Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
 

Welkom

op de website van de gezamelijke reünie van de

                   St. Elisabethschool & st.Theresiaschool 
                                                          en 
                   St. Paulusschool & Leonardusschool
 
 
Helaas gaat de nieuwe reunie op 1 nov.2014
 
van de scholen uit de st.Paulusparochie
 
niet door
 
Reden: te weinig aanmeldingen
 
Paulusparochie Woensel Eindhoven
 
 
In de Paulusparochie aan de Boschdijk waren vroeger de meisjesschool en de jongensschool strikt gescheiden, de Elisabethschool stond aan de Boschdijk en de Paulusschool aan de Frankrijkstraat. De enige gemeenschappelijke aktiviteiten die samen gedaan werden waren de kerkbezoeken en natuurlijk de gezamelijke viering van de eerste communie.
 
Er blijken 2 meisjesscholen in de Paulusparochie hebben bestaan op de Boschdijk in de jaren 40-50  jaren van de vorige eeuw.
De Elisabethschool was nieuw en voor kinderen uit vooral Woensel west en omgeving ,en de Theresiaschool was vooral voor de kinderen omgeving Kronehoefstraat-Vredesplein-Trompstraat enz.
Beide meisjesscholen zijn eind jaren 40 samengevoegd tot een school de st.Elisabethschool
Dus ook meisjes van de Theresiaschool worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven.
 
En er  blijken ook 2 jongensscholen in de parochie geweest te zijn geweest, de Paulusschool en Leonardusschool, de Leonardusschool zat samen met de Theresiaschool in een gebouw op de Boschdijk,daar waar later de levensschool in zat. jongens beneden en de meisjes boven.
Dus ook jongens van de Leonardusschool worden van harte uitgenodigd om zich in te schrijven
 
Dat strikt gescheiden is anno 2009 gelukkig niet meer van deze tijd en daarom is het plan ontstaan om een gemeenschappelijke reunie te organiseren van zowel de Paulus jongensschool als de Elisabeth meisjesschool.
 
 
En uw schoolfoto's ,en de verhalen over vroeger , enz.wat er zich allemaal afspeelde op beide scholen misstaan niet op deze site , stuur deze in naar  Marikien@hotmail.com 
 
Met dank aan het Archief Fraters CMM te Tilburg.voor de vele foto's die door hen ter beschikking zijn gesteld, om in te scannen.

Het is in strijd met de persoonlijke privacy , en uitdrukkelijk verboden,  dat zonder schriftelijke toestemming van de rechtstreeks betrokkene een portretfoto danwel een verzamelfoto waarop de betrokkene is gepositioneerd openbaar  wordt gepubliceerd " Het publiceren zonder voorafgaande toestemming levert  een onrechtmatige daad op en degene die zich daar  schuldig aan maakt is een vaste boete verschuldigd van €.5.000,== per publicatie.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement