Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.
05 July 2019
Psiholog Dumitrașcu Ionut-Daniel

Să te poți numi psiholog este o onoare și în același timp o responsabilitate, ca orice meserie care are în centrul atenției omul și nevoile lui. Într-o definiție de dicționar, psihologul este prezentat ca un observator fin, dotat cu capacitatea de a sesiza și de a analiza viața sufletească a cuiva, cunoscător al sufletul omului.

            Psihologul Dumitrascu Ionut-Daniel este la bază polițist ca profesie, o meserie pusă în slujba cetățeanului, cu menirea de a ajuta la respectarea drepturilor acestuia prin investigarea faptelor care aduc atingere vieții și proprietății. Începuturile carierei au fost marcate de primele interacțiuni reale cu infracțiuni grave, unde activitatea de specialist criminalist a permis un contact nemijlocit cu aspectele de la fața locului. Studiile de psihologie au fost începute odată cu dobândirea calității de organ de cercetare penală al poliției judiciare, unde obiectul atenției s-a mutat de la probele materie la interacțiunea permanentă cu omul, o structură dinamică și de multe ori surprinzătoare.  

            Lucrul cu omul poate fi extrem de epuizant din punct de vedere al energiei consumate, însă satisfacțiile sunt pe măsură. Poate că nimic nu poate egala satisfacția de a feri societatea de persoane care comit cele mai grave infracțiuni și de a vedea oameni mulțumiți că li s-a făcut dreptate pe căi legale de către cei care au această menire și obligație. Studiile de licență și masterat au fost marcate de atenția către un domeniu aparte al psihologie, respectiv evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf, pornită dintr-o nevoie de adevăr în cauzele investigate și continuată prin realizarea contribuției pe care o poate avea în viața oricărei persoane.

            După obținerea dreptului de liberă practică în anul 2016, dorința de a profesa ca examinator poligraf s-a realizat prin activarea ca psiholog criminalist în cadrul laboratorului poligraf de la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Odată cu această ocazie de a participa la evaluarea sincerității unora dintre cele mai variate persoane, a fost demonstrată practic marea contribuție pe care o poate avea o testare poligraf în investigarea oricărui caz. Nimic nu mai poate schimba opinia despre această tehnică, odată ce prin intermediul ei s-au obținut identificări și recunoașteri ale celor mai îngrozitoare infracțiuni, cum sunt cele care privesc agresiunile sexuale îndreptate împotriva minorilor.

            Toată experiența dobândită în cei opt ani de muncă operativă este pusă în prezent la dispoziția studenților Academiei de Poliție ,,A.I. Cuza” și a cetățenilor care pot apela cu încredere la serviciile de evaluare psihologică și psihofiziologică prin tehnica poligraf din cadrul Cabinetului individual de psihologie Dumitrascu Ionuț-Daniel. Astfel, problemele din viața persoanelor vor constitui noi provocări profesionale și prin experiența și pregătirea continuă a psihologului se poate îmbunătăți calitatea vieții omului, un deziderat al psihologiei.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement