Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
15 August 2018
Casete bijuterii, un element care a ramas popular inca din cele mai vechi timpuri

Initial, cutiile de bijuterii erau mai asemanatoare cu cutiile de comori, de unde provine si termenul de casete bijuterii iar termenul era interschimbabil cu termenul de cutii pentru bijuterii. Termenul casete bijuterii este folosit de obicei atunci cand se refera la o cutie mai mare, care ar fi considerata putin mai mica avand la baza niste picioruse care mentin intreaga cutie stabila.

 

 

               Casete bijuterii si indelungata lor calatorie de-a lungul istoriei

 

               Cutiile de bijuterii au fost utilizate inca din anul 5000 i.Hr. in Egiptul Antic, deoarece majoritatea egiptenilor, barbati si femei, purtau bijuterii. Egiptenii preferau materialul de aur, adesea incrustat cu pietre pretioase si, ca atare, era necesara o cutie sigura, dar foarte bine decorata, sau de casete bijuterii, pentru a pastra aceste obiecte in siguranta.

               La Roma, bijuteriile erau un simbol al statutului, si doar pentru anumite categorii sociale le era permis sa poarte inele, de exemplu. Brosele fine au fost folosite pentru a asigura articole de imbracaminte si, din nou, aceste casete bijuterii erau necesare pentru depozitare.

               Pana in epoca victoriana, detinerea de bijuterii era un lux rar intalnit si a in momentul in care se detineau suficiente bijuterii era necesar sa se depoziteze. A purta bijuterii in acea perioada era mai degraba un privilegiu pentru membrii casei regale si pentru clasele sociale inalte cu o importanta deosebita in societate.

               Bijuteriile fine au devenit mai accesibile pietei de masa dupa revolutia industriala, datorită reducerii costurilor si o dată ce a fost posibila inventarea masinilior de taiere a pietrelor si metalului. Cutiile de bijuterii si cuferele au devenit, prin urmare, mai mici, datorita necesitatii ca mai multe familii de clasa mijlocie sa le aiba in casele lor, continand doar foarte putine bijuterii.

               O data cu trecerea timpului, bijuteriile au inceput sa se poarte si in gospodariile comune, motiv pentru care acestea se stocau in cutii din lemn foarte diferite de frumoasele modele care stateau pe masutele de toaleta a oamenilor din inalta societate.

               Aceste cutii bijuterii, cuferele de bijuterii și casetele de bijuterii  au variat pe scara larga de-a lungul istoriei. Modelele ornate cu detalii frumos conturate au fost initial comune, indicand in exterior valoarea elementelor din interior.

 

               Casete bijuterii din secolul XX pana astazi

 

La inceputul secolului al XX-lea, cutiile de bijuterii au inceput sa se bucure  de popularitate. Acest lucru s-a datorat interesului omului victorian de a-si umple casele cu elemente decorative de interes si de intrigi, mai degrabs decat sa detina pur si simplu ceea ce era practic si absolut necesar pentru viata de zi cu zi.

               Astazi, mai mult ca oricand, s-a conturat semnificatia reala a acestor casete bijuterii si s-au transformat in adevarati gardieni ai bijuteriilor pastrand intacte calitatile oferite chiar si pentru cele mai antice bijuterii detinute.

               Cum, rolul femeii in societate a fost intotdeauna conturat cu ajutorul acestor bijuterii, este foarte important ca pe masuta de toaleta  a oricarei doamne sau domnisoare sa existe casete bijuterii in diferite forme si stiluri astfel incat sa completeze aceasta necesitate pentru a pastra calitatea lor dar sa si completeze de fiecare data tinutele purtate.

 

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement