Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
26 April 2021
Sectorul FCMG prospera din ce in ce mai mult prin intermediul serviciilor de recrutare muncitori din strainatate

Sectorul FCMG, mai exact, sectorul produselor de larg consum, in care intra marile lanturi de supermarket-uri au fost cele mai castigate in timpul crizei sanitare globale deoarece au reusit sa isi mentina afacerile deschise si au reprezentat principalul tip de angajator al anului 2020 – 2021, dupa sectorul IT.

            Romania a pierdut circa trei milioane de lucratori incepand din anii ’90 incoace, atunci cand a inceput exodul fortei de munca spre tarile vestice in cautarea unui nivel de trai mai bun. Dupa 30 de ani, majoritatea lucratorilor fie au emigrat fie s-au pensionat si noile generatii provenite direct de pe bancile scolii, lipsiti de experienta nu au reusit intotdeauna sa satisfaca exigentele crescute ale angajatorilor. Intr-o lume ideala, angajatii ar avea experienta necesara dar si ar fi intr-un numar suficient incat angajatorul sa aiba libertatea de a alege.

            Sectorul FCMG un importator de forta de munca straina important

            La fel ca majoritatea domeniilor performante, sectorul FCMG se confrunta si aceasta cu o fluctuatie impresionanta de personal. De asemenea, tinerii au emigrat in strainatate imediat ce au terminat facultatea sau chiar au ales sa faca studii superioare in alte tari unde au si ramas. Asadar, optiunile sunt destul de limitate pe piata muncii din Romania chiar si pentru sectorul FCMG care este considerata a fi una dintre cele mai prospere ramuri economice. Ca orice angajator, se confrunta cu nevoia acuta de muncitori calificati si necalificati pe care nu ii poate suplini foarte usor.

            Plecand de la aceasta nevoie, o modalitate de rezolvare a unei astfel de situatii este aceea sa se apeleze la servicii de recrutare muncitori din strainatate, premiumhr. La ora actuala, aceasta solutie este aleasa de un numar din ce in ce mai mare de antreprenori si reusesc sa isi suplineasca necesarul de personal  astfel incat planurile de dezvoltare sa se poata desfasura fluent in continuare. Aceasta preferinta pentru import de personal, este justificata de faptul ca muncitorii straini sunt mult mai dispusi sa lucreze chiar si ore suplimentare daca este necesar si se pot adapta destul de usor la munca din Romania. Mediul politic instabil, masurile ineficiente si inflatia galopanta sunt doar cateva dintre motivele pentru care muncitori din alte tari aleg tara noastra ca fiind ideala pentru a-si imbunatati nivelul de trai.

            Avantajele recrutarii de muncitori din strainatate din ce in ce mai atractive pentru firme

            Marile companii din sectorul FCMG au inteles care sunt avantajele importului de mana de lucru din strainatate in conditiile in care majoritatea muncitorilor romani prefera sa ia calea vestului pentru a-si gasi confortul financiar. De exemplu, pentru muncitorii asiatici Europa reprezinta cea mai buna varianta pentru a gasi stabilitate atat pe plan profesional cat si pe plan personal.

            Un alt motiv pentru care exista aceasta preferinta pentru recrutare muncitori din strainatate este aceea ca sunt dispusi sa lucreze pentru o perioada lunga de timp in compania care i-a acceptat si, in acest mod se reduce si fluctuatia generata de personalul in permanenta miscare intre job-uri.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement