Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Despre noi

Venim in intampinarea clientilor nostri cu o gama completa de servicii service auto. Asadar, daca intampinati probleme cu autoturismul si doriti sa apelati la o echipa cu experienta in detectarea si rezolvarea problemelor, societatea noastra are experienta in domeniul auto si va poate oferi servicii de diagnoza, mecanica sau electrica auto.

Serviciile noastre pentru service auto se adreseaza unei mase mari de clienti. Oferim servicii service auto pentru o gama diversa de marci autoturisme. Echipa noastra va invita sa ne vizitati pentru a rezolva problemele autoturismului in cel mai scurt timp. Pentru a raspunde asteptarilor clientilor nostri, folosim aparatura de cea mai buna calitate marca Bosch.
Personalul nostru este alcatuit din ingineri calificati, mecanici si electricieni cu experienta,  care va stau la dispozitie pentru a va ajuta in orice problema service auto aparuta. Serviciile noastre pentru service auto se adreseaza unei mase mari de clienti. Ne bucuram de o recunoastere binemeritata pe piata de specialitate fapt care ne da incredere in dezvoltara acestui tip de servicii si in viitor.

Va invitam sa ne contactati si sa va faceti o programare de service auto. Putem sa va oferim atat servicii de diagnoza auto prin aparatura performanta marca Bosch dar si servicii de mecanica si electrica auto , folosind aceleasi echipamente si aparatura de maxima precizie.

Cum alegi o masina sigura

Atunci cand alegem o masina, multi dintre noi sunt atrasi de performantele dinamice si de aspectul general. Care este viteza maxima? Cati cai are? Cat consuma? Este sau nu decabotabila? Sunt scumpe oare piesele de schimb? Gresit!

Poate cea dintai preocupare ar trebui sa se lege de siguranta ta si a pasagerilor. Nu uita ca numarul accidentelor este impresionant, iar cei care mor din acesta cauza nu sunt tocmai putini. De aceea, este esential sa alegi o masina sigura pentru tine si pentru familia ta.

A achizitiona in zilele noastre o masina fara ABS si fara airbag (cel putin cel inclus in volan) este un gest de nebunie curata. Chiar nu te poti baza pe faptul ca ai sa conduci tu prudent, traficul rutier actual fiind un adevarat calvar pentru multi dintre noi. Pentru a proteja atat ocupantii, cat si pietonii o masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

Nu mai este niciun secret faptul ca intr-un impact frontal cu un alt autovehicul, cel cu masa mai mare este mai sigur. De exemplu, intr-o coliziune a doua autoturisme, daca exista un singur sofer ranit, acesta are sansa de 6 la 1 de a se fi aflat in vehiculul mai usor. Din acest motiv, masinile de dimensiuni mici ar trebui evitate. Masinile de teren, SUV-urile, crossoverele fac parte din acea categorie de “safe care”.

Insa, daca bugetul nu-ti permite, te poti orienta si catre un model de mai mici dimensiuni care, la randul lui, trebuie sa dispune de anumite sisteme de siguranta. In acest sens, airbag-urile sunt cruciale in cazul unui accident rutier. Asigura-te ca viitoarea ta masina are “inmagazinate” cat mai multe. Acestea pot fi frontale (sofer si pasager), laterale (soferi, pasager, pasageri spate), genunchi ( sofer,pasager, pasageri spate), cortina (sofer, pasager, pasager spatei), pentru pietoni (urmeaza a fi implementate). La numar ar fi 12 airbaguri, insa costul unei astfel de masini este destul de piperat.

Un al treilea criteriu ar fi ABS-ul si derivatul acestuia, ESP-ul (Electronic Stability Program). ABS-ul este sistem pentru ce previne blocarea rotilor in timpul franarii. Acesta prezinta doua avantaje: permite soferului sa pastreze controlul directiei in timpul franarii si scurteaza distanta de franare. ESP-ul, o versiune mai sofisticata a ABS-ului,  poate controla acceleratia si poate frana simultan.

Dotari auto

Servodirectie

Ce este? Un sistem de asistare (electric, hidraulic sau electrohidraulic) a directiei ce scade considerabil efortul necesar pentru a manevra volanul. Majoritatea sistemelor moderne beneficiaza de grade diferite de asistare, in functie de viteza (mai mare la viteze mici pentru a usura manevrele de parcare/in traffic, respectiv mai mic la viteze mari pentru o acuratete sporita).

Merita? Majoritatea automobilelor produse in ultimul deceniu au acest echipament in dotarea standard, cu efecte pozitive atat asupra confortului cat si al sigurantei la volan.

Roata de rezerva de dimensiuni reduse

Ce este? O roata de rezerva de dimensiuni reduse este considerabil mai ingusta decat cea clasica, fiind destinata rularii pana la cea mai apropiata vulcanizare cu o viteza maxima limitata la 60 sau 80 km/h in functie de model.

Merita? Aceasta roata de rezerva de dimensiuni reduse ocupa mai putin spatiu decat una clasica si este considerabil mai usoara, dar nu iti va permite sa rulezi cu viteza foarte mare si implica ajungerea cat mai rapida la o vulcanizare pentru a repara roata cu pana.

Indicator schimbare treapta


Ce este? Un sistem electronic ce sugereaza, prin intermediul unei iconite in zona cadranelor de bord, cand este recomandat sa schimbi treapta (fie in cea superioara, fie in cea inferioara). In general recomandarea tine de un condus economic, dar in unele cazuri ea poate detecta si un stil mai agresiv de condus, modificand pragul recomandat in functie de sofer/situatie in trafic.

Merita? Aceasta dotare se poate dovedi eficienta in special in cazul soferilor incepatori pentru a-i antrena sa mentina un nivel rezonabil al consumului de combustibil. Poate fi eficient si pentru a preveni uzura exagerata a motorului daca treptele sunt schimbate ori prea sus ori prea jos.

 

Sisteme de siguranta active si pasive. Care este diferenta?

Masinile din ziua de azi au foarte multe sisteme de siguranta, majoritatea impuse de normele de fabricatie. Acestea se impart in doua categorii: active si pasive. Nu sunt multi cei care stiu la ce se refera aceste sisteme si care este diferenta dintre ele. Daca esti interesat de siguranta ta la volan, dar si a pasagerilor tai, poti afla aici toate detaliile.

Sistemele de siguranta active sunt toate acele mijloace prin care masina ajuta soferul sa evite un accident. Sistemele de siguranta pasive sunt toate acele mijloace prin care masina si pasagerii sunt protejati in cazul unui impact.

E simpla diferenta, nu? O parte dintre sistemele de siguranta auto te ajuta sa eviti accidentele, precum ABS, ESP, senzori diversi, etc., iar unele iti fac "viata" mai usoara in caz de impact. Adica centurile de siguranta, airbarguri, tetiere, etc.

Sisteme de siguranta active

In ziua de azi, exista o sumedenie de sisteme de la fiecare producator auto in parte, menite sa confere masinii o siguranta sporita. Aici incadram toate sistemele electronice precum cel de control al stabilitatii, asistenta la franare, controlul tractiunii, etc, sisteme care poarta denumiri diferite la fiecare producator in parte. Adica ESP, ABS, etc.

In general, rolul sistemelor de siguranta active este acela de a ajuta cat mai mult soferul sa evite un accident. Adica de aici vine si numele, pentru ca suma tuturor mijloacelor, metodelor si sistemelor care lucreaza mereu pentru a ajuta tinuta de mers si soferul sunt active.

Sisteme de siguranta pasive

La polul opus, sistemele de siguranta pasive sunt acele sisteme care raman pasive pana in momentul in care... devin active. Si devin active numai in cazul unei coliziuni.

O masina se bazeaza in principal pe sistemele active, dar cand aceastea dau gres sau soferul face un accident, intra in scene sistemele pasive. Li se spune pasive pentru ca nu sunt folosite doar in cazuri extreme.

In categoria aceasta intra centurile de siguranta, airbagurile, coloana de directie retractabila, tetierele, sistemele de protectie in caz de rasturnare a unei masini decapotabile, rollcage sau celula rigida, etc.

Tot aici bagam si felul in care este realizata caroseria, astfel incat sa absoarba cat mai mult din socul impactului. Adica o masina trebuie sa treaca un control si o aprobare din acest punct de vedere, daca e in stare sa absoarba socul la impactul frontal, lateral si din spate.

Insa cele mai cunoscute si practice sisteme pasive sunt centurile de siguranta si airbagurile. Airbagurile au fost puse pe o masina de fabrica in 1980, de catre Mercedes-Benz pe modelul S-Class. De atunci s-au divizat in tot felul de tipuri, de la frontale si laterale, la cele cortina, pentru genunchi si chiar pentru pietoni.

Daca se activeaza airbagul frontal de la sofer si acesta nu poarta centura, soferul risca sa sfarseasca cu gatul rupt. Insa, ulterior, producatorii au renuntat la a corela cele doua sisteme, asadar airbagurile se vor declansa chiar si daca nu este purtata centura, insa absolut toti spun ca airbagurile vor functiona eficient numai daca se poarta centura de siguranta.

Concluzia este un singura: profitati din plin de tot ce va ofera masina. Adica purtati centura de siguranta absolut oricand. Nu dezactivati sistemele menite sa creasca siguranta, precum ESP-ul. Si daca cumva aveti de gand sa va cumparati o masina noua, puneti-l la incercare pe reprezentantul dealerului si intrebati-l ce sisteme de siguranta are masina. Ca pana la urma, nimic nu este mai important decat siguranta ta si a celor de langa tine.

 

Trei metode "cu cap" de facut tuning

Tuning exterior/interior
Tot ce tine de aspect. Spoilere, praguri, eleroane. Vopsea, viniluri, faruri, stopuri. Jante, ca nu se poate fara. Evazari in caroserie. Muzica, sa se-auda si sa se vada. Piele, scaune sport, pedale, maciulii de schimbator, volane. Gadget-uri, Ipod-uri si alte alea. Ornamente (tips-uri) pentru sistemul de evacuare.

Pachetul final e in functie de bugetul alocat si de stilul proprietarului. Daca el nu se poate decide si are nevoie de pareri avizate, sa ceara. E mai bine. Repet, avizate. Prapastia numita in acceptiune generala "kitsch" e mare si te inghite cand nici nu te-astepti... Stil, styling. Cuvinte grele...


Tuning performante
Tot ce tine de functionalitate/performanta sporita. Motor. De la minimalista ecuatie "admisie aer + chip tuning + evacuare finala" pana la axe cu came, schimbat bloc motor, evacuare integral schimbata, cutie viteze, suspensii (arcuri+amortizoare sport), coolere, intercoolere, supape blow-off, unde si cand e cazul. Locuri de umblat la partea tehnica sunt multe si aici e chiar necesar sa ai parte de tratamente "scrise" de oameni avizati. Mecanici, ingineri. Ei sunt prietenii tai de nadejde. Repet (promit ca e ultima oara cand ma repet) calitatea costa.


Tuning complet
Completarea perfecta a opticului cu tehnicul. Poti incepe cu "tehnica pasilor marunti" sau te poti infige acolo unde vrei si unde-ti dicteaza portofelul. Depinde cine esti, ce vrei si de ce vrei tuning. Bineinteles ca iar ai nevoie de ajutor. Altfel te poti trezi cu masina tunata, stand pe rotile de serie cu capace... sau cu un oarecare kit total nepotrivit caroseriei tale. Exemplele sunt multe... Daca o iei incet, incepi cu cap. Daca vrei totul odata, tot cu cap vei reusi.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement