Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
20 April 2012
Muzikale omkadering

D-Tune

Jong covergroepje dat vooral rock-covers speelt, want daarin zijn ze op hun best. En ze schuwen daarbij het echte werk niet, getuige enkele titels: Flavor of the Weak (American Hi-Fi), Would? (Alice in Chains), Are you gonna go my way? (Lenny Kravitz).
 

Yah Tararah een plezante gekke fanfare

Yah Tararah ontstond in oktober 2006 met 7 al-dan-niet muzikanten. Een jaar later maken we met een 20-koppige bonte bende blazers, trekkers en meppers menig braderie of straatgebeuren nog feestelijker en vrolijker met onze balkan-exotische sound.

http://www.youtube.com/watch?v=kpn-RL5ix5c

 

Dju Bebe

Afrikaanse muziek

 

Fatoum

Tussen Brussel en de Middelandse Zee, zingt Fatoum liederen over haar ballingschap en vrouwelijkheid, zowel in het Frans als in Tamazight (Berber-taal uit het Noorden van Marokko).
Samen met haar muzikanten nodigt ze u uit om harmonieën uit de orale traditie van haar cultuur, vermengd met deze van haar nieuwe thuisland, te verkennen.

"Tot vandaag weerklinkt in mijn geheugen de zang aan de bronnen van het Berberdorp uit mijn kinderjaren. Berglandschappen zijn mijn eerste inspiratiebron. Nu eens rood gloeiend van de zon, die volgens het ritme van de seizoenen en de noden van het land rondwentelt. Dan weer een droog paradijs, thuisland van een door migratie versnipperde gemeenschap."
Fatoum

http://music.agraw.com/Music-x88k752-217h/Rif-Music/Fatoum/Fatoum.htm

 

Los Callejeros

Los Callejeros serveert u een muzikale reis doorheen de wereld. Hun muziek valt niet te klasseren onder één genre maar is een mix van verschillende genres zoals reggae, cumbia, salsa, gipsy en ska. Met unieke instrumenten zoals de Cubaanse tres, een Colombiaanse vallenato accordeon, Peruaanse cajon en charango bespelen ze ieder publiek. Tijdens hun reizen doorheen Zuid-Amerika lieten ze zich inspireren door alles en iedereen die hun pad kruisten. “El Camino es el Destino” is hiervan het verrassende resultaat. Na enkele muzikale jaren in het buitenland besloten Los Callejeros om deze zomer in het thuisland door te brengen. Met hun tournee “Mas Corazon” willen ze hun liefde voor het leven overbrengen aan het Vlaamse publiek. Los Callejeros staat bekend als een hartverwarmende muzikale verrassing. Een belevenis voor jong en oud.

http://vi.be/loscallejeros

 

Fool Proof

Foolproof… letterlijk vertaald : idiootbestand... “Hmm, misschien toch maar een andere naam kiezen,” was de eerste bedenking. Maar het kwaad was al geschied: een eerste optreden was geboekt, de affiches waren gedrukt: no way back…
Laat ons stellen dat FOOLPROOF een geuzennaam is, want idioten zijn het allerminst. De vijf groepsleden hebben allen hun sporen verdiend in diverse lokale bands. En lokaal mag je letterlijk nemen in dit geval: de band repeteert in Denderleeuw, en heeft intussen al menige lokale togen bezocht na de repetitie.
Bert is de drummer van de band. Hij heeft een verleden bij Peavish, Kazoo, Just this Once en Rock Monsieur. Hij zorgt voor de krachtige groove. Samen met de bass maakt hij de backbone van de groep uit. 
Manu, de bassist, maakte Aalst en omstreken onveilig in de jaren ‘80 en ‘90. Bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus haalde hij zijn “4-string” -na een break van enkele jaren- opnieuw uit de kast, om uiteindelijk te belanden bij FOOLPROOF. Met zijn herkenbare stijl maakt hij een wezenlijk deel uit van de sound van de band.
Frits en Sam zijn de gitaristen van FOOLPROOF. Ze hebben elk hun eigen specifieke stijl en sound, maar samen is het magie. Ze vullen mekaar heel goed aan: kracht versus finesse, power versus melodie, maar steeds in evenwicht. Ook zij doorzwommen al vele watertjes (bij Frits zullen het Wittekes zijn…): Frits speelde in verscheidene coverbands in het Aalsterse, Sam speelde in een ver verleden samen met David bij Nexus, Ganggreen, Rock Monsieur, etc… 
David is zanger, en wat voor één. Hij kan zijn voorliefde voor de stoner-rock uit de jaren negentig moeilijk verbergen. Zijn stemgeluid roept bij velen herinneringen op aan Pearl Jam, Soundgarden, Creed en Stone Temple Pilots. Zijn diepe stem vormt de perfecte aanvulling op de krachtige sound van de drums en gitaren.
FOOLPROOF speelt rock-covers, gaande van de classic rock van de jaren ’60 en ’70, (the Stones, Clapton, ZZTop, AC/DC, JJ Cale), enkele popclassics uit de eighties met een twist (denk aan Bowie en consoorten) tot recentere dingen als Editors, Queens of the Stone Age, Triggerfinger, etc… 
Make no mistake: dit is geen balorkest!!! Dit is luid, dit is stevig, dit is rock zoals rock moet zijn quoi…
You’re a fool if you miss this…

 

Salsamobil

Salsamobil brengt de muziek niet op een vast podium, maar de musici gaan al wandelend en fietsend op de bakfiets tussen het publiek door. Ze brengen serenades, spelen Zuid-Amerikaanse hits op aanvraag, laten het publiek dansen, meespelen op de percussie-instrumenten,... Een interactief programma waar het publiek in volle tuigen van geniet. Alle Zuid-Amerikaanse genres komen aan bod, maar natuurlijk in de eerste plaats "de opgewekte, feestelijke en dansbare genres".

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement