Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
11 September 2022
Instalarea de LED-uri - Noua tendință a tehnologiei de iluminat

Spre deosebire de alte lumini tradiționale, care necesită pachete de cabluri și consumă multă energie, luminile LED sunt mult mai simplu de utilizat și ușor de instalat. Grupul acestor lumini de dimensiuni miniaturale sunt corpuri de iluminat realizate într-un mod atât de eficient încât sunt capabile să lumineze orice zonă la alegere. Instalarea luminilor LED în aplicația dvs. rezidențială sau comercială vă va ajuta să păstrați mediul înconjurător verde, să economisiți costurile de energie și, mai presus de toate, vă face un proprietar inteligent care urmează ultimele tendințe tehnologice.

Fiecare tehnologie de iluminat are anumite atribute care îi determină natura și cerințele de instalare. La fel este și în cazul LED-ului, trebuie să vă gândiți, să decideți și să planificați cu precizie pentru a obține corpuri de iluminat cu LED instalate corespunzător în locuința dumneavoastră. Utilizările LED-urilor sunt versatile și, prin urmare, tipul și specificațiile sale sunt, de asemenea, variate în funcție de aplicație. LED-urile sunt aplicabile atât în zone uscate, cât și în zone umede, cunoașterea unui corp de iluminat adecvat disponibil pentru fiecare dintre acestea vă va ușura cu siguranță procesul de instalare.

Așadar, haideți să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de produse de iluminat cu LED-uri disponibile pentru a vă decora regiunea dorită:

Lumini cu benzi LED: Aceste lumini se prezintă sub forma unui cablu de cursă lungă care au LED-uri montate în el. Acest rând de LED-uri este adesea folosit pentru a ilumina părțile laterale, limitele și marginile ferestrelor, punților, piscinelor și multor obiecte similare.

Corpuri de iluminat cu LED-uri: Acest tip de lumini au un grup de LED-uri incluse într-o singură unitate. Acestea oferă un unghi reglabil și o iluminare direcționată cu un nivel ridicat de lumeni. Acestea pot fi montate sub un dulap, pe suprafața piscinei subacvatice și în aplicații pe acoperiș.

Becuri cu LED-uri: Au un aspect similar cu becurile tradiționale cu incandescență și CFL, dar oferă un flux de lumină mai luminos și mai consistent, folosind o putere foarte mică. Acestea sunt eficiente și sunt utilizate pentru a înlocui orice accesorii cu becuri convenționale.
Toate aceste tipuri de becuri sunt disponibile în diferite tensiuni și valori nominale de curent și pot fi de curent alternativ sau continuu. Pentru aplicațiile umede, acestea vin sub formă rezistentă la apă și cu o intensitate mai mare pentru a ilumina elementele de sub apă. Pentair, Zodiac, Philips sunt câteva dintre mărcile renumite care oferă aceste lumini reci pentru toate aplicațiile posibile.

Aici sunt descriși câțiva pași generali care trebuie urmați înainte de orice tip de instalare a luminilor LED. Acestea sunt schițe comune care au ca rezultat o instalare mai sigură și eficientă a LED-urilor la domiciliul dumneavoastră.

Determinați limita de funcționare pentru instalația LED: Run este, de fapt, o secțiune a benzii de lumină care luminează continuu cu o singură sursă de alimentare. Respectarea limitei sale în funcție de aplicația dvs. va avea ca rezultat o instalare mai sigură.

Asigurați o sursă de alimentare constantă (recomandată de 12 V): Fluctuațiile în alimentarea cu energie electrică duc la reducerea duratei de viață a luminilor LED. Alimentarea acesteia cu o sursă constantă de joasă tensiune va îmbunătăți capacitatea și o va proteja împotriva supratensiunilor.

Utilizați fire de calibru potrivit: Gabaritul sau grosimea firelor este un factor important care trebuie luat în considerare în cazul instalațiilor LED de mari dimensiuni. Firul trebuie să aibă o cădere de tensiune scăzută pentru a transfera eficient electricitatea către corpurile de iluminat.

Respectați manualul de instrucțiuni al kitului LED: Acesta este foarte important pentru o instalare sigură și perfectă. Manualul conține informațiile esențiale de avertizare și siguranță, împreună cu pașii bine definiți pentru a instala un corp de iluminat cu LED. Așadar, acesta trebuie citit pentru o instalare corectă.

Tehnologia de iluminat cu LED-uri devine din ce în ce mai frecventă pentru iluminarea spectaculoasă a piscinelor. Deoarece nu se încălzește și este rezistentă la șocuri, ar fi de preferat să fie utilizată pentru aplicații subacvatice. Tacticile de instalare pentru iluminarea piscinei cu LED-uri sunt oarecum diferite, dar se instalează într-un mod similar cu luminile normale pentru piscină. Se va dovedi durabil și economic pentru aplicații umede, iar la final va arăta foarte atractiv dacă este amplasat corespunzător.

Pașii de care trebuie să țineți cont în timpul instalării luminilor cu LED-uri în zonele umede sunt:

Cutia de joncțiune care găzduiește toate conexiunile și cablurile esențiale trebuie să fie amplasată la cel puțin 20 cm deasupra solului și la cel puțin 48 cm de marginile piscinei.

Toate corpurile de iluminat și obiectele metalice sunt conectate electric în mod corespunzător la o distanță de 1,5 metri de piscină.

Nișa umedă sau lentila subacvatică este instalată în mod corespunzător la cel puțin 18 centimetri sub suprafața apei din piscină. Aceasta trebuie să fie bine împământată prin intermediul unui conector de împământare AWG.

Instalați fiecare corp de iluminat spațial pentru a ilumina apa cu o luminozitate echivalentă și efectuați conexiuni electrice cu atenție.

Din punct de vedere al siguranței, circuitul de iluminat al piscinei este prevăzut cu un întrerupător de circuit cu întrerupere la pământ (GFCI) pentru aparatul de tensiune de linie și are un întrerupător de circuit cu putere nominală corespunzătoare.
Toți acești pași discutați aici vă vor conduce la o instalare completă a iluminatului cu LED-uri atât pentru zona umedă, cât și pentru cea uscată. În cele din urmă, după finalizarea instalării, se efectuează teste pentru a verifica validitatea și performanța iluminatului cu LED-uri.

Testarea: Întregul sistem electric poate fi verificat cu ajutorul unui kit de testare calificat furnizat de producător. Verificarea trebuie efectuată de personal calificat și certificat pentru a se asigura că sistemul îndeplinește cerințele și specificațiile aplicabile.

Există multe mărci populare disponibile pe piața de iluminat cu LED-uri pentru piscine care vă oferă culori multiple strălucitoare cu efecte spectaculoase. Unele dintre acestea sunt: luminile de piscină IntelliBrite de la Pentair, sistemele de iluminat cu LED-uri Zodiac WaterColor, luminile cu LED-uri Color LED IntelliBrite de la Pentair. Toate acestea sunt preprogramate și pot fi controlate de la distanță. Optând pentru aceste lumini LED de înaltă tehnologie, veți îmbunătăți cu siguranță experiența de iluminare a piscinei.

Avantajele și dezavantajele instalării luminilor cu LED

Pro:

Ușor de instalat și de înlocuit: Nivelul de dificultate de instalare a iluminatului cu LED-uri este foarte scăzut. Acestea se montează cu ușurință și pot fi înlocuite fără prea mult efort. De asemenea, pentru aplicarea subacvatică nu trebuie să goliți apa din piscină.

Costuri inițiale reduse: Instalarea luminilor LED este o alegere rentabilă. Costul variază de obicei între 400 și 900 de dolari.

Luminozitate uniformă și rece: Luminile cu LED creează o aură rece și plăcută, fără niciun efect de glazură. De asemenea, răspândesc lumina în mod uniform în împrejurimi.

Siguranță: Luminile cu LED funcționează cu aceeași tensiune ca un încărcător de mașină, astfel încât nu există riscul de șocuri sau orice incident electric.
Contra:

Înlocuirea periodică a becului: în mod ideal, un bec LED durează de obicei 7-15 ani și, de asemenea, este singura parte care necesită înlocuire periodică. Costul pentru înlocuire va varia între 200 și 400 de dolari.

Dimmer: LED-ul nu funcționează cu variatorul standard. Trebuie să fie nevoie de un variator de intensitate foarte bine cotat pentru a regla intensitatea becului cu LED.

Dificil de ales: producătorii oferă nuanțe diferite de aceeași culoare cu același indice Kelvin. Acest lucru face dificilă cumpărarea culorii dorite în LED.
Sfaturi pentru instalare

Achiziționați LED-urile în funcție de tipul de corp de iluminat pe care îl instalați în zona de aplicare.

Utilizați un transformator de calitate standard în cazul instalării luminilor LED de 12 V DC.

Sursele de alimentare și cablajul trebuie să fie perfect izolate, în special în cazul aplicațiilor subacvatice, pentru a preveni șocurile.

Instalarea trebuie să fie efectuată de profesioniști calificați și certificați.

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement