Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
22 January 2020
Iluminatul bucatariei intr-o casa mica cu spoturi

Spre deosebire de o locuinta cu spatiu generos, intr-o casa mica esti putin cam limitat in ceea ce priveste modul de amenajare. Dar acest lucru nu inseamna ca nu poti sa transformi totul intr-un loc elegant si amenajat astfel incat sa iti fie pe plac orice coltisor al casei tale.

Dintre toate incaperile din casa, bucataria este locul cel mai utilizat de toti membrii familiei. Chiar si prietenii obisnuiesc sa te insoteasca in bucatarie numai pentru a te ajuta in diverse activitati. Intr-o locuinta mica, in afara de design conteaza foarte mult si modul in care este asigurat iluminatul. Si, este important mai ales intr-o bucatarie mica.

Sfaturi pentru iluminarea eficienta a unei bucatarii mici

Intr-o bucatarie trebuie sa existe mai multe surse de iluminat, unul principal si unul secundar. Iluminatul principal trebuie sa emane o lumina calda si placuta ochiului. De exemplu, daca vei folosi neoane cu lumina rece atunci lumina intensa va fi mai obositoare pentru ochi. De asemenea, intr-o bucatarie nu isi gasesc locul becurile colorate chiar si daca ai ales doar niste simple spoturi LED, exceptie facand doar daca sunt folosite in scop decorativ.

Calcularea necesarului de lumina pentru o bucatarie mica se face in functie de numarul de lumeni (in cazul in care optati pentru iluminat principal cu spoturi LED vezi aici produse) sau numarul de Watti (in cazul in care folositi alte tipuri de surse de iluminat precum becuri cu halogen sau incandescente).

Iluminatul local, focusat doar pe anumite zone cheie ale bucatariei cum ar fi zona de luat masa, blatul de bucatarie sau hota pot sa fie iluminate cu ajutorul unor spoturi LED. Pentru iluminat secundar intr-o bucatarie mica sunt excelente intrucat pot sa transmita lumina mai puternica direct pe acele zone. Mai ales seara si noaptea cand nu mai este posibil sa se ilumineze spatial cu lumina naturala va fi deosebit de complicat sa realizezi diverse activitati.

Sfaturi pentru o iluminare eficienta si sigura a tuturor zonelor din bucatarie

 

Blatul de lucru si chiuveta pot sa fie iluminate cu ajutorul unor spoturi LED si, de multe ori poti sa folosesti doar iluminatul secundar daca activitatile desfasurate nu sunt complexe si este nevoie de lumina doar pentru o scurta durata de timp.

Iluminatul in bucatarie poate sa fie suplimentat cu ajutorul unor lumini complementare care sa poata fi directionate in functie de nevoie spre diverse zone ale bucatariei. Pentru a mari din punct de vedere visual spatial destinat realizarii unor activitati precum gatitul, specialistii in amenajari interioare recomanda sa se instaleze spoturi LED sub dulapurile suspendate.

Pentru absolut toate sursele de iluminat din bucatarie este recomandat sa se asigure siguranta la montare si in timpul utilizarii. Este bine de stiut ca montarea prizelor, intrerupatoarelor si a surselor de iluminat nu este recomandat sa se afle la o distanta mai mica de 60 cm de chiuveta din bucatarie.

Speram ca aceste sfaturi te vor ajuta sa pui in valoare cu ajutorul unor spoturi LED chiar si o bucatarie de mici dimensiuni.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement