Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
15 March 2016
Ce sunt suplimentele nutritive si cateva sfaturi legate de alegerea si utilizarea suplimentelor

Suplimentele nutritive sunt produse destinate pentru a compensa o dieta saraca in nutrienti sau pentru a va sprijini sanatatea in acelasi mod in care alimentele nutritive o fac. Acestea includ o gama larga de substante, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi si enzime, suplimente alimentare naturale, produse de nutritie si sport, ierburi, plante medicinale si alte produse vegetale, produse cum ar fi probioticele, glucozamina si uleiurile de peste sau orice alte produse conexe utilizate pentru a stimula continutul nutritional al dietei.

Printre cele mai comune suplimente utilizate de oameni, astazi, se numara multivitaminele, shake-urile de proteine si shake-uri care inlocuiesc mesele. Din cauza faptului ca, in prezent, oamenii au devenit atat de ocupati incat, pur si simplu, nu mai au timp sa se aseze la masa, suplimentele nutritive reprezinta o optiune pentru cei care fac culturism . Astazi, gasim suplimente pentru aproape orice, de la uleiurile de peste, la vitamina B sau pentru arderea grasimilor. Insa in timp ce unele dintre aceste suplimente va vor ajuta, unele dintre ele nu vi se potrivesc si nu va fac bine. De aceea, trebuie sa consultati intotdeauna medicul inainte de a lua orice fel de supliment.

Alegerea si utilizarea suplimentelor

Daca va decideti sa luati un supliment de vitamine sau de minerale, ar fi indicat sa luati in considerare urmatorii factori:

Verificati eticheta. Cititi cu atentie etichetele pentru ca acestea sunt cele care va pot indica care este ingredientul activ al produsului, ce componente exista, ce elemente nutritive sunt incluse, ce dimensiune de consum au – de exemplu, capsule, pachet sau lingurita – si care este cantitatea optima de nutrienti pentru fiecare servire.

Evitati mega-dozele. In general, este bine sa va indreptati atentia catre suplimentele cu multivitamine si minerale care va ofera aproximativ 100% din valoarea zilnica a vitaminelor si mineralelor decat sa alegeti un produs care are, de exemplu, 60% pentru o vitamina si doar 40% din valoarea zilnica pentru o alta.

Verificati datele de expirare. Suplimentele alimentare isi pot pierde potenta de-a lungul timpului, mai ales in zonele cu clima calda si umeda. Daca un supliment nu are trecuta data de expirare, cel mai bine ar fi sa nu-l cumparati. Daca suplimentele voastre au expirat, aruncati-le!

Uita-te la ceea ce mananci. Vitaminele si mineralele pe care le consumati sunt adaugate la un numar mare de alimente, inclusiv cerealele pe care le serviti la micul dejun, precum si la bauturi. Daca luati suplimente, pe langa alimente, s-ar putea sa obtineti mai multi nutrienti decat aveti nevoie, in realitate. Astfel, puteti creste riscul aparitiei de efecte secundare. De exemplu, prea mult fier poate provoca greata si varsaturi si poate afecta ficatul si alte organe. Fiti la curent cu avertismentele trecute pe suplimente.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement