Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
14 February 2020
Semne care iti arata ca a venit momentul sa schimbi centrala

Centralele termice sunt garantate sa functioneze perfect timp de zece ani insa, acest termen poate sa varieze in functie de calitatea lor si de modul de intretinere. Chiar si asa, necesitatea inlocuirii centralei vechi poate aparea mai devreme decat ai fi putut prevede. Desigur, nu orice defectiune aparuta poate sa necesita inlocuirea acestor centrale termice dar exista defectiuni care nu lasa loc pentru prea multe soltuii pentru a fi remediate.

Pentru siguranta ta este indicat sa se efectueze verificari si, daca ti s-a recomandat sa o inlocuiesti atunci trebuie sa faci acest lucru. Daca doresti sa iti dai seama daca a venit momentul sa inlocuiesti centrala, atunci sunt cateva semne care pot sa iti indice acest lucru.

 

Reparatiile frecvente si fara efect

 

Aceasta este una dintre cele mai comune situatii care duce la necesitatea inlocuirii centralei. Daca echipamentul a fost reparat frecvent si durata de functionare dupa reparatie a scazut din ce in ce mai mult atunci trebuie sa te gandesti in mod serios sa o inlocuiesti. De asemenea, daca reparatiile devin ineficiente atunci trebuie sa te gandesti sa cumperi un nou model de centrale termice de la blubox .

 

Scurgeri de monoxid de carbon

 

Scurgerile de monoxid de carbon reprezinta motive de ingrijorare serioase si trebuie sa iei in considerare inlocuirea centralei vechi. Problemele de acest tip sunt mai greu de depsitat in cazul modelelor vechi insa, modelele noi au in componenta lor senzori de avertizare.

Totusi, chiar si la centralele vechi un semn de avertizare poate sa fie schimbarea culorii flacarii din albastru in galben sau portocaliu.

 

Caldura dispusa neuniform

 

O centrala care si-a pierdut capacitatea de a inlocui uniform intreaga locuinta este o centrala care nu mai ofera randament, drept urmare trebuie luat in considerare cumpararea unui model nou. Aceasta problema poate sa fie depistata in momentul in care se sesizeaza diferente de temperaturi in camerele din locuinte. Este un defect care nu poate fi remediat cu usurinta, asadar va trebui sa cumperi o centrala noua.

 

Sunete nefiresti

 

Un alt semn care iti indica faptul ca o centrala termica trebuie inlocuita este cand aceasta nu mai este la fel de silentioasa ca in trecut. Daca in momentul pornirii centralei incepi sa auzi zgomote ciudate atunci acesta este modul prin care o centrala termica te avertizeaza ca nu mai are o durata de viata atat de lunga si trebuie sa incepi sa cauti oferte noi.

Problemele aparute la centralele termice nu trebuie ignorate deoarece pot sa se agraveze si chiar sa iti puna in pericol viata. Intotdeauna cand apare o problema apeleaza la un specialist si acesta iti va indica daca este cazul sa o inlocuiesti sau se poate repara.

Dar, dupa cum spuneam nici reparatiile foarte dese nu aduc mult bine acestor centrale termice iar la final tot vei ajunge in situatia de a le inlocui. Atunci cand cumperi centrale termice noi asigura-te ca provin de la producatori si furnizori de incredere. Inlocuirea centralei termice se bazeaza si pe o documentatie solida inainte, asadar iti recomandam ca inainte sa achizitionezi sa te asiguri ca indeplineste toate conditiile pentru a se potrivi in casa ta.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement