Login
Get your free website from Spanglefish
This is a free Spanglefish 2 website.

Soul set Trash / Trash / Molly Mill

Het materiaal op deze pagina is vrijwel volledig aangeleverd door Ad Voets, Ad bedankt.

De geschiedenis:

Opgericht op 1 oktober 1965 onder de naam In-Five.


Onder deze naam werd gedurende 2 jaar voornamelijk opgetreden in het lokale popcircuit, zoals op deze site aangegeven. Muzikaal stelde het allemaal nog niet zoveel voor maar leuk was het wel. Een naam die in ieder geval ontbreekt in de reeks zaaltjes is de zaal van Dansschool Becht aan de Jan van Lieshoutstraat. Arno Becht wilde ook wat doen op het gebied van de beat-muziek dus werden er met regelmaat grote en kleine optredens gegeven. In-Five was daartoen een graag gezien band.


Op zondag 5 november 1967 vond het eerste optreden plaatsonder de nieuwe naam Soul Set Trash en wel bij Poort van Kleef aan de Markt.Ook zo’n gelegenheid die thuishoort in de rij zaaltjes. Net als De Metro in Eindhoven. Het werd toen al een stuk serieuzer en deze band bestond uit Hub Trommaer, gitaar; Piet Schoenmakers, bas; Ad Voets, gitaar, Willem Voets, zang en Rob v.d. Watering op drums. De band werkte toen ook samen met Paul Panhuysen in de reguliere undergroundscene met tal van activiteiten. Ook Dirty Underwear opereerde in dit circuit.


December 1968 kreeg de band weer een andere bezetting die bestond uit Peter Bijnen, toetsen; Cees van der Linden op drums; Ad van der Linden, gitaar (beide laatsten bekend van Ceesje and the Comets en Formule 5) ; Piet Schoenmakers, bas; Ad Voets, gitaar; Willem Voets, vocalen. Ook deze samenstelling trad veel op in de lokale zalen maar ook de zalen op de dorpen dienen niet vergeten te worden. Zaal Maenen in Valkenswaard; Whent in Veldhoven; De Kers in Oerle, Oase in Son. Verder kwamen daar de progressievere zalen bij zoals Hide-Out aan de Marconilaan en Para+ (huidige Effenaar) aan deDommelstraat. Eind 1969 komt Ad Maas de band als drummer(!) versterken en vertrekt Cees van der Linden. Soul Set Trash was een echte Eindhovense band die enkele malen in het trefcentrum de Doornakkers speelde. "Mooi vind ik te lezen dat, wat ik persoonlijk een van het geweldigste optreden ooit vond ,was  het gememoreerde optreden in de veiling hallen van het NCB was. Dit werd georganiseerd door het toenmalige Radio Luxemburg. Voor mijn gevoel waren er zo’n 1000 mensen. Wij “Set Trash” speelde daar een semi klassieke uitvoering in canon van Vader Jacob. Ik ken de gehele bezetting niet meer uit mijn hoofd, maar Helene Selder speelde op de fluit, een door mij vergeten conservatorium gast- muzikant en verder maakte volgens mij Piet Schoenmakers, Ad Maas, Ad Voets , Ad vd Linden en ik zelf deel uit van
de toenmalige Set Trash", aldus Wim Voets. "Ook herinner ik me dat we dat geweldige optreden hebben afgesloten in het Karrespoor. Op deze locatie op de Gelderopseweg traden we met regelmaat op de woensdagavonden op".  Broer Ad Voets completeert Wim's toevoeging alsvolgt: " Om het hele verhaal dan maar compleet te maken: de ontbrekende muzikant waarover mijn broer Willem spreekt, was Piet Zeegers, klassiek organist. De formatie zoals die optrad in het veiliggebouw, was een eenmalige bezetting.
Het meest belangrijke hierbij was echter dat er prijzen te winnen waren (een soort Idols avant la lettre). De eerste prijs werd door ons gewonnen en de jury stond onder voorzitterschap van Peter Koelewijn die ons de prijs (o.a. een fraaie beker) aan ons overhandigde".

In mei 1970 werd de naam Trash veranderd in Molly Mill en de toenmalige bezetting was Ad v.d. Linden, gitaar; Wil Voets, vocalen; Ad Maas,drums; Piet Schoenmakers, bas en Ad Voets, gitaar. Deze band draaide erg goed met optredens door heel de Benelux. November 1971 krijgt de band een nieuwedrummer, Leo Nent en Ad Maas gaat verder op toetsen. September 1972 vertrekken Leo Nent en Ad Maas naar de groep Tasteful en gaat Molly Mill verder met SjaakVerdonk (o.a. van Dirty Underwear) op drums. Tot eind 1974 wordt met dezebezetting veel opgetreden maar dan komt het einde. Begin 1975 is alles over en wordt Molly Mill opgeheven. Alle muzikanten gaan hun eigen weg waarbij, zoals gewoonlijk, de meesten helemaal stoppen met de muziek. Het is mooi geweest zo.


Wat in ieder geval vernoemenswaardig is was de Samenwerkende Popgroepen Eindhoven. Een activiteit van Tinus Gilsing, die als manager al veel optredens regelde. Dit collectief kocht gezamenlijk instrumenten en benodigdheden in waardoor de inkoop aanmerkelijk voordeliger uitviel. Ook het rouleersysteem van de aangesloten groepen, waaronder Micky Finn, Fashion 6,Molly Mill, waarbij de groepen bij toerbeurt in de zalen in de omgeving speelden, werkte goed. Er was in het weekend altijd 1 groep beschikbaar die vrij was waardoor, wanneer een andere groep verstek moest laten gaan, de zaal toch altijd de beschikking had over live-muziek. Een mooie collectieve vorm van samenwerking die je nu nog terugvindt in Eindhoven Rock-City.

Click for Map
sitemap | cookie policy | privacy policy | accessibility statement