Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
07 July 2022
Virușii cum să le faci față

1- Ce este un virus informatic:

Un virus informatic este un program software capabil să se reproducă și să se răspândească de la un calculator infectat la altul. Obiectele infectate pot fi fișiere de sistem, de program sau de document. După ce vă infectează calculatorul, acesta poate încetini funcționarea, poate deteriora conținutul fișierelor infectate, poate rătăci datele sau poate afecta funcționarea normală a sistemului.

Virusul poate, de asemenea, să folosească calculatorul dumneavoastră pentru a propaga reclame ilegale și a trimite e-mailuri spam care exploatează securitatea (adWare), să vă fure informații personale, cum ar fi numărul contului bancar, numărul cărții de credit etc. (SpyWare). Unele tipuri de viruși pot folosi calculatorul dumneavoastră pentru a crea o rețea bot (rețea virtuală de calculatoare) pentru a ataca alte sisteme de servere și site-uri web etc.

2 - Tipuri de viruși pe computerele cu Windows:

Există o serie de viruși informatici care pot împiedica funcționarea computerului dumneavoastră. Iată câteva dintre diferitele tipuri de viruși:

Calul troian: Este un virus de e-mail care este creat de un fișier atașat la e-mail. Dacă este deschis, acesta vă poate căuta pe hard disk orice informații personale și financiare, cum ar fi numerele de securitate socială, de cont și PIN. După ce a colectat informațiile, acestea sunt trimise prin internet unui hacker sau hoț.

Virus macro: Este un virus informatic care infectează documentele în limbajul Visual Basic pentru aplicații precum Microsoft Word, Microsoft Excel etc. Acest tip de virus poate provoca daune (cum ar fi eliminarea datelor de pe hard disk, de exemplu).

Viermi: Este un program care are capacitatea de a se autoreplica. Acesta se poate muta de la un calculator la altul și se poate replica în sistemul dumneavoastră de calculatoare, apoi poate răspândi sute de copii ale sale pe alte calculatoare, ceea ce ar putea provoca daune pe scară largă.Click aici pentru a vedea oferta de laptopuri ieftine .

Virus Rootkit: Este un program care are posibilitatea de a acoperi procesele, fișierele și datele din Registrul computerului (o bază de date care este utilizată pentru a salva setările sistemului Windows și ale programelor). Rootkit-ul este de obicei utilizat pentru a ascunde activitățile virușilor și proceselor care dăunează computerului dumneavoastră. Acesta are rolul de a ajuta un hacker să controleze sistemul.

Virusul Bootsector: Un virus care se atașează la prima parte a hard disk-ului care este citită de calculator la pornire. În mod normal, acestea se răspândesc prin intermediul dischetelor.

Bombe logice: Este un program care este folosit pentru a trimite multe date la aceeași adresă de e-mail și a copleși sistemul sau a bloca conexiunea la server. Este, de asemenea, utilizat pentru a amenința alte persoane (de exemplu, bombă poștală etc.).

Virusul rezident în memorie: Acest tip de virus locuiește în memoria RAM. De acolo poate depăși și întrerupe operațiunile executate de sistem. Poate corupe fișierele și programele care sunt deschise, închise, copiate, redenumite etc.

Virus multipartit: Acești viruși se răspândesc în mai multe moduri. Acțiunea sa poate varia în funcție de locul în care este instalat și de prezența anumitor fișiere. Mai multe informatii aici despre ce trebuie sa aiba un laptop bun

3- Cum se poate lua un virus și Prevenire:

Acestea sunt cele 3 moduri obișnuite prin care computerul dumneavoastră poate fi infectat de viruși:

E-mail: Primiți un e-mail de la o persoană care conține unul sau mai mulți viruși. Dacă fișierul atașat este deschis, virușii pot infecta fișierele din calculator. Virușii ar putea, de asemenea, să trimită automat e-mailuri către persoane din agenda de e-mail sau din dosarele de e-mail. Așadar, nu ar trebui să deschideți atașamentele necunoscute din e-mailuri sau să faceți o scanare a virusurilor după ce le deschideți.

Internet: Dacă descărcați un fișier exe sau un fișier de date de pe internet sau din alte rețele partajate, virușii ar putea fi transferați în calculatorul dumneavoastră. Uneori, programele software gratuite de pe Internet au viruși, mai ales dacă se descarcă din surse precum Torrent sau grupurile de știri Usenet. Prin urmare, dacă este necesar, ar trebui să descărcați fișiere din resurse de încredere.

Dispozitive periferice: Dispozitivele precum playerul MP3, unitatea USB, cardul de memorie sau CD Rom sunt, de asemenea, mijloace de răspândire a virușilor. Așadar, nu uitați să efectuați o scanare antivirus pentru acestea după ce sunt conectate la computer.

4- Simptomele infecției cu viruși:

Acestea sunt câteva dintre simptomele care pot indica activitatea virusului:

- Computerul dumneavoastră are o activitate neobișnuită (de exemplu, programe care se blochează des sau care rulează lent).

- Mesaje sau imagini (fără legătură cu sarcina dvs. curentă) apar în mod neașteptat.

- Un program poate porni neașteptat.

- Firewall-ul dumneavoastră vă informează că o anumită aplicație încearcă să se conecteze la Internet (fără legătură cu ceea ce lucrați).

- Prietenii dvs. spun că primesc e-mailuri de la dvs. dar nu le-ați trimis niciunul.

- Primiți multe anunțuri de eroare de sistem. (Notă: Acest lucru poate proveni și dintr-o altă activitate, cum ar fi o problemă hardware sau o eroare de sistem autentică)

- Windows nu rulează atunci când porniți calculatorul. (Notă: Acest lucru poate proveni, de asemenea, de la o problemă a discului dur)

- Vă dați seama că sunt eliminate sau modificate foldere și fișiere.

- Constatați că există un acces la hard disk (una dintre luminițele mici clipește) chiar dacă nu există niciun program care rulează.

- Browserul dvs. web are indicații anormale, de exemplu, deschide o pagină web necunoscută sau nu puteți închide filele browserului.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement