Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
19 September 2022
Salvați mediul înconjurător prin reciclare

Nouă din zece gospodării din Marea Britanie au acum un sistem de colectare a materialelor reciclabile, iar inițiativele de reciclare cresc pe zi ce trece. Cu toate acestea, există mulți membri ai populației care nu sunt conștienți de ceea ce este de fapt. Ce este reciclarea și ce puteți face pentru a salva acest pământ de deșeurile nocive produse de produse secundare.

Reciclarea este un proces prin care valorificați materialele folosite și le transformați în produse noi. Articolele fabricate din materiale precum aluminiul, sticlele de apă din plastic, anumite tipuri de hârtie, sticla, metalul, plasticul, electronicele și textilele sunt reciclabile.

Aceasta este o modalitate excelentă de a economisi extragerea de noi materii prime din pământ, ceea ce, la rândul său, reduce consumul de energie, scade emisiile de gaze cu efect de seră și stopează poluarea apei prin reducerea necesității de eliminare a deșeurilor în depozitele de deșeuri.

Reciclarea economisește energie

Este nevoie de mai puțină energie pentru a prelucra materialele reciclate decât pentru a prelucra materiile prime din pământ. De exemplu, este nevoie de cu 75% mai puțină energie pentru a recicla aluminiul decât pentru a-l extrage din pământ. De asemenea, se economisește energia necesară pentru a transporta materiile prime de la sursă. Economisirea de energie în acest mod reduce, de asemenea, poluarea cauzată de emisiile de carbon.

Reciclarea reduce încălzirea globală și poluarea

Prin economisirea energiei prin reciclare, emisiile de CO² sunt reduse. Reciclarea deșeurilor nebiodegradabile (de exemplu, plasticul, metalul și sticla) ajută la reducerea poluării aerului și a gazelor care, altfel, ar fi emanate de la depozitele de deșeuri.

Reciclarea reduce deșeurile și spațiul din depozitele de deșeuri

Depozitele de deșeuri sunt compuse în cea mai mare parte din deșeuri nebiodegradabile, care au nevoie de mult timp pentru a se descompune. Reciclarea poate reduce materialele care sunt îngropate în depozitele de deșeuri.

Reciclarea salvează Pământul

Reciclarea ajută mediul înconjurător. De exemplu, știm că mulți copaci sunt tăiați pentru a produce hârtie. Prin reciclarea hârtiei, putem reduce numărul de copaci care sunt tăiați. Produsele care sunt fabricate din materii prime care provin din resursele noastre naturale ar trebui reciclate pentru a putea proteja mediul înconjurător.

Reciclarea ajută la economisirea banilor

Reciclarea oferă modalități de a economisi bani. Utilizarea produselor care sunt reciclate reduce cheltuielile, deoarece produsele reciclate tind să fie mai puțin costisitoare decât produsele fabricate din materiale virgine.

Cu o mică investiție, fie într-un coș de compost, fie într-o râmă, ați putea recicla multe tipuri diferite de deșeuri alimentare, cum ar fi cojile de ouă, cojile de legume și fructe și ați putea folosi materialul compostat pentru a fertiliza plantele din grădină.

Ce poate fi reciclat

Poate fi adesea dificil să ne amintim ce poate fi reciclat. Aproape tot ceea ce poate fi reprelucrat pentru a servi unui alt scop este considerat un obiect reciclabil. aluminiul, sticlele de apă din plastic, anumite tipuri de hârtie, sticla, metalul, plasticul, electronicele și textilele sunt toate materiale foarte reciclabile.

În birouri, în afară de produsele din hârtie, carton și plastic, mai multe alte materiale și produse pot fi reciclate. Telefoanele mobile, cartușele de cerneală, computerele și bateriile pot fi reciclate. Anvelope, tastaturi, becuri, baterii de mașină, resturi de metal și echipamente electronice mici. Lemnul, firele, cablurile și frânghiile pot fi transformate în alte produse utile cu puțină creativitate.

Fabricarea altor produse din sticlă și hârtie reciclată utilizează o cantitate de energie semnificativ mai redusă decât producerea de materiale complet noi. Sticla uzată poate fi transformată în borcane alimentare și decorative, sticle pentru băuturi și alte materiale de sticlă utilizate în construcții. Separarea sticlei în funcție de culoare și îndepărtarea capacelor este o modalitate sigură de a ajuta la procesul de reciclare.

Pe de altă parte, ziarele sunt de obicei transformate în alte ziare, șervețele și carton. Acest lucru poate economisi o cantitate considerabilă de spațiu în depozitele de deșeuri. Dozele de aluminiu și de staniu sunt cele mai economice din punct de vedere energetic. Acest proces permite industriei aluminiului să producă de douăzeci de ori mai multe cutii de conserve, utilizând o cantitate egală de energie. Prin urmare, acest lucru duce la o poluare mult mai mică a apei și a aerului.

Materialele plastice sunt mai greu de reciclat decât alte materiale. Diferitele materiale plastice necesită procese de reciclare diferite, așa că cel mai bine este să verificați la consiliul local sau la centrul de reciclare. Uleiul de motor auto uzat poate fi depozitat în containere sigure și adus la centrele de reciclare a uleiului selectate, care îl transformă în lubrifianți industriali și combustibil pentru încălzire.

Resturile de mâncare, frunzele, deșeurile, crengile și alte deșeuri de grădină pot fi reciclate în grădinile noastre din spate. Compostul într-un coș de gunoi sau într-o râme este procesul de transformare a materiilor organice descompuse în îngrășăminte care vor fi folosite pentru hrănirea solului sau a plantelor. Compostul făcut în casă va produce produse și recolte care sunt garantate ca fiind lipsite de orice substanțe chimice periculoase care ar fi putut afecta plantele în cazul utilizării îngrășămintelor comerciale.

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement