Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
16 February 2020
Iluminarea spatiilor exterioare

Ce sunt proiectoarele LED si cum pot sa fie utilizate pentru iluminat?

Proiectoarele LED sunt ideale pentru iluminarea spatiilor exterioare sau a spatiilor mari in general, asa cum sunt terenurile de sport, parcarile exterioare, fatadele cladirilor, parcuri sau gradini publice. Avand in vedere durata de functionare mare a acestor proiectoare LED sunt foarte fiabile si reprezinta o investitie foarte buna pe termen lung.

In domeniul sistemelor de iluminat interioare sau exterioare, tehnologia LED este o evolutie fantastica intrucat a revolutionat modul in care este asigurat iluminatul public sau cel din mediul rezidential.

            Modul de functionare si avantajele oferite

Modul de functionare al acestor proiectoare LED nu se bazeaza pe becuri pline de gaz aflat la o presiune ridicata ci cu LED-uri pentru a genera lumina. In comparatie cu becurile traditionale, LED-urile nu se incalzesc la fel de mult si ofera avantajul de a nu consuma foarte multa energie, aspect pentru care aceasta tehnologie este atat de apreciata si cautata.

Lumina emisa de aceste proiectoare LED ofera culori foarte precise, fiind potrivit pentru activitatile recreative sau chiar si pentru mediul business,vezi aici produse . Pentru producerea luminii LED-urile din proiectoare folosesc un proces numit electroluminiscenta. Acesta este un proces care are loc atunci cand energia trece prin materiale semiconductoare din interiorul LED-ului. Procesul de electroluminiscenta este mai putin solicitant decat aprinderea unui bec traditional care lumineaza doar atunci cand interiorul sau este incalzit suficient de mult. Consumul de energie este unul mai mic iar acest lucru inseamna mai putin stres pentru LED si implicit o durata de viata mai mare.

Desi lumina emanate de aceste proiectoare LED pare alba in realitate este o combinatie de lumina rosie, verde si albastra emisa de LED-urile din interior iar o data ce sunt combinate emit o lumina foarte apropiata de cea alba care se reflecta prin intermediul unei serii de oglinzi minuscule.

Dupa cum am mentionat, cel mai mare avantaj al iluminatului pe LED este durata de functionare ridicata, energia economisita si lumina ce prezinta o calitate superioara fata de oricare alte tipuri de corpuri de iluminat. De asemenea, in comparatie cu becurile traditionale sunt mai putin galagioase. Totusi, pentru a fi echitabili, aceste proiectoare LED au si un mic dezavantaj. Este vorba despre pretul mai ridicat in comparatie cu sistemele de iluminat traditionale. Dar daca este sa se compare avantajele oferite pe termen lung cu investitia initiala atunci acest inconvenient de la inceput este eliminat in totalitate.

 

Proiectoarele LED o solutie fiabila pe termen lung indiferent de activitatea desfasurata

 

In functie de nevoile si dorintele fiecarei persoane, aceste proiectoare LED sunt disponibile intr-o gama variata si completa de modele. Asa cum este in cazul spatiilor destinate pentru afaceri, se recomanda utilizarea unor proiectoare LED cu lumina alba, rece, care este mai benefica pentru facilitarea activitatilor desfasurate. Acelasi tip de lumina este recomandat a fi utilizat si pe terenuri de sport sau stadioane unde concentrarea este esentiala.

De asemenea, aceste proiectoare LED cu lumina alba, rece, sunt ideale si pentru fotografi intrucat cu ajutorul lor vor putea scoate in evidenta culorile naturale a cadrelor surprinse de obiectiv. Asadar, reprezinta o solutie foarte buna pentru toate activitatile intreprinse pe termen lung.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement