Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
23 August 2019
Ca la carte

IRS a fost agresiv recent în urmărirea trucurilor fiscale care au ascuns active în conturile off-shore. Sancțiunile pentru ne raportarea existenței conturilor străine sunt severe, ceea ce privește chiar și întreprinderile oneste și persoanele care nu sunt sigure cu privire la obligațiile de depunere.

În general, contribuabilii americani cu interes financiar în conturile financiare străine sunt obligați să depună Formularul TD F 90-22.1, Raportul de conturi bancare și financiare străine (adesea denumit „FBAR”), când valoarea totală a acestor conturi depășește 10.000 USD în orice moment al unui an calendaristic. Astfel de conturi includ, dar nu se limitează la, verificări, economii, valori mobiliare, brokeraj, fonduri mutuale și alte conturi de investiții colectate deținute în afara Statelor Unite. Persoanele cu autoritate de semnătură, dar fără niciun interes financiar în unul sau mai multe conturi cu aceleași calificări trebuie să depună și un FBAR. Această din urmă cerință a provocat multă confuzie și îngrijorare în rândul directorilor cu un anumit nivel de discreție în ceea ce privește conturile financiare străine ale angajatorilor lor.

În februarie trecut, Departamentul Trezoreriei a publicat modificările finale la reglementările FBAR pentru a clarifica obligațiile de depunere. Aceste reglementări au intrat în vigoare la 28 martie și se aplică înregistrărilor FBAR care raportează conturi financiare străine păstrate în anul calendaristic 2010 și pentru toți anii următori.

Aceste noi reglementări se aplică în mod specific și persoanelor care au autoritate de semnătură numai asupra conturilor financiare străine și care își amână în mod corespunzător obligațiile de depunere a FBAR pentru anii calendaristici 2009 și anterioare. Termenul limită pentru ca acești indivizi să depună FBAR a fost prelungit până la 1 noiembrie 2011.

IRS a încheiat, de asemenea, o inițiativă de dezvăluire voluntară offshore începând cu 9 septembrie. În cadrul acestei inițiative, IRS a oferit o structură de penalizare uniformă pentru contribuabilii care au venit să raporteze conturile străine nevăzute anterior, precum și orice venit nereportat generat sau deținut în acele conturi , în anii fiscali 2003 - 2010. Chiar dacă fereastra de participare la program s-a închis, întrebările frecvente ale inițiativei precizează că cei care au doar autoritate de semnătură pentru conturi străine ar trebui să depună în continuare rapoarte FBAR delincvente.

Excepția autorității de semnătură

Ce înseamnă semnătură (sau o altă) autoritate, în ceea ce privește sistemul IRS? Reglementările finale definesc semnătura sau o altă autoritate după cum urmează:

"Semnătura sau o altă autoritate înseamnă autoritatea unei persoane (singură sau în combinație cu alta) să controleze dispoziția banilor, fondurilor sau a altor active deținute într-un cont financiar prin comunicare directă (scrisă sau în alt mod) persoanei cu care se menține contul financiar ".

Conform acestei definiții, directorii și ceilalți angajați nu sunt neapărat obligați să depună un FBAR doar pentru că au autoritate asupra conturilor financiare străine ale afacerii lor. Conform reglementărilor finale, rețeaua financiară de executare a crimelor (FinCEN) acordă scutire de la obligația de a raporta semnătura sau o altă autoritate asupra unui cont financiar străin ofițerilor și angajaților din cinci categorii de entități care fac obiectul unor tipuri de reglementări federale. Printre aceste categorii se numără companii cotate la bursă națională de valori mobiliare din SUA și companii cu peste 500 de acționari și mai mult de 10 milioane USD în active. Pentru companiile tranzacționate public, ofițerii și angajații unei filiale din SUA ar putea să nu fie nevoie să depună niciun FBAR, atât timp cât societatea mamă americană depune un raport FBAR consolidat care include filiala. Aceste excepții se aplică numai atunci când angajații sau ofițerii nu au un interes financiar pentru conturile în cauză.

Cu toate acestea, reglementările prevăd că excepția de raportare este limitată la conturile financiare străine deținute direct de entitatea care angajează ofițerul sau angajatul care are autoritatea de semnătură. Excepția nu se aplică dacă persoana fizică este angajată la compania-mamă, dar are autoritate de semnătură asupra contului extern al filialei interne a companiei. În plus, conturile străine deținute de filialele străine ale unei corporații din SUA nu sunt eligibile pentru această excepție de raportare.

De exemplu, dacă Acme Corp. deține conturi financiare străine, directorii cu autoritate de semnătură asupra acestor conturi trebuie să fie și angajați ai Acme Corp. pentru a se califica pentru excepție. Dacă o filială americană a Acme Corp. deține acele conturi, directorii cu autoritate de semnătură asupra conturilor trebuie să fie angajați de către filială (nu direct Acme Corp.), iar Acme Corp. trebuie să depună un FBAR consolidat care să includă filiala pentru excepție. a aplica.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement