu ? 

Departe de a asocia apa cu o ibovnică și fără a intra în foarte multe detalii tehnice, explicația termenului hidroizolații, după cum reiese și din denumire, face referire la izolațiile împotriva apei. Hidroizolațiile sunt – la simțul comun – apărarea construcțiilor împotriva umidității și a urmărilor acesteia.

Soluțiile pentru defecțiunile provocate de apă – atât la nivelul utilității, cât și privind aspectul estetic – nu au întârziat să apară în evoluția mijloacelor de construcție. Necesitatea acestora a fost un deziderat, cu atât mai mult cu cât apa este un element omniprezent în mediul ambiant și afectează calitatea construcțiilor în toate formele ei –fluid, vapori sau stare solidă. 

Tipuri de hidroizolații                

Destinația unei hidroizolații este foarte diversificată. Posibilitățile de utilizare sunt multiple : terase, balcoane, piscine, acoperișuri, garaje, parcări, pivnițe, fundații, pereți etc. 

După materialele folosite și tehnologia de execuție, hidroizolațiile pot fi din mortare sau tencuieli, membrană PVC, hidroizolații poliuretanice sau membrană bituminoasă

Hidroizolații – scop și utilitate

 Preocuparea principală este aceea de a conserva un imobil, cu atât mai mult cu cât amprenta personală a locatarilor constă tocmai în elementele și finisajele de la suprafață, care ajung să fie primele deteriorate sau chiar distruse de interperii. Probabil că orice locuință s-a confruntat la un moment dat cu o problemă cauzată de apă. Urmările sunt lesne de înțeles : deteriorarea construcției, a finisajelor, pierderea siguranței privind instalațiile electrice sau termice etc. Pagubele nu se opresc aici. Interperiile pot afecta inclusiv structura peretelui, a armăturii din beton, favorizând dezvoltarea microorganismelor, a ciupercilor și mucegaiurilor.

Nu trebuie să neglijăm caracterul permeabil al betonului, de exemplu sau aspectul poros și imperfect al finisajelor ; aceste limitări ale constructorilor au ca și soluție apelarea la hidroizolații. Scopul principal al acestora este eficientizarea și dublarea protecție, în primul rând ca un scut pentru sănătatea noastră și a familiei – evitând dezvoltarea bolilor favorizate de umiditatea crescută și mucegaiuri – în al doilea rând ca o măsură de siguranță privind securitatea structurii clădirii și mai apoi ca aspect estetică – pentru că nu este plăcut să reparăm constant petele apărute pe pereți. 

Eficacitatea hidroizolației este cu atât mai notabilă cu cât efectul se răsfrânge și asupra  pierderilor de căldură sau a pătrunderii zgomotului.

Lucrările de hidroizolație, deși aparent lucrări complementare și nicidecum imperios necesare, sunt cele care pun punctul pe ”i” în ceea ce privește o clădire. Indiferent care dintre probleme vă îngrijorează și oricare ar fi tipul constucției care vă preocupă, cu siguranță la noi veți găsi soluția eficientă pentru siguranța și durabilitatea acesteia prin hidroizolații de calitate de la www.milucon.ro


Add your comment

Your Name


Your Email (only if you are happy to have it on the site)


Your Comment - no HTML or weblinks


Enter this number in the box below and click Send - why?Unfortunately we have to do this to prevent the system being swamped by automated spam

 
Please note that whenever you submit something which may be publicly shown on a website you should take care not to make any statements which could be considered defamatory to any person or organisation.
Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement