Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
04 November 2022
Ar trebui să-mi repar calculatorul sau să cumpăr unul nou?

Cu excepția cazului în care ați intrat recent în lumea calculatoarelor, probabil că aceasta este o întrebare pe care v-ați mai pus-o. La urma urmei, dacă computerul dvs. nu funcționează corect, este posibil să aveți un instinct puternic de a-l arunca și de a merge să vă luați altul, dar continuați să vă întrebați dacă merită să îl reparați. Acest articol este menit să vă ajute să decideți care dintre aceste căi ar trebui să urmați pentru a vă pune un PC în funcțiune, astfel încât să vă puteți continua munca sau joaca.

S-ar putea să vă gândiți că, din moment ce este un tehnician de reparații de calculatoare care scrie acest articol, vă voi spune că, în aproape toate cazurile, ar trebui să vă reparați calculatorul mai degrabă decât să vă luați unul nou. Nu este așa. La fel cum există o multitudine de motive pentru a vă repara calculatorul, există o mulțime de motive pentru a cumpăra unul nou în schimb.

Deși costurile computerelor de consum nu se apropie nici pe departe de costurile mașinilor noi, cei care au fost nevoiți să decidă dacă să repare un automobil mai vechi sau să cumpere unul nou ar putea găsi util să se gândească la acest proces, deoarece este similar. V-aș sfătui să faceți două coloane și să scrieți motivul pentru care doriți să cumpărați sau să reparați în coloana corespunzătoare.

Dacă vă gândiți în acest fel, veți ajunge la o concluzie rațională și rezonabilă. De asemenea, nu uitați că, dacă o altă persoană are același model de PC și aceeași problemă, ceea ce decide ea nu înseamnă că decizia ei este bună pentru dumneavoastră. Rețineți că nu există un răspuns corect sau greșit, ci doar cel mai bun răspuns pentru dumneavoastră. Deși acest articol și altele vă pot ajuta în procesul de decizie, cel mai bun răspuns pentru dumneavoastră este ceva ce numai dumneavoastră puteți decide. Feriți-vă de persoanele care sunt sigure că știu ce aveți nevoie.

Să analizăm câteva motive pentru a vă repara calculatorul actual:

- Buget - Deși cheltuiala suplimentară poate merita, cumpărarea unui PC nou este ÎN MOD NORMAL mai scumpă decât repararea calculatorului actual. Dacă aveți un buget restrâns sau dacă sunteți pur și simplu o persoană frugală, repararea majorității problemelor poate fi cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

- Date - Acest al doilea motiv este legat de elementul bugetar. Oricare ar fi calea pe care decideți să o urmați, puteți (de obicei) să vă păstrați fotografiile, documentele, muzica, e-mailurile, fișierele de afaceri și informațiile personale importante. Este mai ușor, totuși, dacă vă păstrați computerul, deoarece, dacă vă luați un PC nou, va trebui să plătiți pe cineva pentru a transfera aceste informații pe un PC nou. Mulți dintre voi pot face acest lucru fără probleme, dar nu toată lumea poate face acest lucru. De asemenea, în cazul în care PC-ul dumneavoastră nu pornește în Windows și datele trebuie extrase din computer, cei mai mulți dintre dumneavoastră vor avea nevoie de cineva care să scoată datele de pe hard disk, ceea ce înseamnă că veți plăti atât pentru un computer nou, cât și o taxă de serviciu pentru un tehnician de calculatoare.

- Aplicații - Dacă primiți un calculator nou, va trebui, de asemenea, să reinstalați toate aplicațiile. Unele pot fi descărcate, cum ar fi iTunes sau Adobe Acrobat Reader. Totuși, cele pentru care ați plătit, cum ar fi Microsoft Office, vor fi probabil pe CD/DVD. Acestea trebuie instalate de pe acest suport, împreună cu cheia de produs care le-a însoțit. Din experiența mea, atât persoanele organizate, cât și cele neorganizate au tendința de a pierde CD-urile cu aplicații, în special dacă au calculatorul de mai mulți ani. Înainte de a cumpăra un calculator nou, adunați toate CD-urile de instalare a aplicațiilor și asigurați-vă că aveți un disc pentru toate aplicațiile pe care le utilizați. Este posibil să puteți evita acest proces și să aveți toate aplicațiile așa cum erau dacă vă reparați calculatorul. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, în cazul în care reparația propusă pentru PC-ul dvs. actual constă în reinstalarea Windows, această problemă este discutabilă, deoarece toate aplicațiile dvs. vor trebui să fie instalate pe o nouă instalare Windows, la fel ca pe un PC nou.

- Actualizări - Dacă computerul dumneavoastră este doar puțin cam lent sau nu poate face un anumit lucru, de obicei puteți actualiza memoria RAM sau placa video sau placa USB 3.0 menționată mai sus, mult mai ieftin decât dacă ați cumpăra un PC nou.

- Windows 8 - Ați folosit sau ați văzut Windows 8 sau 8.1? Dacă vă cumpărați un computer nou, acesta va avea Windows 8.1 pe el. Acest lucru este important, deoarece, cu toate avantajele și dezavantajele sale (și nu doresc să mă implic în aceste întrebări aici), foarte mulți oameni îl consideră greu de utilizat și o îndepărtare semnificativă de interfața Windows 7 și a versiunilor anterioare. Ca orice altceva, probabil că te vei obișnui cu ea, indiferent cât de mult îți displace, dar dacă nu este intuitivă pentru tine, de ce să cumperi o mașină care vine cu ea? Windows 7 poate fi instalat pe calculatoarele noi după cumpărare de către tehnicienii de calculatoare, dacă achiziționați o copie online. Dar, din nou, veți plăti mai mult - de data aceasta pentru un calculator nou, plus o copie legitimă a Windows 7, plus costul unui tehnician de service care să instaleze Windows 7 pe calculator.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement