Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
09 July 2022
Sopron pentru cai

Atunci când vă considerați caii ca fiind membri ai familiei dumneavoastră, vă doriți tot ce este mai bun pentru ei. Toate planurile mele de șopron pentru șopron sunt concepute cu gândul la siguranță și confort. Următorul articol vă va ajuta să decideți ce fel de șopron să construiți, unde să îl amplasați și factorii de siguranță implicați.

Șoproanele de dormit, denumite și șoproane de fugă, sunt pur și simplu mici hambare concepute pentru a vă proteja animalele de elementele meteorologice dure. Șoproanele de odihnă sau adăposturile pentru pășuni ar trebui să fie construite folosind aceleași tehnici de construcție ca orice alt hambar bine construit pentru a asigura o structură solidă care să reziste la abuzul animalelor înghesuite.

Atunci când alegeți stilul clădirii și al acoperișului, sunt disponibile mai multe opțiuni. Clădirile metalice cu acoperiș tip șopron sau cu acoperiș în două ape sunt ușor de adaptat pentru a fi folosite ca adăpost pentru trântori. Indiferent dacă se folosește o placă de lemn sau una metalică, ar trebui să existe un perete de căptușeală sau o protecție împotriva loviturilor, pentru a proteja animalele și clădirea. Sidingul ar trebui să fie întotdeauna ținut la 2-3" deasupra solului pentru a permite circulația aerului și pentru a preveni rugina sau putrezirea în urma contactului cu solul și urina. Adăugarea unei încăperi pentru manevră va permite, de asemenea, ca adăposturile să fie folosite ca clădiri de depozitare.

Șoproanele din lemn sunt mai frecvent utilizate datorită simplității construcției și a disponibilității mai mari a materialelor. Mai mulți proprietari de case au construit magazii de exterior, magazii de depozitare sau clădiri de depozitare de un anumit tip și sunt familiarizați cu planurile de magazii și cu construcția din lemn decât cu construcția din metal.

Cat costa sa construiesti o hala de 200 mp 

Deoarece majoritatea șoproanelor vor avea porți care permit animalelor să fie închise, pereții inferiori trebuie să fie consolidați pentru a preveni strivirea sau împingerea pereților. Din cauza amplasării lor la distanță, pe câmp sau pe pășune, majoritatea adăposturilor de câmp nu sunt vizitate foarte des de oameni și pot apărea daune structurale dacă nu sunt construite folosind practici de construcție solide. Trebuie să se aibă grijă pentru a preveni ca unghiile proeminente sau marginile ascuțite să rănească animalele dumneavoastră.

Un adăpost permanent pentru trândăveală trebuie construit într-un loc bine drenat pentru a evita caii dvs. să stea în grajduri pline de noroi. Pietrișul de mazăre sau covorașele de cauciuc plasate în grajduri vor asigura cailor dvs. o vizită uscată și confortabilă. În cazul în care se utilizează pietriș mare, trebuie să se facă o examinare zilnică atentă a copitelor. Un șopron portabil pentru trândăveală poate fi mutat periodic într-un loc curat și uscat.

Cailor și poneilor trebuie să li se asigure un adăpost care să le ofere protecție curată și uscată împotriva intemperiilor. Cele mai simple forme sunt un adăpost pentru alergare, un adăpost de odihnă liber sau un grajd închis. Luați în considerare avantajele și dezavantajele tuturor metodelor înainte de a vă decide asupra formei de adăpost pentru calul dumneavoastră. După ce ați cântărit toate avantajele și dezavantajele și ați decis să construiți o șopron de fugă sau un șopron portabil sau un șopron de construcție permanentă, iată recomandările mele pentru design și amplasare.

Un corral sau un țarc atașat care să permită izolarea animalelor atunci când este necesar pentru carantină sau observare va fi benefic. De asemenea, va permite animalelor să se obișnuiască să fie închise atunci când se încarcă, se administrează medicamente sau în caz de vreme rea. Un cal nou va trebui să fie izolat timp de câteva zile pentru a se obișnui cu noul adăpost.

 

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement