Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
30 May 2013
WAK 2013

Week van de Amateur Kunst
Van 25 Mei tot 1 Juni is het de week van de amateurkunst (WAK). Tijdens deze week zijn er overal in Nederland muziek- en toneelvoorstellingen, tentoonstellingen, etc. te zien. In deze week krijgen amateur toneelgroepen, -spelers of -speelsters de kans om zich te laten zien.


 

Zo ook in Eindhoven, zaterdag 25 Mei werd namelijk door het CKE een "Best of Theater" festival georganiseerd. Tijdens dit festival kregen 5 amateur toneelgroepen of spelers de kans om een fragment, een monoloog of wat dan ook te laten zien, passend in een half uur. Ook Nuenen met de Lindespelers werden er trots vertegenwoordigd. Dick Boonman en Alexander Gielen, trokken namens de Lindespelers ten strijde met één van de meest bijzondere monologen die beide spelers ooit ten toneel hebben gebracht. The Texas Chainsaw Massacre uit het zeer complexe stuk Oorlog van Ronald Goetz. Volgens de spelers was het echt afzien om deze tekst in te studeren. Hij moest daarom ook gespeeld worden, zodat zij de monoloog konden loslaten.
Het was nog even spannend of het festival wel door zou gaan. Er waren namelijk erg weinig toeschouwers, zodat ze eigenlijk niet zeker waren of het wel zin had. Maar gelukkig wilden de verenigingen en andere spelers graag elkaars werk bekijken. Mede dankzij de aanwezigheid van de toeschouwers die speciaal voor de Lindespelers het spel kwamen aanschouwen, was dat de duw om  het festival door te zetten. Er was een 3 koppige professionele jury aanwezig, die de moeilijke taak had, de beste speler en het meest meeslepende stuk aan te wijzen. Helaas grepen de Lindespelers net naast de prijzen en ging de hoofdprijs naar de CKE groep "koek en ei" met de voorstelling "eierkoek". Ondanks de lage opkomst van toeschouwers is het al met al een hele gezellige en niet te vergeten culturele middag geweest.
Van toeschouwers hebben we in elk geval begrepen dat er een volgende keer meer ruchtbaarheid gegeven moet worden aan dit evenement omdat het zeker de moeite waard is omdat het je een gelegenheid biedt om kennis te nemen van verschillende toneelvormen en bovenal van een aangename middag te kunnen genieten.
 

Bron: De Nuenense Krant

 

Click for Map

paginabezoeken sinds 7-09-2008
hits counter

sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement